Романтичното приключение, в което двайсет и една жени ще останат с разбити сърца, опитвайки се да спечелят това на най-желания свободен мъж у нас, е в разгара си, привличайки все повече зрители, следящи с интерес случващото се на малкия екран. Всяка седмица част от участничките в предаването "Ергенът" по bTV се сблъскват с разочарование по пътя към любовта на Виктор Стоянов, тъй като той може да я даде само на една от тях, като за целта в края всеки епизод е длъжен да изпрати у дома една от дамите, оставяйки я без роза.

Само че, както се казва, нищо на този свят не се случва без причина и всяко зло всъщност е за добро. Именно в това се убеждават част от отпадналите момичета, за които се оказва, че най-вълнуващата част от тяхната житейска история настъпва след като си тръгнат от имението на шоуто, защото тогава настъпва тяхната истинска приказка, изправяща ги очи в очи с мъжа от мечтите им. Онзи, който трябва да се бори за тях, а не обратното. Както по принцип е редно и би следвало. Случаят с днешната ни героиня не е по-различен, защото тя открива истинската обич точно когато е спряла да се бори за тази на Виктор.

Вижте снимки на Елвира >>

24-годишната Елвира Далакова с. Змеица, която изненада всички с признанието си, че е успяла да съхрани себе си и своята непорочност, напусна риалити формата, но все пак откри онова, което търсеше. Днес тя е щастливо обвързана и дори има намерението с партньора ѝ да заживеят заедно. А кой знае, може би точно той е човекът, с когото някой ден тя ще създаде семейство, точно като нейното, каквато всъщност е мечтата ѝ. Пред Life.dir.bg тя разказа повече за вълнуващото преживяване, в което се е впуснала, обръщайки гръб на всичко познато. Освен това сподели как това ѝ решение е успяло да сбъдне желанието ѝ за промяна, от каквато отдавна се е нуждаела. Наред с всичко това момичето говори за силните чувства към своя партньор, разказвайки за това как се е срещнала с него.

Повече може да разберете от самата нея... 

Снимка: Личен архив

Да започнем с края на една глава в личната ти история, дал впоследствие началото на друга. Как се почувства, когато не получи роза от Виктор, считана за символ на интереса му към участничките в "Ергенът"?

Честно казано - неприятно, но в интерес на истината имах вътрешното усещане, че това ще се случи, при това още в мига, когато разбрах за извънредната "Церемония на розата". Интересно е, че преди изобщо да ни кажат за нея, бях споделила на Блага и Александра за чувството си, че следващата напуснала предаването ще бъда аз. Малко преди това обсъждахме с момичетата подготовката за празненството по случай рождения ми ден, което щеше да бъде по-късно същата вечер. Тогава се пошегувах, че предварителните планове никога не се реализират, казвайки им, че смятам, че няма да отбележа празника си в шоуто, защото ще стане нещо, заради което ще си тръгна. Така и се случи.

Съжалявам да го чуя.

О, няма проблем (смее се). Убедила съм се вече, че човек не трябва да си прави сметки отрано, понеже те винаги излизат криви.

Предполагам, че това е било един от най-неприятните подаръци, които си получавала някога за подобен повод.

Определено не беше приятно. С другите участнички бяхме подготвени да се веселим... Но нищо, явно е било за добро.

Като всяко друго нещо от живота, престоят ти в имението бе изпълнен с приятни и не чак дотам мигове. С какво обаче ще запомниш романтичното приключение, в което се впусна наред с още двайсет и една дами?

Най-вече с това че влязох като един човек, а излязох като друг. От интроверт успях да стана екстроверт - нещо, което с години съм се опитвала да постигна, но до онзи момент безрезултатно. Преди това бях свита и затворена в себе си личност, която не можеше да се промени, независимо колко силно го желаеше. Влизайки в имението обаче, това несъзнателно се случи, благодарение на обстановката, както и хората в него, които наистина ми помогнаха да постигна тази вътрешна трансформация.

По принцип основният стремеж на всяка една участничка в предаването бе да спечели сърцето на неговия главен герой. Въпреки това, като че ли влизайки в шоуто, всяка от тях имаше поне още една лична цел, различна тази. Да израснеш, превъзмогвайки самата себе си ли бе твоята?

Да, дори бих казала, че го бях превърнала в своя мисия. Вярвам, че успехът идва при човек, когато той напусне своята зона на комфорт, затова исках да сторя точно това. Ако не го бях направила, то никога нямаше да постигна резултатите, към които се стремях. Естествено, на второ място бе убеждението ми, че действително мога да срещна любовта, макар и състезавайки се за нея с други жени. Изглеждаше ми като истинско приключение, нетипично за живота, който познавах, затова си казах: "Защо не?" Все пак по филмите и в приказките сме гледали и чели най-различни истории, затова предположих, че това може да бъде моята. Така се впуснах в това преживяване.

Снимка: Личен архив

Точно така, човек трябва да скочи надълбоко, за да се научи да плува.

