Има шефове, има и лидери. Ани Бобева, с която ще ви срещнем днес, е второто. Успешна, усмихната, вдъхновяваща и земна, въпреки заслужено високата ѝ кариерна позиция като регионален мениджър на австрийските бижута FREYWILLE. Тя отговаря не само за успешното развитие на марката в България, но и за мрежата от магазини в Северна Америка.

Интервюто с Ани е първото от съвместната ни поредица със Samsung, която стартираме през последните месеци на годината. Наш личен асистент по време на интервютата е супермощният Samsung Galaxy Note9 - създаден, за да отговори на нуждата на бизнес елита от издръжлив, луксозен и функционален телефон. И тъй като Note9 се отличава не само с един от най-добрите дисплеи и камера, но и с огромна батерия, решихме с негова помощ да влезем "зад кулисите" на трима успели и да надникнем как минава един техен ден. Защото лидерите имат няколко общи черти, характерни за тях. И това са огромната им "батерия", хъс и умения, които им позволят да издържат на дългите командировки, десетките полети, часовете разговори и стотиците оперативни или стратегически задачи. И, разбира се, добър смартфон със статут на личен асистент.

Аксесоари: FREYWILLE // Гардероб: Marc O'Polo

Снимка: Георги Казаков за #URBN

Работата на Ани не е само блясък и красиви бижута. На една от последните ни срещи пристигна отново усмихната, въпреки болката от натъртеното ребро в безумен инцидент на пешеходна пътека. Не само, че не отложи срещата ни, но няколко дни след това летя до Кан по работа.

Подобно на Galaxy Note9, регионалният мениджър на FREYWILLE е съвременна машина с издръжлива батерия и много функции - щастлива майка с красива дъщеря, за която говори винаги с много любов и гордост. Обичана жена. Професионалист и прекрасен партньор, независимо дали е в ролята на шеф или ваш клиент.

И за да не губим повече време, нека ви срещнем с Ани и блестящата ѝ усмивка.

Ани, разкажи ни малко повече за кариерата ти във FREYWILLE. Как започна всичко?

Срещата ми с бижутата бе неочаквана и съвсем случайна. По това време работех в тотално различна сфера и не мислех за промяна. Но се харесахме с мениджърката, която отговаряше за България. И така започнах в началото на 2012 г. като продавач-консултант. Шест месеца по-късно бях управител и маркетинг мениджър. Тази година поех и предизвикателството Канада, както и партньорската ни мрежа в Северна Америка.

Снимка: Георги Казаков за #URBN

Какво различава FREYWILLE от останалите бижута в луксозния сегмент?

FREYWILLE са малки произведения на изкуството, носещи настроение. Артистичният дизайн е фокусът на всяко едно бижу. Всяка нова колекция изисква детайлно проучване на историята на изкуството, без значение дали се създават независими колекции или колекции в чест на световноизвестни артисти. Всяко едно бижу се рисува ръчно и с внимание към най-малкия детайл. От създаването на марката до днес цялата магия се случва в централата във Виена, което гарантира високото качество и автентичност на всяко едно от творенията на FREYWILLE.

Кой купува повече от вас - жените или мъжете?

Жените, съвсем естествено, са по-големият процент от клиентите ни. Но се радваме и на голям брой клиенти мъже, които знаят какво харесват дамите.

Аксесоари: FREYWILLE // Гардероб: Marc O'Polo

Снимка: Георги Казаков за #URBN

Коя е любимата ти колекция на FREYWILLE и защо?

Обичам много пеперудите. Нежността им, красотата и крехкостта им. По същата причина обожавам Papillon - дизайн от колекцията Hommage a Alphonse Mucha. Детайлите на пеперудените крила, изобразени върху бижутата са толкова фини, че имам чувството, че пеперудата пърха върху ръката ми. Уникални са!

Как изглежда един твой ден, когато си в България?

Ставам около 6 часа сутринта, за да подготвя всичко за предстоящият ден - закуска, облекло и обяд за дъщеря ми. Огромна чаша кафе, бърза проверка на имейлите и организация на приоритетите. Оставям малката на училище, разхождайки кучето междувременно. Отивам на работа и без да отлагам направо започвам да отмятам задачи. С колежките ми в бутика редовно мислим как да подобрим представянето и как да стигнем до нови клиенти. След 10 часа вече активно говоря по телефона, отговаряйки на някой от 100-те имейла. Често имам срещи с представители на различни медии, бъдещи партньори по различни проекти, пътувания с цел проучвания и огледи. Наскоро с партньорите ни от Лайт Венчър отворихме бутик в Гранд Хотел Пловдив, който също помагам да развием и наложим лека-полека. Прибирам се към 19-19:30 часа, набързо приготвям нещо за хапване и след 20 часа съм на разположение на канадския бутик, тъй като при тях тогава е 10 часа сутринта (смее се).

Денят на Ани описан със S PEN писалката на Samsung Galaxy Note 9

Снимка: Георги Казаков за #URBN

Как изглежда един твой ден, когато си в командировка?

Много зависи от локацията и причината за командировката. Когато съм в бутика във Ванкувър, денят ми не се различава особено от този в България. Гледам максимално да използвам престоя си - ревизия, маркетингови проекти, специални клиенти и поръчки, анализи и др. Когато сме цял екип на изложение, както тази година в Лас Вегас и Кан, по цял ден се срещаме с потенциални партньори и е изключително интензивно и интересно преживяване както организационно, така и за изпълнение. Последната ми командировка отново бе в Канада, но посещавах част от нашите партньори с цел обучение и декорация на витрини, предстоящи нови колекции и направихме няколко интересни събития, представяйки FREYWILLE. Щастлива съм, че марката се приема толкова добре и там, и имаме огромен потенциал в Северна Америка.

