Все още сме февруари, а отвсякъде надничат сърца. 

В специален проект URBN by DIR и Grand Optics  ви разказваме една зашеметяваща любовна история, достойна за музикален видеоклип. Лозенец, морето, старите фенери... На романтична разходка сред най-скъпите им спомени за първи път ни допускат актьорът Дарин Ангелов и любимата му Антония. Тя е балерина, оставила кариерата си в унгарската телевизия, за да бъде с него. Той е един от най-активните ни народни артисти, изгряващ както на първата ни сцена, така и в редица сериали, филми и мюзикъли. 

Една неразказана история, след която си купуваш внезапно бонбонено розово палто.

Двамата застават заедно за първи път - пред обектива на Studio KARE. Ретро привкус от едно решително момиче, рискови изненади от един талантлив интроверт и резултатът е истински "чийзкейк" (бел.ред. така наричат pin up моделите през 40-те години).

Той се появява в заведението и веднага попада в полезрението ѝ. Първоначално не я забелязва - нищо, че са в обща компания.

Тя не знае кой е той, макар че всяка вечер го дават по телевизията в България. Обещават ѝ да ги запознаят, но той си тръгва...

Историята им започва 3 месеца преди да са се запознали.

Среща през април

"Бях се прибрала за Великден в България пред 6 години. Излязохме с приятели, с нас беше и певецът Орлин Павлов. Именно той ми каза, че въпросното момче е актьор от Народния театър. Дарин Ангелов. Вече повече от 8 години живеех в чужбина и нямах и представа с какво се занимава. Той нито ме е видял, нито е знаел за моето съществуване тогава. На следващия ден бях вече на летището и заминавах за Будапеща. Реших да го проуча в интернет. Предложих му приятелство във Фейсбук и дотам", спомня си Антония.

В онази вечер, когато Дарин Ангелов се появява в живота на Антония, той още не знае, че жената на живота му е била толкова близо до него и пак за малко да я изпусне. Споменават му, че има едно момиче, с което трябва да го запознаят, но нещо се разминали.

Специален проект на #URBN и Grand Optics Антония Русева - топ Benetton

Снимка: Студио KARE за URBN
 

Пеперуди през юни

"Преди 6 години все още имах профил в социалните мрежи и си го управлявах сам. В един 6 юни ми изписа, че момиче на име Антония Русева има рожден ден. Спонтанно реших да я поздравя", спомня си Дарин Ангелов.

Всъщност не било просто поздрав, а цяла поема, обяснява самата Тони.

"Супер дълго, мислено, дълбоко пожелание, което не можеш ей така да напишеш на непознат. Много лично съобщение", казва тя.

В очите на Дарин тя е едно симпатично човече, с интелигентни снимки, което изглежда доста по-различно от онова, което бълват социалните мрежи - филтрации, позьорщина, словоизлияние.

"Направи ми впечатление и ѝ писах. Тя пък взе, че отговори", смее се Дарко.

Чували ли сте за сериозна връзка, която да започне моментално след 12-часов...чат?!

#URBN ще ви разкаже една реална любовна история, която да ви накара да повярвате все пак в това странно чувство, поставяло на изпитания и на колене музи, творци и фантастични създания. Представяме ви семейство Марси.

А сега да се върнем в горещото лято през юни...

Специален проект на #URBN и Grand Optics: Дарин - риза и панталон Benetton

Снимка: Студио KARE за URBN

"Беше 9 сутринта, когато ми писа за рождения ден. Бях във Варна, за да празнувам. Обикаляхме със софийска компания по улици и заведения, а аз цял ден на телефона си говоря с него. Чат от 9 сутринта до полунощ, когато вече бяхме отишли на дискотека. Тогава той ми се обади и чух гласа му за първи път. Вече разговаряхме. Бях в шах. Разказвам на най-добрата ми приятелка успоредно какво се случва и тя си мисли, че този разговор тече от няколко дни, а не от няколко часа. Каза, че това не е дневен чат за двама. Че звучим като солидно почерпени влюбени в 5 сутринта. Беше много странно", спомня си Тони.

През това време Дарин така и не се досеща, че това е онова момиче, с което преди три месеца са искали да ги запознават.

