Тя е едва на 15 години, а вече има два хита и не казвам песни, защото това не са обикновени песни. В тях има много заряд и един кадифен глас, който просто гали сетивата. Дами и господа, тя е Алма Доудъл и е от Европа, умишлено не казвам град, защото е от тези хора, които вчера са били в Берлин, днес са в София, а утре ще бъдат в Лондон.

Вижте снимки на Алма >>

Алма, здравей, как се чувстваш?

Много съм добре, благодаря! В София съм, винаги е много приятно да си вкъщи. Лято е, не съм на училище и имам време да се видя с приятелите ми тук. Разхождаме се в парка и вечеряме заедно, забавляваме се.

Съвсем скоро излезе новото ти парче "Don't Know" и вече има близо 200 000 гледания в YouTube. Как се роди тази песен?

Получи се доста лесно и бързо. Когато отидох в студиото на Крис Трейс - Monoir вече бях готова с част от текста, след което заедно започнахме да работим по музиката и припева. Крис в един момент ме попита за име на проекта, а аз му отговорих, че все още не знам. Той на шега кръсти файла "Don't Know". Започнахме да се смеем, аз реших да го изпея и всъщност така се родиха припева и името на парчето.

Снимка: Virginia Records

Какво не знаеш и има ли някого към когото е насочена песента?

Много неща не знам и нямам търпение да се уча. Песента не е насочена към конкретен човек. Някакви мои мисли раждат вдъхновение и нещата се подреждат...

След дебюта ти с "Perfect", която се превърна в хит, очакваш ли и "Don't Know" да стане толкова популярна?

В момента всеки ден получавам съобщения от цял свят - от мои приятели, техни приятели или съвсем непознати хора, които са чули песента ми да звучи по радиото, докато са в магазина (H&M явно са я включили в плейлистите си и хора ми пишат от къде ли не - Финикс, Португалия, Рим, Хамбург, даже от Чили), попаднали на нея в Spotify или в някоя друга платформа. Видеото на "Don't Know" онзи ден беше одобрено от MTV Русия и започват да го излъчват, песента влезе в ключови плейлисти на Spotify и Apple в Полша, Турция, Русия и Швеция. Това май е добро начало.

Отново работиш с Monoir. Какво ви свързва?

Крис силно вярва в мен и бъдещето ми, а пък аз мисля че той е супер талантлив продуцент. Привилегия е да работя с него. Всичко ни се получава някак лесно. Имам чувството, че ако се съберем в студиото само за една седмица, ще родим цял албум (смее се).

Клипът на "Don't Know е дело на режисьора Димитрис Георгиев, който направи и видеото на първата ти песен. Как се сработи с него?

С Димитрис сме от една порода (смее се). Той е много талантлив и знам, че в бъдеще за него ще се говори все повече. Винаги дава интересни идеи за видеата ми и знае как да ми помогне да изразя себе си пред камерата по най-добрия възможен начин. Второто видео неслучайно е замислено като втора серия. Много хора ме питат защо първото и второто видео си приличат по стил, конструкция, защо танцьорките са същите... Нарочно! Играем си, това ни харесва, а и даваме знак, че ни харесва нещо различно.

Ще ни разкажеш ли малко повече за видеото?

Любимата ми част винаги е усещането, което изпитвам след края на снимките. Тогава съм супер изморена, спи ми се и ме болят краката, но въпреки това се чувствам заредена повече от всякога, защото цял ден съм работила по мой проект и съм била с много различни и позитивни хора, които вярват в мен. Относно снимачния процес - продължи 12 часа и снимахме на три различни локации. Започнахме от изоставен квартал, преминахме през супермаркет и завършихме в Дом на културата в Дружба. Цялото това действие се развиваше през нощта, а най-интересният момент беше преобразяването на магазина, в който разместихме всичко по рафтовете и изсипахме няколко чувала листа и пръст по пода. След това трябваше да почистим всичко и да го оставим във вида, в който сме го заварили.

Планираш ли ново парче в скоро време?

Да, третата ми песен вече е завършена и предстои да заснемем видеото към нея.

Коя е музиката, която те вдъхновява?

Музиката, която има интересен бийт и глас, и която ражда емоции.

Къде би искала да живееш, след като завършиш училище в Берлин?

Другия месец заминавам да живея в Англия, където ще продължа образованието си. На първо време е това, нямам конкретен план за бъдещето и не знам какво ще ми се случи утре. Ще уча музика обаче. Местата, на които бих живяла са Берлин, Лондон и София.

Снимка: Virginia Records

Имаш ли си любимо място в Берлин?

Берлин ми е толкова любим и толкова много се привързах към него, че ми е трудно да кажа само едно място. С приятелите ми често скитаме из града, а и съм на мнение, че ако си с любими хора, мястото не е от голямо значение.

А в София?

Харесва ми да прекарвам време в апартамента, в който съм израснала. Баба и дядо също живеят на 2 минути от него и обичам да им ходя на гости. Баба винаги ме глези със супа топчета, защото знае, че ми е любима (смее се). Всички се събираме и играем скрабъл заедно, забавно е.

С какво най-много обичаш да си ангажирана и стига ли ти времето за всичко, което те вълнува?

Старая се да си разпределя времето правилно, това е нещо което съм научила от майка ми. Налага се да съм дисциплинирана и всеки ден да имам ясна представа какво правя. Най-много обичам да се занимавам с музика и спорт. Играя волейбол, а сега в Англия ще имам възможност да опитам и други спортове като гребане например.

Снимка: Virginia Records

Често сме чували, че много приличаш на майка си. Приличате ли си всъщност?

Приличаме си много на външен вид, но аз съм синеоката нейна версия (смее се). Имаме разни сходства и в характерите. Теглят ни едни и същи неща, харесваме всичко, което е свързано с креативност, мразим скуката, обичаме да танцуваме, да сме сред хора и често се смеем, че и в двете ни живее някаква топка енергия. Аз съм я нарекла "умф".

Снимка: Virginia Records

Има ли човек в сърцето на Алма?

Има много хора в сърцето на Алма, но ако питате за един приятел - нямам. В момента училището и музиката са най-важни за мен.