Кристиан Костов, който завоюва рекордното за България второ място на "Евровизия" 2017, се завърна у нас за няколко дни. Ето какво каза певецът пред Dir.bg:

Здравей, Крис! В България си за няколко дни. Откъде пристигна и накъде тръгваш после?

Здравейте! Да, тук съм си. Пристигнах от Русия, после отивам към Австрия, където ще прекарам известно време заедно със семейството ми.

Вижте снимки от пътешествията на Крис >>

Какво те води в България?

Няколко неща. Заснехме клип на два езика към парчето "Get It". Няма да издавам какви са те, защото е още тайна, но очаквайте съвсем скоро да разберете. Също така имам и други ангажименти - обсъдихме с екипа ми във "Вирджиния Рекърдс" българска песен. За това също не мога да издам нищо все още (Смее се.). Освен това имах много интервюта и медийни изяви, както и фен среща днес в "Студио 5" от 15:30. Нямам търпение да видя всички мои почитатели, с които отдавна не сме се срещали. Очаквам ви!

В "Get It" пееш за тъжните моменти в живота. Доколко те са част от твоето ежедневие и как се бориш с това?

Написах парчето миналата година, в период, в който се чувствах сякаш бях празен отвътре. Смятам, че причината се дължи на възрастта ми и на поколението ми, което е пряко афектирано от интернета - имаме прекалено много информация, задаваме си твърде много въпроси, търсим постоянно нещо в себе си и всичко това ни разбърква мислите още повече - както пея в "Get It": "It"s messing with my mind". Добре, че семейството ми беше до мен, за да мога да се справя с това. Затова и тук е моментът да кажа на всички - ако имате проблеми, недейте да ги държите в себе си, защото това няма да оправи нещата. Споделяйте!

В текста се говори и за фалшивите приятели, какво имаш предвид?

За жалост моята професия, макар и невероятна, има и своите минуси - срещат се много фалшиви хора, които се държат добре с теб, само защото искат нещо в замяна и искат да се възползват. Предпочитам всичко да ми бъде казвано в очите, отколкото да разбирам неща за себе си, които не са истини, излязли като информация от хора, които съм считал за близки.

Има ли човек до теб, с когото истински се обичате?

Да! Мога най-накрая да заявя, че съм истински влюбен и има човек до мен. Но няма да ви издам повече детайли, може би по-натам.

Семейството ти помага ли ти в работата?

Да, разбира се. Всички работим заедно и сме един екип. Те са навсякъде с мен.

След Евровизия продължи участията си по форуми с огромна аудитория. Пя на финала на "Мис Свят" в Китай и на големия концерт Positive Energy Day в Атина. Разкажи ни повече за тези събития! Как те прие публиката?

Къде ли не бях. Най-интересното и различно преживяване може би бе в Китай. Беше много по-различно и интересно от всяко друго място, на което някога съм бил. Приеха ме изключително добре. Веднага след саундчека първия ден, група от местни хора дойде и започна да се снима с мен и да ме прегръща. Вече дори бяха сложили мои снимки на уолпейпърите на телефоните си. Наистина не очаквах толкова топло и приятно посрещане. Беше по-различно от всяко друго място, на което съм бил. За концерта в Атина също нямам думи... Не знам как стана, но с публиката сякаш се свързахме по време на това участие и затова преживяването бе толкова хубаво. Още повече ме зарадва, че знаеха текстовете на новите ми песни наизуст и пяха заедно с мен.

Какво предстои оттук нататък?

Предстоят само хубави неща. Нова музика, нови проекти, видео, българска песен. Скоро ще разберете и повече.