Абсолютно! Мога да го потвърдя.

Предполагам, че без значение колко силно си искала да предприемеш тази крачката, отвела те в риалити формата, все пак ти е било трудно да я направиш.

О, да! Определено, защото тъкмо бях свикнала с ежедневието в София, където малко преди това се установих, и реших да зачеркна всичко, което бях постигнала. Тръгвайки си от "Ергенът", знаех, че ще трябва да започна всичко отначало, понеже бях напуснала не само квартирата, но и работата си, което бе изключително мъчително за мен, понеже страшно много я харесвах - както задълженията си, така и колегите си. Всъщност заради нея решението дали да се включа в предаването бе едно от най-трудните, които съм вземала, но все пак го направих.

Одобриха ли твоите родители намерението ти да се запишеш за кастингите, издирващи претендентки за любовта на непознат мъж?

Знаеш ли, винаги съм можела да разчитам на тяхната подкрепа, без значение от ситуацията. През годините съм предприемала различни стъпки, свързани с личното ми развитие, като те неизменно са били зад мен. Истина обаче е, че в този случай те трябваше да ми бъдат опора за нещо далеч по-различно и не по-малко сериозно. Работата е там, че сме от малко село, в което всички се познаваме, затова нашите много се притесняваха за това как ще се представя на малкия екран. Все пак неведнъж сме били свидетели, че влизайки в подобни риалити формати, дори известните личности са уронвали имиджа си. Поради тази причина те не искаха да преживея нещо такова и впоследствие да бъда обект на подигравки, както и да се разочаровам от евентуалните приказки, тръгнали след това по мой адрес на родното ми място, ако участието ми не бе на ниво. Въпреки че имаха своите опасения обаче, те все пак отново ме подкрепиха, за което съм им благодарна.

Какъв съвет ти дадоха, преди да се отправиш към снимачната площадка?

Майка ми, която е най-добрият ми приятел, ми каза: "Само не се опитвай да бъдеш друг човек, просто бъди себе си и няма начин да не се справиш и да не се харесаш на останалите".

Снимка: Официален профил Instagram

В такъв случай да разбирам, че онова, което зрителите видяха по телевизията, си самата ти - непринудена и неподправена, такава, каквато си в реалния живот?

Да, в нито един момент не съм била различна от себе си. Точно заради това отказах да се включа в една от игрите, в които ние -момичетата, трябваше да се подредим по интелигентност и красота. Никога не бих се включила в нещо подобно, затова не го направих и в предаването, предпочетох да остана вярна на принципите си.

За времето, което прекара в шоуто, успя ли Виктор да провокира симпатии в теб, предвид че му посвети няколко стиха?

Абсолютно. Няма как да напиша каквото и да било, ако човекът не ме е впечатлил и вдъхновил. Това е муза все пак... Той със сигурност ми допадна, но не мога да говоря за чувства, защото не съм на мнение, че за това кратко време някой може да се влюби. Харесвах го, не толкова заради визията му, която със сигурност допринасяше за симпатиите ми, колкото заради личността му. Той е страшно спокоен човек, а този мир, който носеше в себе си, се прехвърляше и върху мен. Освен това бях приятно изненадана от неговата загриженост, която прояви, опитвайки се да угоди на всяка от нас, карайки ни да се чувстваме добре, без значение колко му бе трудно. Това е качество, което поне според мен, всеки мъж трябва да притежава.

Това, което със сигурност изненада зрителите бе факта, че за разлика от останалите момичета, влезли в надпреварата за най-желания свободен мъж от малкия екран, ти си успяла да запазиш своята непорочност. Какво те накара да вземеш това наистина рядко срещано днес решение, при положение че сексът отдавна е може би най-често използваната разменна монета, способна да сбъдне най-големите желания на човек или поне да му осигури пряк път до тях?

За мен това е нещо много специално и винаги съм искала да бъда с човек, който ще го оцени, обичайки ме такава, каквато съм. Имала съм приятел в миналото, но за да не са се случили нещата, явно така е било писано. 

Интересно ми е, не ти ли бе трудно да запазиш своята невинност толкова време, особено предвид настъпателната природа на силния пол в това отношение?

Със сигурност, особено в днешно време. Само след няколко срещи, на които съм ходила с някой мъж, идва мигът, в който...

Въпросът бива повдигнат?

Да, точно така. В тези ситуации обаче аз "давам назад" и обикновено всичко се разпада. Понякога дори са ми казвали: "Как е възможно? Изпуснала си много", "За какво изобщо се пазиш?" и "Да не мислиш, че някой ще те обича повече заради това?" Думите им обаче не ме накараха да преосмисля решението си, защото бях сигурна, че един ден ще срещна човекът, който ще го оцени.

Снимка: bTV

С други думи, имаш рядко срещани ценности, към които стриктно се придържаш, и въпреки всеобщото разбиране те правят щастлива.

