17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въздействащо изпълнение, браво и успех на финала днес!

Ама че песента и групата са отврат, спор няма. Но разбирам прекрасно, че такива трябва да бъдат, за да бъдат забелязани, т.е. класирани за финала поне. Затова предлагам, догодина един хубав оркестър от нашите етнически малцинства - те са безспорен талант в музиката (наистина). Да им се аранжира една от техните песни с малко поп-елементи и ако не сме на първо място догодина да обвиним всички, че не уважават нашето малцинство. Така ще имаме още по-голям шанс от тази година.

Много вярно - и с един удар 2 заека. Ще видят те какви толерантни птици сме.

Гласувсйте за Македония

На 12-ти май да гласуваме повече българи! Радвам се, че за поредна година България се споменава с нещо добро в този конкурс и е фаворит :)

Много по-добри сме от Израел и Кипър, които спрягат за победители! Браво за отличното изпълнение на живо!

Обичам страната си, но тази песен е отвратителна и не заслужаваше да бъде класирана в първите 10, една какафония на английски, изпълнена от ненормалници, има ли поне един в ред от тях? НЯмаше по идиотска песен от нашата звукова какафония, а тези, които си мислят, че е изкуство са с изкривени чувства за хубост. Дано да прогонят тези дзверове, да не ни излагат повече!

Защо сте изстрили коментарът ми,че песента на Кипър е тотално плагиатство на песента на Поли Генова от по-миналата Евровизия.Всеки човек с музикален слух ще забележи тоталната-безочлива прилика.

Най-интересното e, че Кипър ги спрягат за победители... Ако наистина е вярно да дават наградата на Поли и да се приключва :D

До всички неразбрали имаме четирима българи с беквокала, така че българи ни представят. Извикали са двама американеца за подкрепа, не са нито цигани, нито бежанци, нито ще ни управляват, нито ще ни изядат хляба. Песента е прекрасна, направихме добро име в Евровизия последните години и свързват държавата ни с нещо положително в музикален аспект. Успех на финала и нека всички българи извън страната, които имат възможност да гласуват на 12ти май, защото имаме шанс!

ми по-добре беше нашенски цигани да бяха извикали, те наистина са много добри музиканти.

отивам до тоалетната да изпея една песен-ша я запиша и също ша я изпратя на ефровизия може пък някой да я хареса- то и боба вече не е български ,ама квото излезе.

шок и ужас, електрошок даже

ами такива трябва да са, песента трябва да е дрънканица, шумотевица, ако може изпълнителите да са травестити - е, ние си нямаме такъв, ама поне цвят и расова диферсификация сме вкарали тази година - затова се е класирала нашта песен за финала. Ако беше една хубава песен без извратености в нея или в изпълнителите - нямаше никъде да сме. Опитът това показа, затова хората пробват, белким и ние сме първи един път.

и търговски трикове да са това, много простеят бе, много пошлост, много кич, много цигания - ей така се показа България. Да допуснем афроамериканци да пеят от наше име, сякаш нямаме български гласове, тогава за какво са тия Х Фактори, Глас на България и т.н. , за какво са тези предавания, за какво ??? Как ще пратим тия цигани бе с тая циганска песен и цигански дрехи ?!

Четирима с беквокала са българи. Не е нужно да омаловажавате тяхната работа. А ако се запознаете по-подробно имаме по един участник от X factor и един от Гласът на България, така че първо се запознайте с фактите преди да пишете негативи.

какви факти, бе човек - не сме ни глухи, ни слепи?! поне циганите да си бяха от наште, от махалата - знаеш ли какви добри музиканти са там. Те това са ти фактите.

В днешния порнографски свят картата на глобализма(участници от всички раси)винаги е печелеща за жалост.Казвам за жалост,защото къде е идентичността на всяка отделна страна,която е обявена за участие?Тези конкурси са по-скоро за промиване на мозъците,отколкото за традиционната и автентична изява на отделните нации,което е най-ценното.

Няма по-нагласен "конкурс" от Евровизия... Толкова политически обусловен и нагласен... Само вижте "6-те автоматично класирали се Франция, Германия, Италия, Испания, Обединеното кралство и страната домакин Португалия", и ще Ви стане ясно...

Радваме се, когато сме напред в класацията на Бога, а не - в класацията на рогатия. Вие, като не правите разлика, радвайте се непрекъснато, всеки отговаря за себе си.

Слаб конкурс, кичозен. И пак ще гласуват съсед за съседа, колко такива случаи има. Само една песен ми харесва, но тя отпадна.