"По това време участвах в танцовото предаване Dancing Stars и бях всяка вечер на екран. А тя не ме беше виждала. Това ми беше любопитното и хубавото, нещото, което по-късно много ме привлече към нея. Тя не знаеше кой какъв е тук в България. Нямаше никакво понятие. И се влюби в мен не заради медийния образ, който понякога много лъже хората, защото те си живеят с представите, че познават някой според публичните му изявите. Тя се влюби в мен заради мен самия, заради това, което съм. Което е най-хубавото и чистото", спомня си Дарин.

Специален проект на #URBN и Grand Optics Антония - слънчеви очила от Grand Optics, топ Benetton Дарин - риза и панталон Benetton.

Снимка: Студио KARE за URBN

В същия ден, в който пише на Тони първото си съобщение, Дарин играе "Дон Жуан" в Народния театър до 23 часа. След това пали колата към Лозенец.

"Казах му просто - ти трябва да дойдеш за втората вечер на рождения ми ден. Той се качи в колата и дойде до морето да види някой, който никога не е виждал никъде. Аз като жена не бих го направила никога. Не съм известна, популярна и той не знаеше кой стои зад профила ми. Спонтанност, риск на момента, емоционално е, но ме впечатли", разказва Тони.

Начинът, по който си комуникират цял ден, е това, което кара Дарин да вземе съдбовното решение. По думите му не може цял ден да изпитваш удоволствие от най-обикновен разговор с някого и да не идеш поне да го видиш.

"Това е пропуск. Да ти дадат да биеш дузпа на празна врата и от нея да зависи световна титла, а ти да кажеш - "не е мой ред сега, нека я бие друг".

Ретро в 4 сутринта

Бяхме на една улица - празна, тъмна, усещаш тръпките на вълнението, галени от топлия вятър на лятото. Нямаше жив човек. Мъждукащите ретро фенери придаваха онази тайнствена и любовна атмосфера. Излязох сама и виждах в далечината мъжка фигура, която слиза от кола. Не бях сигурна той ли е. Разпознавам го и тръгвам да вървя към него, затичах се и нямаше "Здравей, аз съм Антония, аз съм Дарин". Аз скочих, той ме хвана и се прегърнахме. И това беше абсурдно, супер нетипично. Нямаше разговор. Хванах го за ръка и му казах му - идвай, да те запозная с приятелите ми".

Оказва се, че "агонията", както я нарича Тони тепърва започва. След като прекарват само празничната нощ заедно, Дарин заминава за семейно събиране в провинцията, а тя лети обратно за Будапеща. И оттук какво следва? Продължават комуникацията си, но дишането е трудно - еуфория, липса на апетит, сънища, липса на интерес към света, блянове... да ви прилича на нещо?

Любов!

Специален проект на #URBN и Grand Optics Aнтония - слънчеви очила от Grand Optics, топ и обувки Benetton, дънкова пола Pennyblack от Week & Shop MDL Дарин - риза и панталон Benetton, слънчеви очила от Grand Optics

Снимка: Студио KARE за URBN

"Не мога да кажа, че съм линеел, но мислите ми просто бяха засмукани от нея като от вакуум. В следващия месец тя се прибра веднъж в България. След това, преди турнето в Полша, ѝ гостувах в Будапеща", спомня си Дарин.

8 години в куфари

"Когато се прибрах в България за 15 дни, вече знаех, че ще напусна работата в Будапеща. Имах 2 седмици, но само 5 работни дни покрай Коледните празници. Знаех, че се прибирам, но не знаех къде, какво, как ", казва Тони.

Тези нейни леко крайни решения никак не плашат Дарин. Впечатляват го още повече. Той наблюдава как фината балерина, прекарала повече от 15 години по танцовите сцени в различни страни, седи на масата, върти телефони и търси работа. Готова за изостави професионалната си кариера в телевизията в Будапеща само заради него.

"На 6 януари, на рожден ден на моя близка, Тони сподели на наш приятел и вече кум, че си търси работа в България. На следващия ден тя изпрати автобиография, а три дни по-късно я извикаха на интервю. Получи работата 3 дни след като се върна в Будапеща - за последно.

"Смешното беше, че тя за 15 дни успя да свърши всичко, за което беше дошла", разказва Дарин.

Специален проект на #URBN и Grand Optics Aнтония - топ и обувки Benetton, дънкова пола Pennyblack от Week & Shop MDL Дарин - риза и панталон Benetton

Снимка: Студио KARE за URBN

На 2 март, отново след представлението - "Веселите Уиндзорки", Дарин тръгва на път - за Унгария. Пътува цяла нощ, за да пристигне в 6:30 ч. на улица "Донати" номер 3.

