Денис Теофиков - една от най-актуалните звезди на попфолка, е загинал днес, става ясно от статусите в социалните мрежи на скърбящи негови колеги и приятели.

21-годишият певец на "Пайнер" е син на известни музиканти. Негов баща е един от най-полулярните балкански джазмени Атешкан Теофиков, познат в Европа с името Атешкан Юсеинов. 

Денис изгря на сцената с успешен дует с Цветелина Янева, а след това - и с колежките си Емилия и Малката. Преди това участваше и в няколко риалити формата.

Първи за смъртта на Теофиков в социалните мрежи съобщина неговите колеги Лорена, Антонио и Малката, както и Николета Лозанова.

От "Пайнер" също потвърдиха страшната вест. Оттам излязоха със следното изявление: "На 21 години ни напусна един от най-добрите млади изпълнители на музикална компания "Пайнер" - Денис Теофиков. Певецът завинаги ще остане в сърцата ни като едно младо и безкрайно талантливо момче, което за кратко се превърна в идол за публиката и успя да изкачи музикалните върхове. Със своята харизма и тотални хитове, Денис Теофиков, владееше аудиторията, а сцената буквално заблестяваше, когото той се качи на нея. Винаги ще помним енергията, която той влагаше във всичко, което прави и най-вече в музиката, енергията, която раздаваше за всички нас. С много мъка и тъга се разделяме с теб, Денис Теофиков, но ти оставаш завинаги в сърцата ни! Поклон пред паметта ти! Музикална компания "Пайнер" и телевизия "Планета" изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Денис Теофиков!".

Все още не е ясна причината за смъртта на 21-годишния изпълнител на "Като за последно". Първоначално се появи версия за катастрофа, а впоследствие по неофициална информация "Флагман" съобщи, че Денис е загубил живота си след нелеп инцидент - паднал от терасата на приятелката си Алекс. По информация на "24 часа" пък младежът е скочил от 7-ия етаж на сграда в района на Царско село.