Едно от неписаните правила на славата гласи, че ако придобилите я веднъж хора не желаят да се разделят с нея, то не трябва да правят всичко по силите си, за да я поддържат жива... В това число доброволно да дават разрешението си медийните прожектори свободно да навлизат в личното им пространство, озарявайки неприкосновените му територии със своите ярки светлини всеки път, когато пожелаят, изкарвайки на показ населяващата ги интимност, която не би следвало да бъде публично достояние. Колкото и неприятно да е това, а то със сигурност е точно такова, знаменитостите добре знаят, че основният инструмент, с които оперира популярността, е пресата, а това означава, че тя им е необходима. Ето защо, искат или не, на тях им се налага да се придържат към връзката си с нея.

За сметка на това обаче с хода на времето те се научиха как да контролират голяма част от информацията, която излиза за тях. Благодарение на социалните мрежи така наречените звезди започнаха сами да създават новини за себе си, улеснявайки различните издания в търсенето на новости около тях. Само че този подход изисква постоянно да предоставят актуални сведения за своята особа. Ето защо, опитвайки се да задържат всеобщия интерес, те започнаха да измислят всевъзможни начини, по които да го провокират, като най-лесният сред тях, не изискващ кой знае колко усилия, е да следват тенденции, наложени от техните колеги. Казано с други думи - просто да подражават на всички останали. Все пак най-лесно е да се мине оттам, откъдето някой преди теб е прокарал път, нали?

Вижте снимки >>

И понеже през последните години бебешките партита за разкриване на пола определено се превърнаха в цяла мода, завладяла чужбина, логично беше родните известни личности да я пренесат и по нашите географски ширини, като част от своята кампания за привличане на внимание. Последната включила се в нея бе Златка Райкова, която преди ден събра близките си в столично заведение, за да разберат заедно дали е на път да даде живот на момиче или момче. По този повод мястото бе украсено с множество балони в черно и розово, като на един от тях пишеше на английски език "Той или тя?" За да научат отговора на този въпрос, блондинката и любимият ѝ трябваше да го спукат, а когато го направиха, от вътрешността му се изсипаха множество сини конфети, известяващи развълнуваните бъдещи родители, че очакват рожба от мъжки пол.

Снимка: Официален профил в Instagram

Преди десетина дни носителката на титлата "Мис Плеймейт" публикува в личния си Instagram профил провокативна снимка, разкриваща на нейните над четиристотин и четиридесет хиляди последователи в мрежата, че очаква дете от настоящия ѝ партньор Карен Хачатрян, за когото неотдавна всъщност се сгоди на Миконос, по време на почивката им там.

На кадъра, който е заснет на Малдивите, където доскоро с тенисиста отново се бяха отдали на отдих, блондинката позира пред фотографския обектив без каквито и да било дрехи, застанала под външния душ в двора на луксозната вила, която бяха наели на екзотичната дестинация, оставяйки водата да се стича по голото ѝ тяло, чиито съществени части умело прикрива от погледа на зрителите. Това обаче, което всъщност искаше да им покаже с изображението, е наедрелия си и заоблен корем, свидетелстващ, че ще става майка за втори път.

"Бременни сме! Беше планувано. Не тъжете за нас, скоро ще бъдем четирима!", написа тя към публикацията си, събрала хиляди харесвания и стотици коментари, изпълнени с благопожелания, в които се включиха редица популярни дами у нас.

Снимка: Официален профил в Instagram

Така например, първа своите поздравления ѝ поднесе нейната колежка Светлана Гущерова, написала под поста, че на този свят няма нищо по-хубаво от малчуганите. След нея се в честитките се включи и телевизионната водеща Зейнеб Маджурова, пожелавайки ѝ да бъдат благословени, каквото всъщност ѝ написа и еротичният модел Ася Капчикова. От своя страна попфолк певицата Глория постави три емотикона детелини, сочени за символ на християнската добродетел - вяра, надежда, любов и късмет.