"Беше впечатлен от багажа, който изнасях. Бяхме като гастарбайтери. 8 години събрани в куфари. Много вещи оставихме до кофите за боклук. Чувствах се като "хайде, прибираме се вкъщи", а той дори не беше питал дали ще живеем заедно. Знаеше се, че това е следващата крачка".

Една година по-късно...

Точно година след първата им среща на малката уличка в Лозенец, Тони получава 7 подаръка. Надява се до последно, че в една от кутийките има пръстен. Оказва се ... айфон. Всички приятели я убеждават, че на 6 юни ще получи предложение за брак, но уви... Дарин си пада по изненадите...

На 18 юли, месец по-късно, отново са заедно в Лозенец, когато внезапно Дарин изчезва.

"Едната ми приятелка ми каза, че ѝ е лошо - да излезем навън. Излязохме пред заведението и там ме чака друга моя приятелка, която ми връчва роза с панделка. Казвам си - доста дълга панделка. Тръгвам да я навивам, а тя няма край. Оказва се, че води нагоре към един баир... около 30 метра вървях и внезапно видях Дарин с костюм и обграден от 5 факли. Около 1 часа беше, прииждаха хора, направиха кръг, снимаха с телефони и изведнъж той падна на колене. Обляха ме вълни от щастие, същевременно точно в този момент и от притеснение - на първата ни среща нямаше нито един човек, а сега беше прекалено оживено за това интимно преживяване", смее се Тони.

Специален проект на #URBN и Grand Optics Aнтония - слънчеви очила от Grand Optics, топ и обувки Benetton, дънкова пола Pennyblack от Week & Shop MDL Дарин - риза и панталон Benetton, слънчеви очила от Grand Optics

Снимка: Студио KARE за URBN

Вайбър локацията

Три месеца по-късно Тони разбира, че е бременна с малката Дария. В началото е малко притеснена и пази само за себе си тази тайна. Същата вечер е канена на модно събитие и не знае дали е готова за това, което ѝ предстои.

"Моето тяло си е мое, трябва сама да реша това ли е моментът за дете. Не му казах нищо, но помня добре тази вечер. Не знам дали от хормоните, но тогава малко се сдърпахме, защото той ми каза, че вайбър локацията не е показвала да съм на определено място, а на друг адрес. Ревнуваше ме все още много. Това беше първото му такова проявление. Когато съм права обаче, не се оправдавам", споделя Тони.

"Много я ревнувах, но се възпитах да не я", подсмихва се Дарко.

Доверието е основополагащо в тяхната връзка. То е градено с години и с времето става все по-здраво и неразривно. Тя казва, че сложат ли ѝ ограничения - бяга с 200 км/ч.

Дарин усеща това и ѝ дава нужната свобода.

Специален проект на #URBN и Grand Optics Антония - слънчеви очила от Grand Optics, топ Benetton Дарин - риза и панталон Benetton.

Снимка: Студио KARE за URBN

Той обича сладкиши - тя го води на заведения. Тя иска да излиза - той предпочита да си остане вкъщи.

"Аз съм на принципа, който осъзнах в много свежа възраст - това, което не искам на мен да ми се случва, не го правя и аз. И се радвам, че сме от хората, които излизат поотделно - аз с приятелки, той с приятели и въпросът е просто на кой даваме детето в този момент - на техните или на нашите. Нямали сме конфликт", казва Тони.

Всичките ѝ приятели го боготворят. Особено след раждането на Дария. Тя е единственото момиче в актьорската фамилия на семейство Ангелови - потомствени артисти.

"С всеки ден се убеждавам, че Дарин е най-адекватният избор за мъж и баща. В днешно време рядко бащата помага наравно в грижите за малкото дете. Дарин може да гледа Дария с дни. Дори е по-параноичен, ако нещо ѝ има, от мен. Можеш да ги оставиш двамата три дни и няма да звънне за нищо", казва Тони.

В отношенията им има баланс, има обич-любов - не е същата като в началото, но на моменти по-силна.

"В началото беше по-превъзбудено, като всяка нова любов и всяко начало беше чисто и бяло. Имаше пеперуди и сърца навсякъде, което между другото продължи дълго време. Не че ги няма към днешна дата, но някак първоначалното влюбване премина в една обич и отговорност един към друг", казва Тони.

