"Свети Валентин" е един от онези празници, които или обичаш, или отричаш.

От една страна "жестоката" комбинация от холивудска сантименталност, викториански романтизъм и булчински кич създава онази захаросана, неистинска представа, която прави любовта да изглежда невъзможна. В този й вид.

От друга страна "All we need is love..." *

И да празнуваш любовта е прекрасно. Но дали един ден или седмица са достатъчни да дадеш форма на милионите сантименти през думи и действия?

Твърдо вярвам, че любовта не може да се дефинира в кутия с шоколад, или червени балони на сърца в един-единствен ден.

Не вярвам в "тиранията" на съвършения романс.

Предпочитам истинска връзка, в която не съм заместим елемент в подреждането на свещи и розови листенца върху леглото.

Не ги отричам. Просто не вярвам в тях. Само за ден.

И понеже истинските връзки, като много други реални неща, са несъвършени, предпочитам моята несъвършена, незахаросана връзка, в която по един или друг начин празнувам любовта всеки ден. Затова повече от всичко обичам спомените, оставени от значимостта на малките жестове на този ден. Или на всеки друг като него.

Ако трябва да съм честна, понякога пропускаме подаръците в този ден. Не умишлено. Просто така се случва.

Но когато има подаръци, предпочитам да са такива с история, които да оставят своя отпечатък. Които са вечни. И когато се върнеш към тях след години, да ти разкажат същата тази история.

Затова, ако все още се колебаеш какво да е нещото, което да подариш след 3 дни на този най-важен човек в живота ти, гласувам за UNOde50.

Поне за мен подаряването на бижута или аксесоари винаги носи особено послание.

А UNOde50 (уно де синкуента) са такива с характерна индивидуалност.

Всички модели са ръчно изработени от материали, като сребро и 18к злато под формата на покритие, в съчетание с кожа, или перли и всяка една колекция има своя концепция.

Първоначално брандът произвежда само 50 бройки от модел, откъдето идва и името му. Все още се произвеждат лимитирани серии от определени модели, чиито бройки са петдесет за цял свят и всяка е номерирана.

В инстаграм с #Iamunode50 можеш да видиш историите на стилните и готини, избрали вече бранда, и защо те застават зад него.

Помолихме нашият стилист Сирма Маркова да подбере няколко аксесоара от марката - няколко варианта за НЕГО и НЕЯ, с които да улесним вашия избор.

ЗА НЕГО

Времето лети...

Снимкa и стайлинг: Сирма Маркова

Не съм от хората, които вярват, че подаряването на часовник е на раздяла. Часовникът е прекрасен и стилен подарък, който носи и много личен момент. Това е подарък, който подаряваме на някой, който значи много за нас.

Часовникът е ежедневен аксесоар и винаги носи спомена за онзи, който го е подарил.

За да добавиш още малко сантимент, и да го направиш по-специален, гравирането на дата, важен момент или каквото сметнеш за нужно, е идея, която да не пренебрегваш.

В нашата селекция на UNOde50 за него ти предлагаме този класически стилен ръчен часовник в черно със сребърно покритие. Каишката му е изработена от елегантна черна кожа с шевове в същия тон. 100% ръчна изработка.

Към него можеш да добавиш и класическа кожена гривна със сребърен акцент.

Дай му време...

Снимкa и стайлинг: Сирма Маркова

Прекрасно винтидж усещане. 20 микронов корпус, със сребърно покритие. 42,5 мм бял циферблат, регулируема черна кожена каишка, ръчно изработена в Испания.

Чудесен завършек към него е мъжката кожена гривна "Tu Copia" - с 15 микронов сребърен ключ.

ЗА НЕЯ

Сребърни истории.

Снимкa и стайлинг: Сирма Маркова

"Nail ring" - Казват, че "пиронът" е символ на усърдието, вътрешната сила и независимостта. А "nail ring"- ът на UNOde50 носи и някак бохо, романтично усещане. Всяка жена би се радвала да го има.

"Candy Candy"... You are so fine...*

Елегантно, двойно сребърно колие с медальон във формата на сърце - една от отличителните черти на валентинската колекция на марката. Класическа бяла перла за завършек.

Ако тя обича големи пръстени, които да са акцент, "TOP SECRET" на UNOde50 е идеалният избор. Сребро. Истинска майсторска изработка, с леко неравни повърхности, но заоблени форми, този пръстен прилича на печат от времето, когато все още е имало писма и те са били запечатвани с червен восък.

ЗЛАТНИ МОМЕНТИ:

Снимкa и стайлинг: Сирма Маркова

Честно, ако трябва да си купя сама подарък, без значие от повода, определено ще е този масивен пръстен от серията "NAVI" на марката.

Златно покритие. Гравиран кораб, запечатан в "сърцето" на това бижу. Вярвам, че ще зарадва всяка пътешественическа душа, а и ще е много актуален акцент към всеки аутфит от гардероба този сезон.

Ако искаш да добавиш нещо към него заложи на тройното колие със златно покритие, носещо интересното име "Las Americas". Има за акцент компас - един от главните "герои" във флотската колекция на марката, и медальон с гравиран кораб.

И както някой беше казал: "Любовта е само дума до момента, когато не се появи някой и й придаде смисъл`".

* от англ. - Любовта е всичко, от което се нуждаем.

** от англ. - Толкова си хубава.