Уили Гарсън - актьорът, известен с ролята на Станфорд Блач в "Сексът и градът", почина на 57-годишна възраст, сподели неговият син, цитиран от BBC.

"Толкова се радвам, че трябваше да споделиш всичките си приключения с мен и успя да постигнеш толкова много. Толкова се гордея с теб. Винаги ще те обичам, но мисля, че е време да тръгнеш на собствено приключение", написа Нейтън Гарсън в своя Instagram профил.

В хитовия сериал той играе близък приятел и доверено лице на Кари Брадшоу (Сара Джесика Паркър). Той работеше и върху сериала "И просто така".

Embed from Getty Images

Гарсън е известен също като измамника Мози от телевизионния сериал "Престъпления от класа".

Embed from Getty Images

Синът му не разкрива причината за смъртта.

Марио Кантоне, който играеше екранния партньор на Гарсън Антъни Марентино в "Сексът и градът", написа в Instagram: "Съкрушен съм и просто ме обзема тъга... Ти беше подарък от боговете".

Синтия Никсън, която играе Миранда в поредицата, каза: "Всички го обичахме и обожавахме да работим с него. Той беше безкрайно забавен на екрана и в реалния живот. Той беше източник на светлина, приятелство и знания за шоубизнеса".

Роден като Уилям Гарсън Пасамант в Ню Джърси през 1964 г., Гарсън учи театър и получава магистърска степен по изящни изкуства от Йейлското училище по драматургия.