16-годишната Дара Екимова е дъщеря на Димитър Екимов-Дими, основател на група "Сленг", и PR експертът Ива Екимова. От 3-годишна се занимава с музика, като част от "Бон-Бон". Младата певица учи в 31 СУЧЕМ "Иван Вазов". Вижда бъдещето си в музиката и смята, че тя я изразява и показва най-добре. Първата й авторска песен "Луд ли си?" е включена в саундтрака на любимата тийн лента - "12А". В тандем с Djane Monique реализира съвременни аранжименти на хитовете "Синьо" на "Сленг", "Уморени крила" на Дони и Момчил и "Вървят ли двама" на Мария Нейкова. Следват още хитове, като последният клип на певицата "Пробвай се" излезе преди седмица. Ето какво разказа Дара Екимова пред Dir.bg:

Здравей, Дара. Как и къде изкара пролетните празници?

Изкарах празниците супер. Бях в един прекрасен български град, а после в София с най-близките ми хора.

Вижте снимки на Дара >>

Как дойде идеята да направиш дуетен запис с баща си на хита му "Мой свят"?

Винаги съм мечтаeла да пея с татко и благодарение на страхотен екип успяхме да реализираме тази моя мечта. Беше спонтанно и много емоционално.

Какво беше чувството да чуеш и видиш готовия продукт?

Когато чух двата гласа смесени, се разплаках, защото до този момент не си бях представяла дори, че това е възможно. А по време на самите снимки на клипа, бях много развълнувана.

Само два месеца след това пусна "Пробвай се" за езика на омраза сред младежите. Защо реши да направиш песен за хейта?

Не е песен само за хейта. "Пробвай се" е проект, създаден с много любов и труд. Всичко, за което се разказва в "Пробвай се", е всичко, което се случва в реалния живот и в социалните мрежи. Има добро, има и зло, важното е да обичаме себе си. Когато обичаме себе си, обичаме и другите.

За колко време написа текста?

За няколко дни.

Ти самата имала ли си проблеми с тормоз в училище? Била ли си жертва или насилник?

Не бих казала, че съм била жертва на тормоз в училище. Но в интернет съм ставала жертва на тормоз. Както и много други хора, предполагам. Радвам се, че имам възможността да говоря за това.

Актуален казус в момента е зависимостта на младите към социалните мрежи. Дори самият папа Франциск, който гостува в България по празниците, много често говори за загубата на живото общуване. За децата, които го поздравяват с вдигнати телефони за селфи, а не с протегната ръка. Ти си на 16. Какво мислиш за този казус и би ли предложила решение?

Признак за интелигентност е адаптирането към промяната. Живеем в такова време. Това си има и плюсове, и минуси, но всичкo трябва да е в границите на нормалното. Проблемът не е в това, че социалните мрежи съществуват, а в това, че не трябва да прекаляваме с тях.

В България не е толкова трудно да пробиеш, но не е и толкова лесно да се задържиш. "Пробвай се", "Мой свят", миналия септември пусна и "God Is a woman x Чужди усмивки"... Как успяваш да продуцираш нови парчета толкова често?

Когато имаш желание да правиш това, което истински обичаш, работиш, за да се получи. Ако има послание в това, което пееш, винаги ще остане.

"God Is a woman x Чужди усмивки" има над 2 милиона гледания в YouTube. Комбинацията между парчетата на Ариана Гранде и Тото е доста добра идея. Как ти хрумна?

Комбинацията беше супер спонтанна. Ариана Гранде е любимият ми изпълнител. А "Чужди усмивки" е песен, която няма как да не те докосне. И така станаха нещата. Въобще не съм очаквала да има 2 милиона гледания. Направих го, защото така го почувствах.

Какви са отзивите на публиката за проекта Slang by Dara Ekimova и кои са следващите дати на концертите ви?

Хората, които дойдоха на първия концерт, ме заредиха с уникална енергия. Бяха позитивни и пяха с мен през цялото време. Щастлива съм, че имам възможността да пея песните на татко пред хора, които наистина обичат него и творчеството на "Сленг". Нямам търпение за следващата дата, която е 31 май в "София лайв клуб" от 21:00 часа. Ще има и специални гост изпълнители - JJ и Кали, която всички ще видят в ново амплоа.

Спортуваш ли?

За съжаление не спортувам, но се надявам това лято да ми остане повече време за спорт.

Как обичаш да прекарваш лятната ваканция и какво си планирала за предстоящата?

За предстоящата ваканция съм планирала много нови проекти, много работа и участия.

Имаш ли си приятел?

Имам много повече от приятел.