В първата серия от продължението на "Сексът и градът" Тузара (Крис Норт) умира. Любимият на Кари (Сара Джесика Паркър) получава инфаркт, след като е завършил тренировката си на велоергометър. Случва се точно когато Кари Брадшоу се връща у дома от рецитал по пиано. Намира го на пода на луксозната им баня. Най-голямата любов в живота ѝ е получил инфаркт и умира в ръцете ѝ, докато двамата се гледат. Шокиращият епизод завършва с думите на Кари: "И просто ей така... Тузара умря."

Сцената провокира много въпроси у феновете на сериала. Суперфенът Джона Хил дори пита: "Защо Кари не се обади веднага на 911?!", пише ladyzone.

Изданието !News се консултира с кардиолог, който коментира сцената. Според него, "дори този сценарий да се приеме за чиста монета, Тузара вероятно е щял да умре независимо от всичко."

Самият актьор Крис Нот също дава своя отговор в интервю за Vogue. Той си припомня разговорите със създателя на сериала Майкъл Патрик Кинг. "С Майкъл се съгласихме за едно нещо - и двамата нарекохме момента "Бони и Клайд". Точно като онзи момент, в който Бони и Клайд бяха на път да бъдат изкормени от куршуми. Уорън Бийти и Фей Дънауей се гледаха по този начин. И двамата знаеха, че това е краят."

Снимка: Getty Images

67-годишният актьор споделя, че е знаел, че трябва да се случи това. "Знаех, че не бива да умирам сам в банята. Трябваше да го има този последен момент и да няма думи, да няма банален диалог, само поглед. Мисля, че Кинг го направи красиво."

Според звездата от "Сексът и градът" последният поглед между Кари и Тузара е поетичен завършек за тяхната скандална връзка.

Снимка: Скрийншот Netflix

"И за двама ни беше много важно да намерим начин да прекараме последния момент заедно, а не тя да влезе и да ме намери мъртъв в банята", продължава Нот. "Това беше от съществено значение за мен, за да се върна към него. А останалото е просто химия със Сара. С нея се познаваме от дълго време."

New Line Cinema