Група "Екуинокс" със специалното участие на Жана Бергендорф се класира на финала на "Евровизия" 2018 в Лисабон! Напред продължиха още Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия. Успех!

"Екуинокс" бяха посрещнати с бурни аплодисменти на първия полуфинал в Лисабон. Изпълнителите представиха България с песента "Bones".

Вижте галерия от 20 снимки >>

Всеки от тях показа изключително въздействие и артистичност на сцената. Премерената хореография позволи на певците да разгърнат своята индивидуалност. Огнената Жана Бергендорф отново доказа, че умее да приковава вниманието на тв зрителите. Чуха се и някои неточни тонове на нашите певци. Представянето им бе на ниво, но малко в повече дойде финалът на парчето, в който изпълнението на живо бе примесено с българско народно пеене.

Салвадор Собрал доведе конкурса в Португалия с песента "Amar Pelos Dois". Миналата година той оспорва първото място с българския представител Кристиан Костов, който постигна национален рекорд с второто си място на "Евровизия" в Киев. Сега Крис направи видео включване в полуфинала на Жана с изпълнение на "Amar Pelos Dois", в което се включиха миналогодишните финалисти.

Представителката на Швейцария

Снимка: БТА

Въпреки че Жана се появи с предизвикателно прозрачно деколте на синия килим на "Евровизия", тази вечер класацията на фриволните тоалети оглавиха други дами. Представителките на Швейцария, Азербайджан, Хърватия, Македония събраха мъжките погледи.

Видео от българското изпълнение:

"Екуинокс" са създадени специално за конкурса, а съставът им е международен - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл. Българската песен "Bones" е написана от Борислав Миланов и продуцирана от Symphonix International - същите, с които БНТ си партнира за второто място на Кристиан Костов (2017) и четвъртото на Поли Генова (2016).

В момента букмейкърите нареждат България на шесто място, което може да означава и класиране в топ 10 на съботния финал. На него ще участват 26 държави - по 10 от всеки полуфинал плюс 6-те автоматично класирали се Франция, Германия, Италия, Испания, Обединеното кралство и страната домакин Португалия.

Хърватката с красив вечерен тоалет

Снимка: БТА