Супермоделът Бар Рафаели подписа изгодно споразумение във връзка с обвиненията срещу нея за подаване на некоректна данъчна информация.

Вижте снимки на Бар Рафаели >>

Според Асошиейтед прес 35-годишната манекенка трябва да положи 9 месеца общественополезен труд, а майка ѝ Зипи Рафаели, която е агент на дъщеря си, ще бъде изпратена в затвора за 16 месеца. Двете бяха осъдени да заплатят и 1,5 милиона долара в допълнение на милионите от данъчни задължения, които семейството дължи на Израел, пише сп. Пийпъл.

Случаят с укриването на данъци е заради местожителството на Рафаели в началото на това десетилетие, когато тя бе в пика за своята кариера и бе един от най-търсените модели.

Израелският данъчен закон определя пребиваването предимно върху това дали лицето е прекарало по-голямата част от календарната година в страната. Рафаели твърди, че не е била там и следователно не е трябвало да декларира придобитите си доходи през определени години. Но прокурорите отхвърлиха искането ѝ и я обвиниха в предоставяне на невярна данъчна информация. Например в обвинителния акт на Рафаели се казва, че е спечелила около 5,69 милиона паунда за периода 2009-2012 г., докато е пребивавала в чужбина, за да избегне плащането на данъци върху доходите си.

Майката на Рафаели, която също е и неин агент, беше обвинена в недеклариране на доходи, избягване на плащане на данъци и подпомагане на друго лице да избегне данъчни плащания. В обвинителния акт се казва, че е подписвала договори за наем на дъщеря си под имената на други членове на семейството, за да прикрие действителния статут на пребиваване на Рафаели и не е декларирала собствените си доходи като агент на дъщеря си.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от (@zipirefaeli) на

Бар Рафаели твърди пред данъчните власти в Израел, че между 2009 и 2012 г. е била жител на САЩ, но властите в Щатите твърдят, че през този период манекенката е била жител на Израел.

Между 2006 и 2011 г. Рафаели казва, че е живяла с приятеля си Леонардо ди Каприо, но властите доказват, че през този период тя всъщност е живяла в Тел Авив - в къща, притежавана от семейството ѝ.

Getty Images/Guliver Photos

Освен това при предишни обжалвания израелски съд постанови, че отношенията на Рафаели с Леонардо ди Каприо не в графата "семейни" и следователно тя не може да се възползва от американското му местожителство, за да избегне плащането на дължими данъци за този период.

Бар Рафаели е омъжена за израелския бизнесмен Ади Езра от 2015 г. насам. По-рано тази година се роди третото дете на двойката.