"С времето повече си пазиш семейството, всяко нещо, което би те изкушило - би го премерил сто пъти повече отколкото в началото. Научаваш се как да уважаваш човека до себе си. Не казвам невъзможно, но трудно нещо може да бутне семейството ми. Не я заменям за нищо", съгласен е Дарин.

Специален проект на URBN и Grand Optics Антоноя- слънчеви очила от Grand Optics, пола и обувки Benetton Дарин - слънчеви очила от Grand Optics блуза и дънки Benetton

Снимка: Студио KARE за URBN

Ако не сме се карали - няма да е любов

Дали заради дисциплината на Тони, която до 20-годишната си възраст се е занимавала с балет, или заради уравновесеността на Дарин двамата не се карат често. Но има няколко дребни, малки неща, които биха могли да се превърнат в причина за солиден спор.

Забележките на Тони, например.

"Вярвам, че битът убива любовта. Факт. Прави много монотонен живота. Като при вирусите - пада ти имунитетът и във всеки един момент всеки един вирус може да те атакува. Затова не бива да се допуска битът и рутината да убиват любовта", казва Тони с остроумно сравнение.

Казусът "На път"

Избухлива съм и съм на настроения, затова и неговото поведение се явява изключително важно за баланса. Той е адски търпелив. Не вярвах, че съществуват такива хора. Много трудно той може да си изпусне нервите. Късметлийка съм, но когато сме извън колата. Откачам, когато се ядоса на друг шофьор. После не си говорим по цял ден. Защото той се разправя на пътя, а аз нямам психика, когато започне кавга. Изпитвам ужас от зрелостни конфликти, физически разправии и не мога да гледам".

Брада и раста

Едно от най-големите изпитания за Тони се оказва... професията на Дарин. За филма "Летовници" например, трябвало да търпи над 101 расти на главата му в продължение на няколко месеца. Да не говорим, че именно заради разплитането им се отложило и предложението за брак.

"Нямаше как да ѝ дам пръстен в образа на Боб Марли", шегува се Дарин.

"Аз знаех, че му предстои трансформация, но цял ден беше в този фризьорски салон. Накрая отидох там и когато го видях - разбрах... Вече няма да е само липсата на време заради работата в театъра, а и измяна на външен вид. Нещо, което трябваше да приема", казва Тони.

Последните безпомощни битки, които води са за брадата на Дарин Ангелов. За която той се грижи всеотдайно от началото на репетициите за представлението "Когато гръм удари" до... този момент - премиерата на "Вуйчо Ваньо" в Народния театър.

"И беше уж само за премиерата, след това се оказа, че още му правят изкуствена брада, и още е с естествената... Карам го да си признае, че просто се харесва така. А със и без брада - целият му вид е различен. Супер суетен е. Колко бурканчета и шишенца има на тоалетката", шегува се Тони.

Дарин е съгласен, че растите са оставили трайни следи върху истинската му коса и дори си вярва, че оплешивява.

"Надявам се след около 3-4 месеца да я махна... надявам се, защото последния път като им казах, че ще махам брадата, бяхме започнали вече репетициите за "Вуйчо Ваньо" и ми отвърнаха "тая брада ще ми трябва, запази я."

Специален проект на URBN и Grand Optics Антоноя- слънчеви очила от Grand Optics, пола и обувки Benetton Дарин - слънчеви очила от Grand Optics блуза и дънки Benetton

Снимка: Студио KARE за URBN

Откакто се ожених стана чудо

Макар да се изстрелва към върха още със завършването си в НАТФИЗ, Дарин Ангелов смята, че тепърва му предстоят най-сериозните роли. Не просто главни, не просто разпознаваеми, а онези, специалните роли, които не е очаквал в живота си. Като тази на гения Моцарт, за която печели първата си награда "Изгряваща звезда". Оттам нататък върви търпеливо по пътя си, докато не вдига сватба. И ангажиментите му се утрояват.

"Само едно лято имахме заедно и после постоянно участва в предавания, телевизии. Всеки ден в театъра", смее се Тони.

Много често празниците на близките си Дарин прекарва в театъра.

"Никога не е на нашите рождени дни с Дария. И това е нещо, с което трудно се живее, макар да осъзнаваш, че си го знаел и че това е професията. Той се дразни, когато го казвам, че го преживявам. Миналата година за първи път беше на третия рожден ден на Дария. На първия имаше "Ревизор", а на втория започнахме заедно рождения ден, а после отиде да репетира до 4 сутринта за "Театър пред театъра".

