Пазаруването за подаръци и празничната трапеза изискват организация и дисциплина. И понякога стават причина за сблъсък на вкусове и предпочитания.

Снимка: Вихро Ласков

Мъжете се карат на жените, че излизат извън списъците и купуват неща извън първоначалния план, което пък неминуемо води до по-дълго време за шопинг. Нежната половина, от своя страна, никога не разбира защо мъжете забравят да купят един или два продукта, въпреки предоставения списък.

Снимка: Вихро Ласков

Затова, докато украсявахме офиса, с колегите на шега решихме да отправим предизвикателство към самите нас и веднъж завинаги да решим този спор.

Наш партньор в тази битка бе Kaufland България, което още повече повиши интензитета на задачата. Като Официален партньор на дядо Коледа, компанията се е погрижила да обогати асортимента си с над 1300 празнични предложения, както и с празнична брошура с премиум продукти, валидна през целия декември.

Състезанието се проведе в един от филиалите на Kaufland, където нашите участници Дани и Стефан трябваше да намерят продуктите от списъка си измежду богат асортимент от над 22 000 артикула!

Снимка: Вихро Ласков

Изготвихме два списъка - един за офис партито и един за празничната коледна вечеря.

За офис партито включихме всичко, което може да ни потрябва - от специалните чипсове със син и сладък картоф от серията EXQUISIT, през високия клас вино и уиски, които специално за празниците от Кауфланд ни предоставят на празнични цени. Стигнахме и до прошуто, салчичоне и вкусни макарони за десерт.

Снимка: Вихро Ласков

В домашния вариант на списъка заложихме продукти, които присъстват типично на съвременната българска трапеза. Набавихме си буквално една кофа с портокали, които ще участват активно в създаването на домашното греяно вино.

Снимка: Вихро Ласков

Традиционните коледни специалитети пък решихме да дообогатим с предложения от Kaufland, събрали най-доброто от световните кухни- салчичон, хамон и прошуто, които ще застанат до луканката. И антипасти и хайвер от сьомга. А за десерт избрахме шоколодово суфле, отново от серията EXQUISIT, което, въпреки че не сме шеф готвачи, можем лесно да приготвим у дома.

Снимка: Вихро Ласков

На страната на мъжете застана Стефан Бератов, отдел Продажби в Дир. Обожава качествената и здравословна храна, доброто изкарване с приятели и бокса.

От страната на дамите застана Дани Вълчева от същия отдел, на която винаги можем да разчитаме за съвет за най-добрия ресторант. Особено ако е азиатски.

А как премина предизвикателството - вижте във видеото:

Автор: Йорданка Вълчева

Фотограф: Вихро Ласков

Видео и монтаж: Павлин Даскалов