Какво е важно за теб да притежава един смартфон?

Определено много издръжлива батерия и интуитивно меню. Ако не съм на лаптопа, но постоянно съм на телефона и с количеството имейли и обаждания, които получавам на ден, е от изключителна важност батерията ми да издържа целия ден.

Шал: FREYWILLE // Телефон: Samsung Galaxy Note 9

Снимка: Георги Казаков за #URBN

Ако сега взема телефона ти, каква музика ще открия на него?

Вярваш или не, предимно house и chillout сетове. Действат ми супер енергизиращо.

Аксесоари: FREYWILLE // Гардероб: Marc O'Polo

Снимка: Георги Казаков за #URBN

Колко часа на ден говориш по телефона?

Минимумът ми е 4 часа и то в ненатоварени дни. Рекордът ми е 10 часа.

Кои са нещата, без които никога не тръгваш на път?

Телефон, бижута и книга.

Социална мрежа - ФБ или Инстаграм или...

И Twitter. Поддържам профилите на FREYWILLE за Канада и Америка във FB, Instagram и Twitter, и постоянно прескачам от приложение в приложение, личен и служебен акаунт.

Коя е последната ти снимка в телефона?

На рекламните бордове, които подготвихме за Коледните празници (смее се).

Какво предпочиташ - автомобил с ръчна или автоматик?

С ръчна. Защото така имам чувството, че контролирам автомобила.

Какво слушаш по радиото, докато пътуваш?

Хаус или рок, зависи от моментното настроение.

Как успяваш да жонглираш между работа и личен живот?

Балансът е много трудно постижим и мисля, че съм доста далеч от него, но имам пълната подкрепа и разбиране от дъщеря си и половинката си и си признавам, че само заради това успявам да се справя.

Аксесоари: FREYWILLE // Гардероб: Marc O'Polo

Снимка: Георги Казаков за #URBN

Какво ти дава енергия и вдъхновение, за да удържаш на темпото?

Вдъхновението е пред очите ми всеки ден - усмивката на дъщеря ми сутрин, невероятната атмосфера в бутика и красотата, сред която работя и не на последно място, наистина обичам работата си и вярвам в марката.

Кои двама човека са твоите role models по отношение на работата? И има ли ценни съвети, които са ти дали и винаги ще помниш?

Възхищавам се на д-р Вилле. Това, което е FREYWILLE сега, е благодарение на отдадеността и находчивостта му. А най-ценният съвет, който съм получавала е "Никога не оставяй въпрос без отговор". Валиден е както в личен, така и в професионален план.

Коя е работната ти "униформа", с която се чувстваш най-уверена и красива?

Усмивката е моят all time аксесоар. Почти винаги съм усмихната.

А за бижутата - колие, гривна или пръстен?

Обици и пръстен, по възможност няколко, са моите must-haves. Не излизам от вкъщи без тях.

Какво би посъветвала младите специалисти, които си мечтаят за кариера като твоята?

Да бъдат преди всичко търпеливи. Младите хора в днешни дни искат всичко да се случва веднага, но не става така. Ако искаш стабилна и добра кариера, трябва да вървиш стъпка по стъпка към нея и да се доказваш с времето.

S Pen химикалката на Galaxy Note 9 ви позволява да пишете директно върху телефона

Снимка: Георги Казаков за #URBN

Какъв професионален съвет би им дала?

Много е важно да не спираш да учиш и да се стремиш да се развиваш сам.

Имаше ли твои страхове, с които успя да се пребориш, докато се развиваше като специалист?

Страхът, който винаги ме гони дори и сега, е дали съм се справила. Не е неувереност, а по-скоро е съмнение дали подходът и решението, което съм взела, са правилните. Дали не съм могла да предприема друг ход с по-ползотворен резултат.

Кои са медиите, от които се информираш?

Рядко гледам телевизия. Чета предимно бизнес и финансови сайтове и следя всички важни модни списания в България и Америка.

Какво би посъветвала дъщеря си, когато започне работа някой ден?

Когато има ясна идея с какво ще се занимава - да си начертае пътя, по който ще стигне дотам, и да го следва стъпка по стъпка. Всяко нещо с времето си.

Разкажи ни малко повече за пазарите, за които отговаряш. С какви предизвикателства предстои да се бориш там? С какво се отличават от българския пазар?

Северна Америка е друга вселена, както и да го погледнеш. Манталитетът е коренно различен... Политиката, начинът на живот, търговията. Затова и подходът към служителите, клиентите и партньорите ни е различен. Безкрайно ценим всички усилия и постигнати резултати, защото на този безкраен и пренаситен пазар отнема много време да се отличи една марка и наложи като такава. В идните 2 години най-важният проект ще е разрастването на партньорската мрежа, създаване на франчайз политика и възможности и присъствие в безмитни магазини.

И последно - Коя е най-важната черта на един лидер, за да изгради успешен бизнес?

Постоянство и силна воля.

 

Фотограф: Георги Казаков за #URBN

Стайлинг: Сирма Маркова

Грим: Росина Георгиева

Гардероб: Marc O'Polo

Акесоари и бижута: FREYWILLE