71-годишният актьор Трийт Уилямс, който участва във филмовата версия на мюзикъла "Коса" от 1979 година, загина след катастрофа с мотор, случила се вчера край град Дорсет, щата Върмонт. Скръбната вест първи потвърди неговият агент Бари Макферсън, който обясни пред "People", че все още не може да повярва на случилото се.

"Издъхнал е вчера следобед, след претърпян инцидент на пътя... Правил е завой с мотоциклета си, когато е бил засечен от джип. Чувствам се наистина съсипан. Той бе част от сърцето на Холивуд още от края на 70-те години на миналия век, толкова талантлив и добър човек. Всички режисьори го обичаха", каза той пред медията.

След като думите му бяха публикувани във виртуалното издание на американското списание, семейството на артиста направи официално изявление, давайки израз на своята скръб.

"Както можете да си представите, в момента сме силно шокирани и дълбоко опечалени. Трийт бе изпълнен с любов към живота и професията си. Смъртта му е неочаквана и потресаваща. Знайте обаче, че той бе обичан и уважават както от близките си, така и от всички, които го познаваха. Мъката ни е огромна, затова ви молим да уважите правото ни на уединение, докато се справим с нея. Искаме почитателите на Трийт да знаят, че той оценяваше всички тях, затова ги молим да продължават да го пазят в сърцата и молитвите си", пишат те.

Снимка: Getty Images

Джейкъб Грибъл, началник на пожарната в Дорсет, уточни пред пресата, че злополуката е станала в понеделник около 17:00 часа, като обясни, че по всяка вероятност шофьорът на джипа не е видял другото превозно средство. Той каза, че мъжът, познат от малкия екран, е единствения пострадал в сблъсъка, отекнал по шосе 30 в близост до населеното място, като раненият е бил транспортиран с хеликоптер на LifeNet до болница в Ню Йорк.

Полицията на щата Върмонт също публикува съобщение, потвърждавайки самоличността на Уилямс и подробностите около катастрофата. Органите на реда потвърдят, че разследването е в ранен етап и членовете на екипа ще се върнат на мястото на сблъсъка днес, за да продължат обработката на местопроизшествието.

Приживе Трийт участва в няколко филма, включително "Орелът се приземи", "Клубът на мъжете", "Имало едно време в Америка", "Сладки лъжи", "Жив дявол", "Мис таен агент 2: Въоръжена и прекрасна" и др. Въпреки това е по-познат с работата си в сериалите "Закон и ред: Специални разследвания", "Хавай 0-5", "Пожарникарите от Чикаго", "От местопрестъплението", "Престъпления от класа", "Синя кръв" и т.н. През годините е участвал в над сто телевизионни продукции.

Снимка: Getty Images

Уилямс също участва като Дани Зуко в мюзикъла "Брилянтин", поставян на Бродуей в периода от 1972 до 1980 г. Роден в Стамфорд, Кънектикът, в свое интервю за "Vermont Magazine" той каза, че е открил страстта си към актьорството като ученик в седми клас. По-късно посещава курсове при Сандра Сикат в "Actors Studio".

"Всеки път, когато чуеш публиката, дошла за първи път от Ню Джърси, Калифорния или Тексас, за да види "Брилянтин", се чувстваш точно толкова развълнуван, колкото нея", разказа той пред изданието през 2021 г. "Всеки път, когато завесата се повдигаше, знаех, че това е чисто нова група от хора и това бе най-хубавата част от Бродуей".

Уилямс си припомни и своето дванадесето и последно прослушване за филма "Коса" от 1979 г., в който той играе ролята на Бергер.

"Когато започнах монолога, тръгнах да свалям всичките си дрехи", каза той за прослушването. "В края стоях чисто гол пред тях. След това те ме аплодираха, а аз им казах: "Това е всичко, което имам. Не знам какво друго мога да ви дам."

Уилямс е номиниран за награда "Еми" през 1996 г. за играта си в "Смяна в "Късното шоу" и за три отличия "Златен глобус": през 1985 г. за "Трамвай на Желание", през 1982 г. за "Принцът на града" и през 1980 г. за "Коса".

Снимка: Getty Images

"Аз и Трийт прекарахме месеци в Рим за снимките на "Имало едно време в Америка", каза актьорът Джеймс Уудс в социалните мрежи. "Понякога е самотно да си на път дълго време по време на снимки, но неговото непоколебимо добро настроение и чувство за хумор бяха дар от бога. Наистина го обичах и съм съкрушен, че го няма."