Именно. Моят пример в живота е майка ми и всички ценности, които нося в себе си, съм ги взела от нея, понеже тя винаги ми е показвала правилният път в живота. Двамата с баща ми са вече над 25 години заедно, при това са щастливи да бъдат един с друг. Наблюдавайки ги как се гледат и държат, винаги съм мечтала да открия подобна специална любов и да създам семейство като моето. Макар светът постоянно да търпи промени, смятам, че все още има хора, които споделят моите виждания, ето защо не изгубих надеждата, че ще открия човека за мен.

Напускайки предаването, ти всъщност излезе като победител, защото обръщайки новата страница в битието си, откри любовта, при това в лицето на човек, когото познаваш от преди това. Как така изведнъж настъпи тази промяна в отношенията ви?

Ние с него се запознахме не много преди предаването и поддържахме приятелски взаимоотношения. Влизайки в шоуто, той ме подкрепи. Излизайки от него обаче, мислех, че ме е забравил, защото все пак прекарах един месец във формата и то без достъп до телефона си. Само че когато най-после взех устройството си в ръце и го включих, получих от него безброй съобщения. Оказа се, че този човек ми е писал всеки ден, в продължение на 30 дни, обяснявайки ми как прекарва времето си. Това бе огромен жест, показващ ми, че той наистина държи на мен. Прибирайки се в България, веднага му се обадих и се видяхме. Говорихме много, като обсъдихме всичко и накрая решихме да пробваме да бъдем заедно, за което изобщо не съжалявам. За мен той е човекът - обичам го, държа на него, а освен това се разбираме и вече правим планове да заживеем заедно.

Отношенията ви определено са се развили бързо.

Може да се каже. Вече се запознах със семейството му, като даже прекарах с тях няколко празника, споделяйки наистина важни моменти с тях. Това всъщност ми показа сериозните му намерения към мен.

Спомена, че двамата сте решили да дадете шанс на любовта между вас, но кой направи първата крачка, за да се случи това?

Той, макар че аз бях сигурна в решението си. Освен това бях убедена, че той вижда в мен повече от онова, което показвам на повърхността.

Във визитката си за "Егенът" казва, че мъжът до теб трябва да е харизматичен, успешен, отговорен и да държи на думата си. Такъв ли е настоящият ти партньор?

Абсолютно! Той е много отговорен и организиран човек, който ме подкрепя във всеки един момент, макар да му е трудно да ме гледа с Виктор по телевизията или да вижда, че ставам обект на одумване в различни медии. Въпреки това обаче е зад гърба ми.

Снимка: Официален профил Instagram

Дали двамата вече консумирахте силните си чувства един към друг, или все още чакате да настъпи подходящият момент?

Това бих предпочела да го запазя за себе си. В момента работя над втората си книга, която e за живота ми, така че в нея ще пише подробно кога и как са се случили нещата (смее се).

По всичко изглежда, че си истинска късметлийка, защото не си се отказала от това, което искаш, като по този начин си открила онова, което търсиш.

Да, затова и наскоро издадената ми книга се казва "Вярвам в чудеса", защото те съществуват. Когато желаеш нещо достатъчно силно, то се случва и това е факт. Мога да кажа, че това е най-добрата година в живота ми, защото успях да се променя, а след това да срещна мъжа на мечтите си. Няма какво повече да искам.

Провокиран от името на творбата ти, която преди малко спомена, искам да те питам дали на теб лично ти се е случвало чудо?

Да, за мен "Ергенът" беше точно такова. Никога не съм вярвала, че ще участвам в риалити предаване, макар от малка да ги следя. Много пъти съм се шегувала с родителите си, казвайки им, че някой ден и те ще ме гледат по телевизията, при което баща ми заявяваше, че имам наистина големи мечти (смее се). И ето, случи се. Признавам, че не вярвах, че ще ме одобрят, понеже на кастинга имаше страшно много жени. Гледайки ги, наистина не мислех, че от продукцията ще се спрат на мен.

А притесняваше ли се, когато те избраха и замина за снимките?

Да, защото не бях убедена, че ще мога да съжителствам с толкова много момичета на едно място. Освен това знаех, че пътят към Виктор ще бъде труден за извървяване, понеже е далеч по-сложно да се свържеш с някого на емоционално ниво, за разлика от физическото, на което някои заложиха. Поради тази причина си мислех, че ще отпадна още на първата вечер, защото дори не отидох да говоря с Виктор, а успях да се задържа почти до средата на това романтично приключение.

След като си постигнала толкова много от нещата, които си желала, какво искаш да ти се случи сега?

Искам да издам втората си книга успешно, както първата. Копнея и да работя в своята сфера и да ми се даде шансът да се занимавам с това, което съм завършила - връзки с обществеността. Засега това желая най-много.

Плюс да свиеш гнездо с приятеля ти, предполагам.

Да, това ми е приоритет, защото винаги съм поставяла семейството на първо място. Така че чакам с нетърпение да заживеем заедно, след което да започна своето развитие.

Снимка: Официален профил Instagram