След успехa на анимационния сериал "X-Mен"97", който се излъчва в платформата "Дисни плюс", Marvel Studios задвижват нещата по новия филм за "X-Mен", пише Deadline.

Сценаристът на "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" Майкъл Лесли е първият член на екипа, за когото стана ясно, че се включва в проекта.

Продукцията е в начален стадий на разработка, като все още не е избран нито актьорски състав, нито режисьор, който ще се заеме със снимките.

Този проект се превърна в един от основните приоритети за студиото след стачките, които блокираха Холивуд. Въпреки това, продуцентите увериха, че няма да бързат с реализацията му и ще отделят колкото време е нужно, за да подберат добър екип. 

Снимка: Getty Images

Новината, че Marvel са започнали разработването на нов игрален филм, със сигурност ще развълнува феновете на франчайза, които се молят за това от години. След разочарованието от последната екранизация Dark Phoenix, вселената на мутантите трябваше да бъде преобразена.

Тази новина идва след огромния успех на анимационния сериал "X-Meн "97", който не само беше с голям рейтинг в стрийминг платформата, но и си спечели някои от най-добрите отзиви за продукция на Marvel през последните години. Това доказа, че героите все още са много ценни за зрителите, което е и добра ниша за създателите.

На хоризонта се задава и екшън комедията "Дедпул и Върколака", известна още като "Дедпул 3" ("Deadpool&Wolverine"). В нея Райън Рейнолдс отново облича костюма на Дедпул и застава до дългогодишния си приятел Хю Джакман, който ще извади ноктите на Върколака. Очаква се, че продукцията, която ще събере герои като Уейд Уилсън и Джеймс "Логан" Хаулет, да обере овациите на зрителите.

Снимка: Getty Images

Майкъл Лесли, един от ветераните сред сценаристите, е сред най-търсените в индустрията. Миналата есен той помогна на Lionsgate да възобнови франчайза за "Игрите на глада", организирани от Капитола. Той е и част от екипа на дългоочакваното продължение на поредицата "Зрителна измама".