Броени часове преди началото на фестивала в Сан Ремо стана ясно, че Черната пантера Наоми Кембъл няма да участва в него заради усложнената епидемиологична обстановка в Италия, съобщават вестниците "La Stampa" и "Corriere della Sera".

Кембъл трябваше да е асистент водеща на откриването на фестивала тази вечер. Но заради нарастването на случаите на коронавирусна зараза в Италия, всички, които пътуват до тази страна и после се прибират оттам в САЩ, подлежат на 10-дневна карантина при завръщането си на американска територия.

Наоми Кембъл

Снимка: Getty Images

Именно това изискване на американските власти отказало Кембъл от обещаното участие. Тя имала професионални ангажименти в САЩ и евентуална карантина би я лишила от възможността да ги изпълни.

Така вместо Черната пантера гост водещ на откриването на феста ще бъде младият италиански супермодел Витория Черети, предава БТА. Красавицата е родена през 1998 г. в Бреша и от 2012 г. дефилира по подиумите на Ню Йорк, Милано, Лондон и Париж за модните къщи "Chanel", "Versace", "Cavalli", "Ferragamo", "Valentino", "Givanchy", "Dior" и "Louis Vuitton".

Виктория Черети

Снимка: Getty Images