33-годишната Ная Ривера, позната от сериала "Клуб Веселие" ("Glee"), е обявена за изчезнала. След като вчера полицията откри 4-годишният ѝ син Джоуси сам на лодка в езерото Пиру, разположено в националната гора "Los Padres", в близост до Лос Анджелис, световните медии писаха, че актрисата вероятно се е удавила във водоема.

Според телевизия NBC4 L.A. търсенето на Ривера е започнало около 16:40 ч. в сряда следобед, след като не е върнала плавателния съд, който е наела, в рамките на заплатеното време. От шерифската служба на окръг Вентура съобщават, че звездата е взела под наем лодка, за да поплува в езерото, но така и не е излязла от водата. Властите разкриват, че когато са открили наследника ѝ, той е носел спасителна жилетка, докато тази на Ная била в лодката.

Вижте снимки на Ная >>

Спасителният отряд издирва актрисата в продължение на часове, както по въздух - посредством хеликоптер и дрон, така и под вода - с помощта на екип гмуркачи, но от нея няма и следа.

Ная и синът ѝ Джоуси

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"За последно майката и синът ѝ са забелязани да влизат в езерото заедно, а три часа по-късно друга лодка се натъква на тяхната. Първоначално хората помислили, че е празна, но после установили, че в нея спи малко момче. След като не са видели никого наоколо, веднага се обадили на телефона за спешни случай", каза капитан Ерик Бушоу, говорител на шерифската служба, каза пред "Los Angeles Times", допълвайки, че Джоуси е невредим, но в момента семейството му преминава през тежък период.

До този момент Ривера все още е в неизвестност.

Инстаграм профилът ѝ показва, че тя е била активна в платформата едва няколко часа преди да изчезне. Тогава тя е качила снимка с детето си, на която нежно го целува.

"Само ние двамата", гласят думите ѝ.

Снимка: Официален профил в Instagram

Изображението има повече 14 хиляди коментара от нейните последователи, изразяващи надеждата си, че Ная е невредима и скоро отново ще бъде у дома си.

Славата споходи Ривера с превъплъщението ѝ в мажоретката Сантана Лопес в музикалния сериал на Раян Мърфи - "Клуб Веселие". Голяма част от почитателите на поредицата са на мнение, че над нея тегне проклятие, тъй като през годините, след като бе излъчен последният епизод на предаването, множество от актьорите, изпълнили главните роли в него, починаха. Кори Монтейт умря вследствие на свръхдоза през 2013 г., а бившият партньор на Ная - Марк Салинг, се самоуби 5 години по-късно.