Gal1974

От година на година Евровизия става все по-голяма боза, няма нищо общо с конкурса по времето, когато печелеха АББА. Сега печелят "политически" коректните.....Кончита Вурст и сие олигофрени....Всяка година гледам за да видя докъде ще стигнат безумията, но тази ще бойкотирам....не гледах полуфиналът и нямам представа за качеството на "българската" песен, но снимката на представляващите ни ме изуми..... Честно казано предпочитам Слави да ни представлява.

Абе много тъмни тия "нашенци"

Четирима от изпълнителите са си българи :)

Е, добре че каза, щото хич не им личи, че са българи.

Това новина ли е?????? Колко се ''класираха'' за ''финала''?????? Пари хвърлени на вятъра за да се разпореждат с тях музикално неграмотните както се вижда от песента.. Та даже и текста изписват защото никой не може да разбере какво казват от крясъците им...

Сипи ми ина гулема бузъ... Точно това представлява тази песен, която, забележете - представя България... Тюрлюгювеч от двама негри, гей с азиатска мутра, анадолец и креслива сврака с мешана кръв... Прощавайте много, но не се почувствах представлявана на този конкурс по никакъв начин... Не мога да се идентифицирам нито с умрялата песен, нито със състава, чудещ се къде да се дене по сцената...

Извинявам се Ви се от името на групата, другарко МихайловНа, за причинените Ви такива неудобности като липса на чувство на принадлежност ид др. Дано бозата Ви помогне.

Абе,вие в кой свят живеете - "тези" не били българи...Ами половината от участниците не принадлежат към етноса на държавата,която представят - Беларус,Австрия,Кипър и още 3-ма от втория полуфинал,който предстои.И какво от това? Гледай,слушай и се забавлявай .Или цъкни с копчето и край на мъките ти.

А мен другите не ме интересуват! Това си е техен избор!

Конкурса в който участва "българската" група, да не е случайно "Негровизия"?

Това не е конкурс за песен, а фрийк шоу с политически формат и елементи на търговско изложение за музикални бързооборотни продукти. Това не са песни, а изкуствено създадени полуфабрикати. Това не са български изпълнители, а групичка наемни работници, умишлено избрани от различни расови типове с цел по-добро продуктово позициониране. Това не е нито български успех, нито български неуспех. Цялото това Нищо е медиен балон, изкуствено мероприятие с форма, но без никакво съдържание. Не си струва нито да се гледа, нито да се коментира.

А нямаше ли българи

явно българите не са представителни според пиарите... ако не са българи явно е по - висше

Що?Да не би австрийците да нямат австрийци!?Преди беше Кончита,сега негър....Това ще е вече Европата,че и по-зле ще става!

Това кой ще представлява Австрия, си е проблем на австрийците! Аз гледам нашите представители и определено съм на мнение че не ме представляват и не искам да ме представляват и олицетворяват с тях!

Да, цели четирима ;)

Не го гледах. Май няма какво повече да се каже...

Е, като не си го гледал защо изобщо коментираш! Да си кажеш, че не си го гледал, като че ни интересува!

Суперслаб конкурс и всичките ги избива на вещарство , секс и малко свежи афро-ритми. Добре, че поне пеят на английски, ама иначе са гола вода.

Балкански ритми, та чак до Ориента стигат.

има в тези ?!?

Има в Лудогорец. На кой свят живееш?

Българската песен - 111 000 гледания в youtube Израел - 450 000 Кипър (фаворит на букмейкърите) - 550 000

Е, естествено че израел ще гледат. То изпуска ли се дебела свиня да пее за пилета и да маха с криле!

Не е зле да имаме малко уважение към другите изпълнители.И от нашите имаме с наднормено тегло.

Абе чета някои от коментарите тук и направо изумявам! Как па един път не се зарадвахме всички на успех на България! Влизането на финал на една малка държава като нашата при този политически конкурс означава, че наистина е била харесана! На мен песента ми хареса, беше по модерна, по интересна, по новаторска! Голяма част от другите песни ми изглеждаха като един най-обикновен концерт, просто песнички, които с нищо особено не блестяха и никой не би ги забелязал ако не бяха на Евровизия. С изключение на израелската, тази песен ме накара да сънувам кошмари с пилета тази нощ, но ей на, на това му викам политическо решение, да влезе на финал. Така че хора зарадвайте, това си е успех за България, ясно е, че вкусовете на хората са различни, не може на всеки да се хареса, но все пак това е представяне и то успешно на страната ни! Хубав и усмихнат ден!

