Актрисата и певица Шарлот Генсбур ще председателства 47-ото издание на кинофестивала на американското кино в Довил, съобщиха организаторите.

"За да привлечем вниманието през тази изключителна година към многото фестивални заглавия, ни беше необходима международно призната актриса, която вече се изявява и като режисьор и от няколко години живее в Ню Йорк", се посочва в направеното от организаторите изявление.

Шарлот Генсбур е родена в Лондон на 22 юли 1971 г. и е дъщеря на британската певица Джейн Бъркин и френския композитор Серж Генсбур. Кариерата ѝ започва на 13-годишна възраст. Носителка е на две награди "Сезар".

Снимка: Getty Images

Генсбур, която според организаторите на проявата в Довил въплъщава "дръзновение", има и награда за най-добра актриса от кинофестивала в Кан за ролята си в "Антихрист" на Ларс фон Триер.

Шарлот Генсбур е издала пет албума, припомня БТА. Актрисата и певица е работила също с кинодейци като Франко Дзефирели, Алехандро Гонсалес Иняриту, Вим Вендерс, Арно Деплешен.

През февруари Шарлот Генсбур разкри, че работи над следващия си албум, както и за отварянето за обществеността - по-възможност преди края на годината, на частното имение на баща ѝ, починал преди 30 години в Париж.

Снимка: Getty Images