Дворецът Кенсингтън разпространи три нови снимки на третото дете на херцогинята на Кембридж Кейт и принц Уилям - принц Луи. Той навършва днес една годинка.

Вижте снимки >>

Кадрите са заснети лично от Катрин, а на тях малкият Луи е в страхотно настроение. Официалното съобщение към снимките гласи:

"Херцогът и херцогинята на Кембридж имат удоволствието да споделят тези три нови снимки на принц Луи във връзка с неговия първи рожден ден утре (съобщението е разпространено на 22 април вечерта - бел.ред.). Снимките са направени по-рано този месец от херцогинята в дома им в Норфолк."

Последната официална снимка, на която фигурира принц Луи, беше направена миналата година в провинциалния дом на двойката Анмър Хол в Сандрингам и разпространена непосредствено преди Коледа.

Едни от първите официални снимки на принца, разпространени от кралското семейство в началото на май 2018 г., отново бяха дело на Катрин, тогава тя бе снимала третото си дете в прегръдките на сестричката си принцеса Шарлот.

Принц Луи се роди на 23 април 2018 г. в 11 часа местно време, на празника на Свети Джордж. Момченцето бе с тегло 3830 г. Той е пети по линия на наследяване на престола и измества принц Андрю на шеста позиция. Цялото име на принца е Луи Артър Чарлз. Момченцето носи титлата Негово кралско височество принц Луи Кембриджки.