Това не са българи, и аз нямам нищо общо с техния успех, нито те с мен!!! Не искам да ме представляват и да се правят асоциации, че имат нещо общо с мен! Това са наемници, на които е платено да участват от името на България! И да спечелят за себе си и за промоутерите, не за мен. Все едно да кажеш, че съвременната сбирщина в Литекс, ще изкара България на четвърто място в света. Дори и да го направят, там няма нищо от българския дух на 1994!

"... Все едно да кажеш, че съвременната сбирщина в Литекс..." Лудогорец, Лудогорец искаш да кажеш, нали? :)

И какво значение има, щом като България се споменава с добро, а и България ги е наела за проекта, значи имаме заслуги - преценили сме ги добре :))))))))))))

Напротив, четирима с беквокала са българи. Преди да плюете поне се запознайте с фактите, не е толкова трудно ;)

Радваме се ама стига вече с тези глупости за малката наша родина.Нито сме толкова малки , нито сме чак толкова отритнати от Европа и света.Трябва да се спре с това.

да се радвам че пеят на англииски , разни чужденци ? ми че едни циганчета , без училище знаят и хора да свирят и на кавал и на акордеон и на цигулка и са по българи от тези ..... ай стига с тези изкревени моди , тук няма на какво да се радваш освен , ако не си някъв с желяние да изрващаваш

Щом това го смятате за ''успех'' на България значи много сме го загазили с ценностите човешки:((((((

Не съм привърженик на максимата - успех на всяка цена! Ако заради успеха трябва да се правим на наркоманизирани олигофрени - не, мерси! Не ща такъв успех. Може да не постигна успех, но ще съм горд от това което съм показал, а не на да се срамувам с постигнатия успех!!!

На снимката нашите са като сбор на вампири - един женски и няколко неопределени ! Сравнете ги с хърватката ... Шок и ужас , направо електроШОК !

е, хърватката е като уика-вампир с отбор поддръжници себеподобни...

Хърватката само на красота го докарваше. Музиката е нещо повече и нашите си заслужиха финала :)

Може ли някой, който е по в час да ме осветли как изведнъж представители на България в този конкурс станаха Жана магистралата и група чужденци?

stankow

От НПО-тата така казали. А на тях им наредили от посолството.

Да, и ма мен ми се струва, че ще бъдем в 10 - ката, но никога прeди 5-то !! Ако бяха включили повече мотиви от "Мистерията на българските гласове" щеше да сме доста напред !!

Сравнете снимките на "българския" отбор и хърватската изпълнителка, по-долу в статията. Къде намирате повече красота и хармония? Когато липсват качества, се стремим да ги запълним с шокираща визия. Резултатът е отблъскваща гротеска.

По принцип не съм негативист или хейтър, не следя и Евровизия, снощи за пръв път гледах няколко песни. Българската песен на мен тотално и въобще не ми хареса. Това парче няма никаква мелодия. Ако ми го пуснат сега пак, няма да мога да позная дали е същата песен. Нямаше и пеене - няколко мъже на вид аматьори с пеенето, с много слаби (според мен) гласови възможности, от които на вид най-много един да е българин. Жана очаквах повече да пее, но не й се чу гласът. Мрачно изчанчено облекло, нищо общо с нашата душевност и с това какво сме ние. Дори да спечелим Евровизия, това парче е ужасно! Много по-слънчеви бяха парчетата на Поли или Йоанна, Стунджи и Елица бяха България - това сме ние - въздействащи парчета с позитивизъм и добър послевкус. Тази изчанчена история с гротескни и мрачни сценични костюми отблъсква. Извън горното, форматът Евровизия дава според мен отблускващо послание. Да, те залагат на свободата на европееца и на модерното, младежкото, но вместо да заложат на красотата, естетиката, те залагат на изчанченост, различност в смисъл на странност, странни мъжо-жени или жено-мъже със странни костюми и певчески умения под нивото на България търси талант или Пей с мен. Превърнало се е в апология на ненормалното и гротескното. Ами сори, ама на мен ми е сто пъти по-приятно да слушам БГ Радио, хубава гръцка музика с невероятните им мъжки гласове, хубава модерна италианска музика - Radio Subasio онлайн с невероятно заразяващи истински парчета, дори френска музика, но Евровизия - бляк... На 37 години съм, за който ще започне да плюе, че съм пенсионер и да си слушам Копзон :)

да, за визията си прав/а, обаче европейската музика в момента е пълна боза-по-добро от англосаксите от десетилетия насам никой не е направил. даже и французите- имат една заз и тва е. а за гръцките протяжни вайкания изобщо не ми гОвори...тия не се настрадаха от либофф. да не говорим, че те първи ни набутаха чалгата.

