Една от най-ярките звезди на легендарния сериал "Магнум" - Роджър Мозли, почина на 83 години след автомобилна катастрофа, съобщи лично неговата дъщеря.

Смъртта на акрьора, станал популярен като Тиодор Калвин в продукцията, е настъпила в медицински център в Лос Анджелис в резултат на наранявания, получени при пътен инцидент.

Той е бил в критично състояние след автомобилна катастрофа миналата седмица. От семейството му обаче не разказаха повече подробности за случилото се.

Артистът, който има повече от 70 роли в киното, се превърна в любимец на милиони зрители след участието си в поредицата "Магнум", в която си партнираше с Том Селек.

Последната му роля, тази на Джон Буки, бе в римейк на емблематичния сериал.

Актрисата, продуцент и сценарист Тина Андрюс, сподели в социалните мрежи, че Мозли е обичан приятел, който много ще ѝ липсва, предава БТА.

"Какъв прекрасен човек и добър актьор, който организираше страхотни партита", гласи постът ѝ в социалната мрежа на Twitter.

Стивън Хил, който изпълнява ролята на Тиодор Калвин в продължението на "Магнум", също почете паметта на колегата си, като написа в Инстаграм, че "всички сме удостоени с примера на живота на Мозли - джентълмен, силен човек и ментор".

Роджър и Том Селек

Снимка: Getty Images