Съпругът на инфантата Кристина - Иняки Урдангарин, ще се прибере за Коледа. Зетят на крал Фелипе и кралица Летисия е получил разрешение да напусне затвора и да прекара Коледа със семейството си. Съпругът на едната сестра на испански крал излежава присъда от 5 години и 10 месеца във връзка с афера за укриване на данъци.

Вижте снимки на семейството >>

Иняки ще бъде на свобода между 24 и 28 декември. Според "Ел Паис" Урдангарин вече е излежал 1/4 от наказанието си, което според испанския закон означава, че може да напуска затвора за 36 дни в годината, за да се подготви за живота на свобода. Иняки и Кристина имат трима синове - Мигел, Пабло и Хуан, както и дъщеря Ирен.

Той влезе в затвора миналата година. Зетят на бившия крал Хуан Карлос I и кралица София бе признат за виновен през 2017 г. за укриване на данъци. Съпругата му бе оправдана в същия процес.

Кристина стана първият член на испанското кралско семейство, който се изправя пред съда, в модерната история на страната. Иняки бе обвинен, че е експлоатирал кралските си връзки, за да спечели договори и да се сдобие с милиони публични средства за лични нужди. През 2015 г. крал Фелипе лиши сестра си от титла - херцогиня на Палма де Майорка.