Админите, не гледайте парада, а трийте тука...политиката!

песента не е лоша, ама- нищо особено. готино е включването на фолк-напев в началото и края. най-готиното е жана- хем хубава, хем добре пее. по стара традиция, имаме добри певци, но не и добри композитори.

Според букмейкърите ще победи Израел с иначе танцувалната си, но гротескна песен, където на всяка трета дума се чува "мадър факинг". Спрямо нея нашите "Кости" си е много по-добра.

Искате да кажете по-лирична?

Следя Евровизия от началото на годината по интернет - много коментари, рейтинги, индивидуални класирания, букмейкъри и т.н., всички харесват българската песен и групата и я посочваха за финала и в десятката на финала. Аз също я харесвам, както много хора по света не само в Европа, това може да се види в интернет, но нали сме българско племе, естествено, че трябва да я оплюем, унищожим, дискридитираме, независимо че се класира за финала пак не може да се зарадваме, що за нация и народ сме не знам, може би затова не ни върви, лошо племе сме и това си е! Подкрепям българската песен с цялото си сърце, защото е хубава, защото представя достойно България, защото трета поред година показва, че можем, а българските хейтъри да се замислят, те какво дадоха на страната си и света, защото да се плюе всеки го може, но да се създават стойностни неща едва ли! Успех на България, въпреки всичко!

Не сме племе, а народ, открай време така ни описват - като народ. Малък народ, който даде на света космически фолклор с нечуваните неравноделни тактове и безмензурни песни - да се носят из космоса и да представят планетата. Малък народ, който само за последните 100 години даде много и големи певци и музиканти. В централното фоайе на Ла Скала, по стените водещи към залата, има десет огромни маслени портрета. Изключително красиви, въздействащи портрети. На десет оперни певци, които в Ла Скала са преценили, че са ключови, определящи за историята и възхода на това изкуство, за неговата стойност и красота. Десет портрета. Знаете ли колко от тези портрети са на български певци? Не предполагайте, ще ви кажа веднага – седем. Седем от десет. В родината на операта. В светая светих на това изкуство. Евровизия е политически коректен конкурс, друго няма нужда да се каже за него. Ценете стойностните, непреходни музикални постижения! Това е богатството на нашия народ. И след 100 години ще има хора по света, които ще слушат записите на Борис Христов или Гена Димитрова, но не и тези, заради които си позволявате да ни обиждате.

Или не сте ме разбрала или не искате да ме разберете. Думата "племе" съм забравила да я сложа в кавички, а и аз принадлежа към него. Не съм го казала в отрицателен смисъл, някои не са били племена, а историята им е само 200 - годишна. Говоря за Евровизия, и не разбирам къде забихте разговора за постиженията на нашият народ, стойности и т.н. /прозира комплекса на малката нация/, които изобщо не отричам. Евровизия е факт и е тук и сега и коментарите са страшно много. Не искам да се обяснявам, но явно се налага - просто исках да кажа защо сега а и по принцип не може да се зарадваме на постиженията на хората около нас. Нация означава единен народ - такъв ли сме всъщност. Между другото много от тези известни българи , за които говорите първо са станали известни извън България и после са били признати у нас и аз посочих точно тази черта на нашия характер като нация. Не сте ли съгласна, че вместо да използваме енергията си негативно, дори и в нещо толкова преходно може да се обединим като нация, каквато твърдите, че сме и да подкрепим българският тим, което означава и изпратена позитивна енергия. Да, знам, че пак ще ме хейтвате и ще извадите от десет кладенци вода, с куп други доводи за да ми докажете колко не съм права. Между другото вие сте абсолютния пример за това което написах, аз просто изказах едно мнение /дори и да не ви харесва/ пожелах всичко добро на нашия тим и вие ме забихте... Нищо, да сте жива и здрава пожелавам ви всичко най хубаво от сърце, и съм абсолютно искрена, нищо че не ви познавам, а на нашите на конкурса - успех. Р.Р. Пиша ви в женски род поради името което те използвал/а, ако бъркам извинете ме, няма как да знам реалният Ви пол.

