Гощавка с шарани и разходка с рикши из Осака- така бяха посрещнати половинките на лидерите на Г-20. Те взеха участие в културна програма, докато държавните ръководители обсъждаха въпросите на глобалната икономика и цифровизацията на срещата в Осака, съобщават ТАСС и БТА.

Вижте снимки >>

Впечатление направи отсъствието на една първа дама - Мелания Тръмп, която е неотлъчно до президента на САЩ във всичките му пътувания и официални визити. Международните медии не коментират нейната липса. До Тръмп, но като част от антуража му, е дъщеря му Иванка, която е и негов съветник.

В средата на деня нежните половинки на лидерите на Г-20 отпътуваха с автобус до намиращия се в близост до Осака град Киото, който дълго време е бил столица на Япония.

Снимка: БТА/AP

След излизането от автобуса съпругите бяха качени на рикши и се отправиха към храма Тофукуджи, разположен в централната част на града. Това светилище е било построено през 1236 година и принадлежи към школата Риндзай, една от главните в японския дзен-будизъм.

След като пристигнаха в храма съпругите на лидерите бяха нагостени с отглежданите в езерцето разноцветни шарани, които са считани за едни от символите на Япония. След това в една от залите на храма последва обяд и традиционна чаена церемония. Културната програма, дело на съпругата на японския премиер Шиндзо Абе - Акие, завърши с обща снимка за спомен.