Може ли най-добрата, най-умна и най-красива принцеса да е втората жена? В реалността отговорът е "да". Две от най-известните знатни особи в историята го доказаха със своята приказка... Но историята на британския престолонаследник принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс дори не е приказка. Това е самият живот, влязъл с ритник през входната ти врата, водейки ти единствената, вдъхновяващата, разсмиващата, лекуващата, издигащата сродна душа. Тази, от която и да искаш, не можеш да избягаш без целият ти живот да се срине.

Вижте снимки на Чарлз и Камила >>

Любовната история на Чарлз и Камила продължава почти пет десетилетия, но пътят им към пълноценната връзка е дълъг и изпълнен с много препятствия, а най-силните чувства между двамата пламват именно когато са женени за други.

Чарлз взима за съпруга младата и неопитна Даяна. С няколко спорадични появи в живота на 19-годишната хубавица принцът с лекота кара чувствителната Ди да се влюби в него.

Пищната им сватба през 1981 година носи на кралската двойка обичта на милиони хора по целия свят, а в двореца имат всичко, за което някой може да си мечтае.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дотук за половината хора всичко е перфектно и колкото и да е трудно, те биха продължили заедно, докато "смъртта ги раздели". Другата половина, както вече е прието в съвременното общество, лутащо се незадоволено между телевизора, метрото и тиндър, чистосърдечно си признава, че никак не е щастлива. Че нещо сериозно липсва. Толкова сериозно, че по-лошите от нас са склонни да прекарат десетилетия с човека, когото не обичат, и да му отмъщават за нелеката си съдба.

Така прави и Чарлз. Той слага ръка на талията на годеницата си Даяна и изтърсва:

"Малко сме пухкавки тук, а?"

Това отключва у Даяна булимия, която я тормози дълги години, докато преследва невъзможната цел да бъде по-слаба, перфектна и чак след това обичана. Но тя скоро ще разбере, че нейният принц обича друга. Любовната история на Чарлз и Камила започва още през 1971 година. Двамата се запознават на парти на висшето общество. Говори се, че тя още тогава пленява принца със смелата реплика:

"Моята прабаба е била любовница на твоя прапрадядо. Усещам, че нещо ни свързва".

Камила е ярка личност. Съучениците ѝ я познават като Мила - момиче с "голяма вътрешна сила", влизащо във всяка ситуация с магнетизъм и самочувствие. Учителката на Камила по френски език я описва като "умна и жизнена". Затова тя веднага успява да плени сърцето на принца, отегчен от лицемерието и липсата на забавление в кралския протокол. Защото Камила е човек, който може да бъде адекватен и същевременно да намира хумор и забавление във всяка една ситуация.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Чарлз обаче доста се бави с предложението за годеж и заминава на служба в кралския флот. През това време Камила, уморена да чака живота да се случи, се омъжва за офицера от кралската кавалерия Андрю Паркър-Боулс. Чарлз е приет като близък приятел на семейството и дори става кръстник на първородното им дете Том. По-късно Камила ражда и дъщеря на Андрю. От сравнително късния брак на Чарлз с Даяна се раждат обичаните принцове Уилям и Хари. През цялото това време обаче привличането между престолонаследника и Камила не успява да стихне и дори се разраства. Двамата продължават да се виждат на тайни срещи, а Чарлз винаги търси Камила, когато има нужда от съвет или утеха. Тя остава неговата единствена опора. Бъдещето е минорно за всички замесени. Смята се, че през годините на брака си с Камила Андрю Паркър-Боулс има многобройни афери.

Именно Кралицата на сърцата, натрапницата в кралското семейство, отнела цялото внимание на публиката от ревнивия в това отношение Чарлз, решава да направи целия този фалш на пух и прах.

Getty Images/Guliver Photos

През 1992 година излиза биографичната ѝ книга "Даяна. Нейната истинска история от първо лице", а през 1993 година в таблоидите плъзват текстовете от записи на пикантни телефонни разговори между Чарлз и Камила. Тези събития напълно съсипват имиджа на принца, а неговата любима моментално се превръща в най-виновната жена в цяла Великобритания.

Чарлз е принуден да говори за пръв път за отношенията им в телевизионно интервю:

"Госпожа Паркър-Боулс ми е голям приятел... Приятели сме от много дълго време...

Тя ще продължи да бъде мой приятел още много дълго време."

БТА

Той признава, че връзката им отново се задълбочава след женитбата му. В същата година Камила и съпругът ѝ заедно подават документи за развод. Месеци по-късно Андрю се жени отново. Съдбата на обожаваната от британците Даяна за съжаление отново е далеч по-драматична. Тя и годеникът ѝ Доди ал Файед загиват в катастрофа през 1997 г. (година след развода с принца), оставяйки Чарлз с болката от трагедията за двете му деца, загубили майка си без време.

След като и Чарлз, и Камила са получили развод от дългогодишните си половинки, той обявява, че връзката им "не подлежи на обсъждане". Принцът наема специалисти, които да оправят имиджа на любовта на живота му. Камила се превръща в негова неофициална придружителка по време на публичните му появи. През 2001 година тя е провъзгласена за председател на Националното общество срещу остеопорозата (болестта, която погубва нейната майка). По-късно, за пръв път след обявяването на връзката ѝ с Чарлз, тя се среща с Елизабет II на партито за 60-ия рожден ден на бившия крал на гърция Константин II. Това е знак пред обществото, че кралицата приема Камила като спътница на сина си. На следващата година тя официално се нанася в резиденцията на принца и започва да го придружава почти навсякъде.

Годежът им е обявен през 2005 година. Вторият брак на престолонаследника става факт още същата година, след като е получено съгласието на кралицата, правителството и църквата. Сватбата е далеч от пищна, но на нея присъстват всички деца на двойката. Свидетели са принц Уилям и синът на булката.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След сватбата Камила автоматично се превръща във втората по важност жена в кралския двор. Въпреки че официално тя е принцеса на Уелс, предпочита да използва другата си титла - херцогиня на Корнуол. С интензивната си благотворителна дейност тя помага много за борбата с остеопорозата и увеличаването на подкрепата за жертвите на сексуално насилие... И доказва, че "зад всеки успял мъж стои една силна жена". Чарлз все по-адекватно замества майка си на официални събития и печели все повече одобрението на британците, а до него винаги е неговата Камила.

Getty Images/Guliver Photos

Дали ще видим Чарлз да размахва с физиономията на палаво малко момче подадена му от домакините сабя или Камила, наливайки му бира на публично посещение в английски бар, лицата им винаги греят. Където и да се появят, двамата винаги се смеят много, закачат се с гостите и изглеждат истински щастливи, в мир с миналото и със себе си.

Снимка: БТА