Документалният филм "Phoenix Rising" за токсичната връзка на актрисата Евън Рейчъл Ууд и рокаджията Мерилин Менсън ще бъде показан на кинофестивала "Сънданс", съобщи "Варайъти".

Режисьор е номинираната за "Оскар" Ейми Бърг, която е автор на филма за Джанис Джоплин "Джанис: Малкото момиче е тъжно". Премиерата на документалния филм от две части "Phoenix Rising" ще бъде по-късно през годината по телевизия HBO.

Евън Рейчъл Ууд имаше връзка с Мерилин Менсън от 2006 до 2010 г. След раздялата им актрисата стана активен защитник на жертвите на домашно насилие, използвайки собствената си история.

През февруари 2021 г. актрисата обвини публично музиканта в години на тормоз. Менсън отрече обвиненията, но през следващите месеци към Ууд се присъединиха още няколко жени, които също заведоха дела срещу рокаджията. По време на скандала Мерилин Менсън загуби договора си с лейбъла си и няколко филмови роли, а в края на годината бяха извършени обиски в дома му.

Ейми Бърг разказва, че Евън Рейчъл Ууд се е обърнала към нея с идеята за филма още през 2019 г. Първоначално Бърг е трябвало да действа само като един от продуцентите, но по време на пандемията от Ковид-19 е решила да го заснеме сама.

"Фокусирахме се да разкажем тази история, която би могла да вдъхнови други жертви на насилие. Ууд беше много пряма с нас", споделя режисьорката.

Фестивалът "Сънданс" ще се проведе от 20 до 30 януари 2022 г. във виртуален формат.