Зоуи Кравиц всеки ден води битка за себе си и със себе си. Актрисата е страдала от булимия и анорексия в миналото и въпреки че се радва на огромна подкрепа от страна на близките си, нищо в живота й вече няма да е същото, защото пътят на възстановяването е много дълъг, много бавен, понякога отнема цял един живот.

Вижте снимки на Зоуи >>

"Като човек, който се е борил с булимия и анорексия, мога да кажа, че е важно да сте мили и внимателни със себе си. И най-вече - вие трябва да сте този, който решава, че трябва да се лекува, за да се оправи. Колкото и да ви го повтарят останалите, ще тръгнете по пътя на възстановяването само когато вие решите", казва Зоуи.

"Аз имах голяма подкрепа от страна на семейството и приятелите ми, ходих на групови терапии, но чак когато наистина се уморих от това да измъчвам тялото и ума си, успях да сключа сделка със себе си и да се опитам да заглуша негативните гласове в мен. Все още ми се налага да си припомням това обещание, защото лечението е един дълъг процес", обяснява дъщерята на Лени Кравиц, цитирана от eva.bg.

Тя предупреждава:

"Може с години да сте добре и тогава отново да се поддадете и да попаднете в лапите на заболяването. Истината е, че това е една битка, която водиш със себе си всеки ден. Имам дни, в които осъзнавам, че прекалено много се вманиачавам на тема какво съм яла и как изглеждам. В тези дни е важно да се спрете, да не се поддавате на нездравословните мисли"