Изданието ще продължи да прави снимки на жени в провокативни пози, но няма да са напълно голи, съобщи АФП. Новият формат на списанието ще бъде представен през март 2016 г.

Вижте някои от култовите корици на Плейбой >>

Снимките в "Плейбой" ще съответстват на рейтинга PG-13, което означава, че изданието не се препоръчва за деца под 13 години. Останалите рубрики - интервюта, статии и разкази - няма да бъдат променяни.

Директорът на "Плейбой" Скот Фландърс обясни, че списанието търси нова форма, която да се различава от порнографските сайтове, представящи безплатно в интернет "всички възможни сексуални актове", пише "Фокус".

"Голотата вече е демоде. В момента от всяко видео с полов акт ви дели само едно кликване и това е безплатно. Затова на този етап ние просто сме остарели", обясни той.

Решението е взето след среща между Фландърс и издателя на списанието Хю Хефнър.

След подема на порнографската индустрия списанието, което през 1975 година е продавало 5,6 милиона екземпляра, сега успява да пласира едва 800 000 броя. С премахването на голите снимки списанието се надява и да може да показва поне част от съдържанието си в социалните мрежи.

През август 2014 г. фотографии на голи жени спряха да се появяват в сайта на списанието. В резултат средната възраст на читателите се намали от 47 на 30 години. Освен това броят на посетителите в сайта нарасна 4 пъти.

Първият брой на "Плейбой" излиза през декември 1953 година, а на корицата е Мерилин Монро. За списанието са се снимали частично или напълно без дрехи звезди като Елизабет Тейлър, Доли Партън, Ким Бейсингър, Мадона, Памела Андерсън, Синди Крауфорд, Барбра Стрейзънд и много други. Някои от тях имат по няколко корици заради невероятния им успех. Български знаменитости също украсиха изданието (вижте в галерията).