Американската актриса Лиза Бейнс е починала на 65 години, след като е била блъсната от електрическа тротинетка или мотоциклет в Ню Йорк, съобщи електронното издание "The Guardian".

Актрисата, известна с ролите си в "Не казвай сбогом" и "Коктейл", както и в множество телевизионни поредици и представления на Бродуей, била блъсната, докато пресичала улицата пред Линкълн център на 4 юни.

Тя отивала на посещение в бившето си театрално училище "Джулиърд".

Съпругата на Бейнс Катрин Кранхолд призова всеки, който има информация за водача, блъснал актрисата и избягал, да се свърже с полицията.

Актрисата е починала в болница от черепно-мозъчна травма, получена в резултат на инцидента, съобщи мениджърът на актрисата Дейвид Уилямс, цитиран от NBC.

Снимка: Getty Images

"Огорчени сме от трагичната и безсмислена смърт на Лиза. Тя бе жена със силен дух, добра и щедра, предана на работата си", се посочва в съобщение на представител на актрисата.

Бейнс е родена в щата Охайо през 1955 г. Актьорската й кариера започва в средата на 80-те години, припомня БТА. Снимала се е в повече от 80 игрални филма и в сериали, сред които и "Отчаяни съпруги".

Снимка: Getty Images