След като беше задържана за шофиране в нетрезво състояние, певицата Белослава е отказала кръвна проба, съобщи bTV. Тестът с дрегера е показал над 1,2 промила алкохол в кръвта. По случая е образувано досъдебно производство и предстои предаване на допълнителни материали.

Вчера Белослава е празнувала своя рожден ден с приятели, а около 3 часа през нощта е задържана в столичния квартал "Княжево" заради шофиране в нетрезво състояние. Тя е била с автомобила си и е спряна за проверка от униформените. На място ѝ е направена проба с дрегер, която е отчела над 1,2 промила алкохол в кръвта.

Певицата е била задържана за срок до 24 часа, като по наша информация освободена днес преди обед.

По информация на телевизията Белослава е отказала кръвна проба. В този случай се взима предвид резултатът от дрегера. По закон при над 1,2 промила алкохол се носи наказателна отговорност.

По случая е образувано бързо производство, а в късния следобед материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура.

Това, което казват официално от МВР по случая е, че през нощта е арестувана 49-годишна жена от София, но не потвърждават името ѝ.

Белослава бе едно от лицата на кампанията "Не карам пил".