Те са Ерол, Кольо Гилъна и Светльо Витков и представа нямате какво ви готвят. Е, ако наистина нямате, сега ще ви разкажем, но бързаме да предупредим, че това интервю не е за хора без чувство за хумор, самоирония, за хора със слаби ангели, слаби сърца или слушащи слаба музика. 

Така че, ако ви стиска, четете по-нататък!

Наближава новият ЕКСклузивен, култов концерт на младата група ЕКС, съставена от оригиналните екс вокалисти - Ерол Ибрахимов (Уикеда), Светльо Витков (екс фронтмен на Хиподил) и Кольо Гилъна (екс фронтмен на Контрол). На 14-ти септември в клуб "Маймунарника" тримата тенор-баритони ще изпълнят заедно, с пълно гърло и на живо, едни от най-сериозните хитове на ЕКС бандите си, сред които: "Обичам", "Бий хлапето", "Let me да те лов ю", "Боби", "Леле Како", "Скакауец", "Най-щастливият ден", "Бате Гойко", "Мариана" и какво ли още не. Специфичното е, че всеки ще пее и в песните на другите, с което музикалната картина ще бъде по-пълна, цветна и особено ефектна.

Група ЕКС се събра официално за първия си ЕКСклузивен, емоционален и весел концерт през декември миналата година, когато феновете буквално препълниха столичен клуб, а емоциите и веселбата преляха и извън него. На 14-ти септември, този път на открито, бандата очаква всички свои симпатизанти и съмишленици за още по-голям купон в навечерието на новата учебна година.

Купи билет

През есента ЕКС се готвят да зарадват и феновете си извън пределите на България с голямо европейско турне, включващо 8 дати в големи европейски градове.

Здравейте, момчета, кажете сега това име ЕКС откъде идва? Като съкращение от инициалите на всеки от вас, защото сте екс членове на други банди, защото само едно С отпред липсва, за да бъде името идеално, защото пиете винаги на екс или заради нещо друго, което главата ми не може да роди в момента? 

Кольо Гилъна: Позна от раз! Инициали, разбира се, макар че и другите се верни. Бивши на групите си, които на концерт карат публиката да пие на ЕКС.

Ерол: Името идва от инициалите на имената ни. Идва от това, че сме бивши певци на определени групи. Идва и от това, че никога не пием на екс, а с мяра и табиетлийската, в смисъл не се правим на кучета почти никога. И най-вече идва от сърцата ни, които са широки и точно затова не сложихме "С" отпред, защото то или по-скоро той се подразбира и усеща.

Светльо: Идва от миналия век, когато вокалите на групите Уикеда, Контрол и Хиподил се наложиха като фронтмени - Ерол, Кольо и Светльо. ЕКС вокали, пиене на ЕКС, защото С-то лека полека избледнява в сЕКСа. Защото тази банда е ЕКСклузивна, ЕКСплозивна и заради това, че и тримата сме с ЕКСтеншъни.

Снимка: Група ЕКС

Видях във Facebook страницата ви, че ваш фен бе задал въпроса: Защо не поканихте Сашо Роман за по-благозвучно? Защо?

Koльо: А защо не Соня Васи?

Eрол: Поканихме го, но той отказа категорично. Каза, че е приключил с пънка отдавна, пък и програмата му била заета до края на годината. На мен лично много ми се искаше да кръстим групата на кокер шпаньола, който имах, когато бях малък, но пък сега мога да кръстя пинчера си на групата, която имам сега, когато съм голям. Екси, Екси, седни!

Светльо: То и Силвия Кацарова може да поканим, но няма да се впише в обстановката. Докато Сашо Роман... не съм чел нито един роман от него, може би, защото не е написал...

Тази година сте имали първи и засега единствен концерт през май? Но сега се задава втори. Какво да очакваме на него?

Kольо: Всъщност концертът в Маймунарника ще е трети. Вече бяхме на едно мноооого частно парти, където 12-годишното уиски се ползваше за миене на ръце.

