Херцогинята на Кембридж Катрин и принц Уилям заедно с децата се появиха за първи път публично като 5-членно семейство за кръщенето на 11-седмичния принц Луи.

Вижте снимки >>

36-годишната Катрин носеше Луи в прегръдките си, когато семейството пристигна за церемонията, която се проведе в тесен кръг в църквата в двореца Сейнт Джеймс.

Кейт отново бе избрала бял тоалет на Александър Маккуин за повода, също както и за сватбата си. Роклята бе с 7/8 буфан ръкави и V-образно деколте. Косата ѝ бе прибрана в нисък кок, а тоалетът ѝ бе съчетан с шапка с флорални елементи Джейн Тейлър. Катрин бе в бяло и на кръщенетата на принц Джордж и принцеса Шарлот.

Принц Уилям водеше за ръка по-големите им деца - 4-годишният принц Джордж и 3-годишната принцеса Шарлот.

След тях в църквата влязоха херцозите на Съсекс - принц Хари и Меган, както и шестимата кръстници. Кралските особи бяха избрали свои приятели от детинство, които да въведат принц Луи в англиканската вяра. Сред гостите бяха принц Чарлз и херцогинята на Карнуол Камила, родителите на Кейт - Майкъл и Каръл Мидълтън, Джеймс и Пипа Матюс. Както бе обявено по-рано кралица Елизабет II и принц Филип не присъстваха на церемонията.

Отсъствието на кралицата и съпруга ѝ от днешната церемония не се дължи на здравословни проблеми - те се връщаха в Лондон след пребиваването си в имението Сандрингам в Източна Англия. 

След 40-минутната служба, водена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, семейството и гостите напуснаха църквата.

Всички се насочиха към Клерънс Хаус, където предстои почерпка със специалната торта, както и фотосесия.

Принц Луи бе облечен специална одежда за кръщене. Той е осмото кралско бебе, което e кръстено в сатенена рокля. Тя е носена и от принц Джордж и принцеса Шарлот на техните кръщенета.

Тя е реплика на роклята, създадена през 1841 г. за светото кръщение на най-голямата дъщеря на кралица Виктория. Оригиналът е използван до 2004 г., като с него са били облечени и принц Уилям, и принц Хари на техните ритуали.