Присъединявам се към Вашето мнение, но отговарям, че не сме чак такова племе, а просто тук, по форумите, има допълнително изкривяване заради множеството платени тролчета. Тяхната задачка е да плюят максимално по всичко, свързано с представка "евро"... Разбира се, че всеки е свободен да изказва мнение и критики, но тяхното е безразборно неконструктивно оплюване на всичко подобно. Жалко, че, очевидно, влияят на всеки от нас, по някакъв начин...

Разбирам Ви, но не са само тролове, няма нищо лошо в изказването на мнение, на това всеки има право, и аз го уважавам, но вижте какви обиди, какви думи, какви изрази - ужас, някои просто ме е срам да чета, ето това не мога да разбера. Уважавам интелигентно изказаните и аргументирани мнения и без отклонения от темата, като Вашето - благодаря Ви и приятен ден!

Песента на мен ми хареса! Успех им желая! И следващата Евровизия да е у нас.

Разработвам я в рап вариант!

Варненското Уиуи тъкмо и изтича евро-мандата на министър по европредседателството. Директно сменят името на министерството и в края на юни - министерство по Евровизията!

Голямо триене пада! По свой собствен начин и вие изпълвате едно от значението на думата "freak" - " control freak", човек, обсебен от мания да държи всичко под контрол... Разберете бе, такива са ни усещанията за тази изпълнителка и "песента" и. Няма да промените мнението ни. г-н Айвазов, присъедишнявам се към мнението ви.

А бе за чии кости се пее в таз песен юнашка? Ясно е че Б-я заслужава да вземе първото място, независимо от качествата на песента!!! Изпълнителите са избрани така, че да угодят на всички модерни съвременни изисквания и да грабнат гласовете на масите. Няма национална идентичност, няма расова идентичност, няма полова идентичност, няма морална идентичност, няма културна идентичност, няма идейна идентичност. Всичко е една аморфна каша, което се искаше да бъде постигнато. Напред към върха!!!

Пее се за обич, до мозъка на костите си обичал някой някое същество... Неподходящо избрано заглавие, което не отразява нищо от текста и усещането, което иска да ни внуши тази... "песен".

Тъй като изтриха оригиналната реплика, да повторя с думи прости: На български може и така да се казва. На английски има други изрази в този смисъл. Не говорим за костен мозък, нали?

Браво за правдивия и много добре изразен коментар!

Тези ,дето пеят, отдавна са си ,,кореняци,, тука!

При песен за пиле, за двама влюбени мъже, опера, и т.н., смятам, че нашата песен се вписва на 100% в изискванията на този отдавна псевдо конкурс! В интерес на истината вокалите са на ниво, представиха се добре, само липсва народната певица на сцената. Тя допринася за космическото звучене на песента, и е справедливо да излезе наравно с другите пред публиката. Казвам "псевдо конкурс", защото регламента за гласуване отдавна трябваше да се промени, но все тая...

Тази е ясна...слаба политика, слаба ракия, Аз се надявам на ПараЕвровизията-там да видим сносни неща!

Намекваш ни, чи ни баламосваат със супердебилски изпълнения?

Честито!

Еврoвизия..,е гаа ти бълвоча!?

Много хубава си е песента. Предишната като се дереше на тоя лош английски и облечена като извънземно, по-хубава ли беше набедената за звезда?

А на тази защото изобщо няма дране.Цялата песен пада голямо дране.

Запявай си я наум!

Започва обработката чрез медиите.Като чете човек статията ще си помисли , че на този конкурс само нашите са въздействащи , невероятно и гласовити.И ако стане така , че не вземем това дълго мечтано първо място ще се окаже , че отново целия свят е срещу нас и ни прецакаха.Колкото са по-умерени статиите толкова очакванията на този изстрадал наш народ ще са по-балансирани и точни.

Ся ако ще и първо място да дадат, България просто я няма. Западняците успяха да унищожат идентичността ни и държавата ни като цяло. Дори мисленето ни смениха и ни докараха дотам сами да пожелаем да изпратим чужденци-джендъри на Евровизия, където всъщност трябваше да е представена България и нейния народ. СРАМ, братя българи, срам че допуснахме да ни унищожат и унижат тотално и във всяко отношение.

Да не би и други държави да не са представяни от чужденци досега?!? А никой не обвинява в тоя псевдопатриотизъм. Малко по-спокойно!

ама не само чужденци

толкова грозно представяне никога не сме имали. Срам, срам, срам......

Представянето ни далеч не е грозно, за сметка на коментара ви ;)

Нито българи, нито българска песен. А с тези увивания кат на умрело само излагат и без това смотаната ни държава

''Увиванията кат на умрело'' са български фолклор и са кулминацията в песента. Смотан е коментара ви.