Eрол: Надяваме се да стане още по-яко от предишния концерт, макар че той беше толкова як, че се чудим има ли накъде повече, но, както казва Светльо в една негова песен: винаги може още.

Светльо: Миналата година през декември беше първото ни участие в столичен клуб, който се пръсна по шевовете, образно казано. На 14-ти септември в клуб "Маймунарника", този път на открито, ще дадем възможност на феновете да не плуват в пот, да могат да танцуват на дистанция и да се радват на чист въздух, а ние от своя страна ще подкрепим тези им привилегии с малко музика, пеене и лек денс. Ще изпълним парчета, които никой не е чувал и виждал, дори да ги е слушал и гледал. Нещо като Би Джийс или група Трик, ама... нищо общо.

Купи билет

А следващ трети или четвърти концерт ще има ли? Кога или е рано да се каже?

Кольо: И пети, и десети, и сто седемдесет и девети... Декември ни очаква турне в EU, както и пролетта - продължение на турнето в EU, а догодина през лятото ще превземем USA.

У нас на 31-ви декември сме подготвили Новогодишна изненада, която е че НЯМА да свирим на площад Батенберг.

Ерол: Разбира се, ще има и трети в края на годината, а за есента подготвяме турне за българската общност в, най-общо казано - Европа - Германия, Белгия, Холандия и прочее.

Светльо: Третото няма да е на открито. За момента не знаем. През ноември тръгваме на турне в Европа, което ще обхване 8 града: Виена, Брюксел, Амстердам, Берлин, Хамбург и т.н.

Снимка: Група ЕКС

14-ти септември (датата на предстоящия ви концерт в "Маймунарника") е само два дни преди началото на новата учебна година. Вие какви бяхте в училище? Разкажете по някой хубав спомен.

Кольо: Аз лично хубави спомени имам само от междучасията. Ставаше въпрос за жени и т.н. А споменът ми е само един, но беше със сутиен, ма*ка му!

Ерол: Аз бях супер послушен и кротък ученик, почти незабележим, бих казал скучен. След училище се прибирах направо вкъщи. Учех си уроците. Ходех на кръжоци по химия и френски, и затова всичките ми ученически спомени са супер тъпи и ако се разкажат, всички до един ще завършват с изречението: "И после се прибрах вкъщи".

Светльо: Бях отличник. Седях на първия чин. Вечно вдигах пръв ръка и клюкарех лошите ученици. Бях много добро и послушно учениче и си изяждах всичко в стола. Нямах нито една забележка и не ми намалиха поведението нито един път. Плаках 3 дни, когато веднъж получих тройка по рисуване. Първият учебен ден винаги носех цветя на "моля, другарката" и пеех в хора. Бях пример за натегач и подлизурко... Кариеристче от малък. Веднъж на първия си учебен ден си носех морков, за да не ме карат да ям чужди моркови. Предвидлив, послушен, зубър - радост за класната.

Имате ли обща песен?

Кольо: Все още не, но и натам сме се запътили. Не бързаме. Хубавите неща стават бавно. Може би балада някаква ще е де е.

Ерол: Засега не, но се надявам да направим един ден и много ми се иска да е песен за любовта.

Светльо: Всяка песен, която ще изпеем на 14-ти, ще е обща.

Какво ще пропусне всеки, който не дойде да ви чуе и види на 14-ти септември?

Кольо: Нищо. То билетите са вече на привършване, така че май всички ще са там.

Ерол: Мисля, че ще изпусне много, но да не се вайка и тюхка, а за следващия - трети концерт, да си планира времето по-добре и да си вземе билети от по-рано, защото така става, когато се мотае човек.

Светльо: Ще пропусне един концерт, който обединява цяла епоха в българската музика. Епохата на края на социализма и началото на демокрацията. Отприщената свобода и опиянението от нея. Този дух живее в песните ни. Освен това, никога не се знае кой концерт ще е последен, така че... заповядайте да се потопите в изворите на българския пънк. Носете си и хавлии.

Можете да гледате новия ЕКСклузивен концерт на група ЕКС на 14 септември в "Маймунарника". Билети ще намерите тук.