През това време Дария вече се е научила да използва и Вайбър. Затова му праща и видеоклип, в който сериозно го пита:

"Тате, защо си пак в театъра. Защо, защо, защо пак в този театър?!"

Специален проект на #URBN и Grand Optics Aнтония -топ и обувки Benetton, дънкова пола Pennyblack от Week & Shop MDL Дарин - риза и панталон Benetton

Снимка: Студио KARE за URBN

Спойката

И след цялата тази нетрадиционна, младежко-романтична, леко ретро, доста секси любовна история е време да си направим някои изводи за любовта. Като например - компромисите са важни.

"Моите приятели са ми колеги от театъра. Това изкуство много ми дава, но два пъти повече ми взима", казва Дарин.

А Тони много добре разбира това. Защото неговите виждания за сцената и изкуството тотално променят мирогледа и отношението ѝ.

"Изпуснала съм му всичките главни роли в Младежкия театър с изключение на "Страхотни момчета" , но пък съм го гледала в мюзикъл - "Мулен Руж", отбелязва тя.

А той е готов и пантомима да играе, ако тя се качи да танцува балет на сцената отново.

"Това, което в нея се промени по отношение на театъра след мен е, че започна да го чете, не само да го гледа. Да знае какво крием с думите, а не какво казваме. Тя сама, без да съм ѝ казвал, да забелязва", гордее се Дарко.

"Да гледаш представление заедно с него е ад. Той не млъква. Много обичаме да коментираме постановки. Много спорим, но градивно, аргументирано, с обосновки", добавя тя.

И понеже разбира, подкрепя и се възхищава на Дарин, Антония знае най-добре каква е неговата мечтана роля. Всъщност оказва се, че знае по-добре от него:

"Когато се запознахме с Дарин, той страдаше за две неща в професията. Единият му проблем бе, че е прекалено красив за някои роли. Другият - че е много млад. Неговото време все не идваше. След всички главни роли, които той направи на камерна сцена, където е доста по-интимно и зрителят повече го усеща, може би вече е достатъчно зрял и възрастен за роля, която той да иска. Не е имало нещо, което да споменава, знам, че не живее за мечтаната главна роля. По-скоро живее за мечтаното непознато предложение от режисьора, който ще го накара да обърне внимание на нещо, което дори да е чел, не е мислил, че иска да играе. Самата изненада от това как ще се постави представлението, с кой ще работи. По-скоро след време ще знае коя е любимата му изиграна роля."

Специален проект на #URBN и Grand Optics Aнтония - слънчеви очила от Grand Optics, топ и обувки Benetton, дънкова пола Pennyblack от Week & Shop MDL Дарин - риза и панталон Benetton, слънчеви очила от Grand Optics

Снимка: Студио KARE за URBN

"Тя много добре го каза, всъщност. Нямам своя мечта да направя роля като на еди кого си. Искам да направя моята роля."

Така че фактите, които не знаят хората за Дарин Ангелов, ги знае само Тони.

Например - откакто Дария се появява в живота им, таткото вече плаче на реклами за памперси.

Освен това усмихнатият, контактен, възпитан и енергичен Дарин е интроверт.

И последно... той не е Дарко, котенце, зайче и любовче. Той и Тони, двамата заедно, са господин и госпожа Марси. Не просто защото си представят двамата като двойка от епохата на Джейн Остин, "Гордост и предразсъдъци" и Мистър Дарси.

А защото Марси идва от Моя Дарси, както галено вика Тони на Дарин.

"Но понеже и двамата си викаме Марси, дъщеря ни Дария често се обръща към нас с: "Хей, Марсита!", издава актьорът.

След целия този разговор можем да си зададем отново въпроса "Какво е любов?" и да си отговорим по-бързо:

Тя обича тишината, сладка е като чийзкейк, секси като пин ъп момиче, смислена като въпрос на дете и променяща животи.

 

Интервю и концепция:  Криси Димитрова

Koса: Натали Иванова 

Фотограф: Студио KARE

Стайлинг: Сирма Маркова 

Грим: Росина Георгиевa

PM: Йорданка Блажева

Очила: Grand Optics

Гардероб: COLLECTIVE, Личен архив

URBN благодари за гостоприемството, всеотдайността и прекрасното прекарване на ресторант "LAVANDA" , където успяхме да се почувстваме като в любовен филм !!!