Звездата Келси Балерини бе водеща на церемонията за наградите на Телевизията за кънтри музика от дома си, след като е с положителен тест за Covid-19 дни преди шоуто.

Певицата бе водеща на церемонията заедно с актьора Антъни Маки. Шоуто се излъчи понеделник вечер от CBS от Нашвил, щата Тенеси. В понеделник сутринта от Телевизията за кънтри музика и от CBS обявиха, че Балерини ще си остане у дома. Тя няма симптоми на инфекцията. Блондинката уточни, че от Телевизията за кънтри музика създават организация, за да може тя да участва в церемонията от дома си.

"Не е това, което планирахме, но аз съм готова да направя лимонада от тези лимони", се посочва в изявление на изпълнителката.

Номинираният Кейн Браун помогна на Маки на сцената като водещ. Браун два пъти е водил шоуто за наградите, включително и с Балерини миналата година, припомня БТА.

На церемонията се изявиха Кени Чесни, Миранда Ламбърт, Олд Доминиън, Кари Ъндърууд, Кийт Ърбан.

Снимка: Getty Images

"Зная, че всички очаквате да видите Келси Балерини на сцената тази вечер", каза Маки, известен с ролята си в "Отмъстителите". Той обясни, че както в спорта има резервни играчи, така и на церемонията за наградите има резерви. Той покани на сцената изпълнителят със същите инициали като Балерини - певецът Кейн Браун. Той два пъти досега е бил водещ на шоуто за наградите на Телевизията за кънтри музика и бе сред номинираните за тазгодишните награди.

Изпълнителите Томас Рет и Мартина Макбрайд, които бяха в публиката, предложиха услугите си да помогнат като водещи на доброволни начала, но не бяха поканени на сцената. След това Балерини се появи на голям екран в залата от дома си. Тя се включи от дневната си, облечена във вечерна рокля.

"Това е обичаен понеделник за мен, вечер в пълния ми блясък, осветлението се дължи на мен и на един голям камион отвън", каза кънтри звездата. По-късно тя се включи с изпълнение на живо на новия си сингъл "Heartfirst'' от двора на къщата си и свири на китара, облечена този път в блестяща мини рокля в ментово зелено. Изображения на бенда й бяха прожектирани на огромна завеса зад певицата.

Звездата се появяваше с нов тоалет при всяко включване и завърши вечерта по пижама.

Снимка: Getty Images

Дамите от "Джъдс" представиха първото си голямо шоу от над две десетилетия. Наоми, на 76 г. и 57-годишната й дъщеря Уинона изпяха превърналата се в класика "Love Can Build a Bridge'' от 90-те години.

Миранда Ламбърт спечели осмата си награда от Телевизията за кънтри музика за дамско видео на годината за "If I Was a Cowboy''. "Така щастлива съм да съм част от жените в кънтри музиката днес", каза тя.

Коуди Джонсън спечели приза за видео на годината сред мъжете за ''Til You Can't''. Мади енд Тей бяха отличени за видео на най-добра група или дует за "Woman You Got''. Тей Кър, която неотдавна роди преждевременно след тежка бременност, се включи от дома си с бебето на ръце, за да получи наградата. "Липсваше ми, липсваше ми толкова много, пиех, защото бях много нервна", каза Мади Фонт на музикалната си партньорка. "Кажи на това момиченце, че го обичам".

На 69 години Джордж Стрейт спечели първата си награда от Телевизията за кънтри музика за "Is Anybody Goin' to San Antone?''

Звезди на кънтри музиката се изявиха на сцената по време на тричасовото шоу. Кийт Ърбан го откри със сингъла си "Wild Hearts'', последван от дуета "Never Say Never'' на Коул Суиндъл и Лейни Уилсън.

Заболяването на Балерини не бе единственото премеждие за церемонията. Заради светкавица бяха отменени снимките и интервютата на звездите на розовия килим преди церемонията. Последвалият дъжд обаче не успя да откаже Суиндъл и Уилсън от изявата им на сцената на открито, макар че се измокриха до кости.

На церемонията пяха "Литъл Биг Таун", "Олд доминиън", Мики Гайтън и "Блек Пумас", Марън Морис и Райън Хърд.