Всички познаваме Васил Василев-Зуека като талантлив актьор, топ водещ на риалити формати "Като две капки вода", "Маскираният певец" и други, като певец дори, но малко хора са подозирали, че той е и много талантлив художник.

Зуека се е включил с една от новите си творби, наречена "Раждане" в "Национална оптимистична изложба".

Впоследствие възнамерява ще направи и изложба изцяло със свои картини. Всъщност Василев признава, че талантът си на художник не е упражнявал от десетки години.

"Повече от 20 години не бях пипал четка.", споделя Зуека в "Здравей, България" по Нова ТВ.

Но негова приятелка и галеристка в Пловдив, която била наясно с таланта му, го провокирала да нарисува няколко картини, които после да изложат в галерията. В началото актьорът не мислел сериозно да се заеме с това, но обстоятелствата около пандемията и изолацията също оказали влияние върху решението му да посегне отново към четката и платната. Разбира се, Зуека има и картина, която е кръстил "Карантина".

картината на Зуека "Раждане"

Той така се запалил отново по рисуването, че за около месец бил готов с цели 42 платна. А неговата половинка Ани го подсетила да започне да рисува летящи хора. После, когато двамата гледали тези произведения, установили, че те много напомнят творбите на Марк Шагал. Зуека е категоричен, че няма нищо странно в това неговите картини да бъдат повлияни от известни художници и техните творби, тъй като той е прекарвал много дни и часове в разглеждане на галерии навсякъде по света, където е пътувал.

"Да, аз съм маниак на тази тема", казва актьорът.

Разбира се, той не пропусна и възможността да се пошегува в ефир, като каза, че негов приятел от детинство, когато е видял новите му картини, е възкликнал:

"Е, виждам, че стилът му не се е променил много..."