Отрязва се капака на тиквата, издълбава се, така че да не се нарани кората и отвътре се натърква със сол.

Плънката се приготвя като пилешкото и свинското месо се нарязват на кубчета, а наденицата на колелца. Запържват се с нарязаните на ситно кромид лук и чесън, виното, малко черен пипер, сол и олио. През това време оризът се сварява в подсолена вода и се изцежда. Нарязват се на ситно стръкчетата целина и магданоз.
Тиквата се пълни като се слага на дъното ориз, отгоре месо и поръсвате с магданоз и целина. След това още веднъж ориз, месо, подправките и най-отгоре завършвате с ориз и подправки върху него.

Капакът на тиквата се поставя отгоре.
Пече се 2 часа и 30 минути на 190-200 градуса.

Забележка:
Ако тиквата е голяма и има вероятност да не се изпече, се завива с фолио. Моята беше голяма, затова я увих във фолио и я пекох 1 час и 30 мин. с него, и 1 час без него.
Ако тиквата е по-малка намалете грамажа на продуктите и времето за печене.