От незапомнени времена брачната халка се счита за материалното олицетворение на клетвите, които булката и младоженецът си разменят пред олтара в своя сватбен ден. След церемонията, в чиито рамки двамата официално биват обявени за семейство, тя остава единственият видим белег, свидетелстващ пред света, че всеки от тях е дал обещание за вечна любов и обет за неизменна вярност на другия. Стига, разбира се, този символ на обвързаност да стои на отреденото му място, а именно на безименния пръст, където няма как да остане незабелязан от хорските очи.

Възможно е досега да не сте забелязали, но настоящият принц на Уелс не спазва тази традиция, въпреки че самият той мина под венчилото преди повече от десетилетие. Истината е, че синът на крал Челрз Трети никога не е слагал халка, олицетворяваща съюза му с Кейт Мидълтън... Не че реално се нуждае от такава, за да напомня, че не сърцето му е заето, при положение че през 2011 година над два милиарда души проследиха на малкия екран как го отдава на избраницата, изричайки заветното "Да". И все пак, при всяка негова публична изява, мнозина, забелязали липсата на пръстен на ръката му, си задават въпроса каква е причината да пристъпва установения обичай.

Вижте снимки на Уилям и Кейт >>

Е, оказва се, че той просто не иска да се придържа към него...

Снимка: Getty Images

"Уилям не харесва бижутата", обяснява пред британските медии служител в Бъкингамския дворец. "Никога не е носил скъпоценности, затова реши да не слага такива и сега. Всичко опира до личните му предпочитания", казва той, допълвайки, че не съществува изрично правило, което да застави аристократа да го стори.

Мъжът припомня, че преди да се венчаят в Уестминстърското абатство, влюбените дори са направили изявление, с което са оповестили намерението на принца да не носи впоследствие халка, но очевидно заради масовата еуфория от предстоящото събитие никой не му е обърнал внимание.

Снимка: Getty Images

Изборът на престолонаследника на Обединеното кралство обаче далеч не е необичаен, тъй като приживе дядо му Филип е взел същото решение. Нещата при принц Хари обаче стоят по различен начин, понеже той носи проста платинена халка на лявата си ръка, направена от "Cleave and Company", който е същият бижутер, изработил годежния пръстен на Меган Маркъл.

Кейт от друга страна има достатъчно блясък, компенсиращ липсата на такъв при съпруга ѝ. Все пак тя никога излиза без годежния си пръстен с 12-каратов син сапфир, принадлежал навремето на принцеса Даяна.

Снимка: Getty Images