Лидия Инджова е една от най-симпатичните млади актриси, която вече сме имали удоволствието да гледаме във филмите "Доза щастие", "Вила Роза", "Събирач на трупове", "Вяра, любов и уиски", както и в сериалите "Дявоското гърло" и новият сериал на bTV "Съни бийч". Последният бързо завладя родната публика, но в момента излъчването му е спряно. Ние обаче, вече истинските фенове на сериала и на прекрасните млади актьори, "забъркани" в него, очакваме с нетърпение "Съни бийч" отново да ни зарадва от малкия екран. Същото позитивно и оптимистично чувство лъха и от думите на Лидия Инджова, която ни разказва какво е да си актриса, майка на все още много малко бебе и какво прави вкъщи, като нейното вкъщи в момента е в Брюксел.

Вижте снимки на актрисата >>

Здравей, Лидия!

На първо място искаме да ти честитим голямата радост! Ти стана майка наскоро. Да е жив и здрав малкият Мартин и много да му се радвате!

Благодаря много!

Как мина твоята бременност? Имаше ли някакви притеснения, проблеми по време на бременността?

Мина много леко. Извадих късмет, защото беше спокойно по отношение на работа и в крайна сметка имах много свободно време, в което можех да се посветя на себе си и на идващия нов човек. Разбира се, в последните седмици ми тежеше, но не беше толкова страшно, колкото някои хора ме предупреждаваха. Въобще, беше един много щастлив и вълнуващ период.

Как мина раждането? Таткото присъства ли на него?

Раждането също беше невероятно преживяване, велик момент за двама ни с Филип. Мина чудесно, без усложнения. Той не само присъстваше, но ми беше истинска подкрепа. Когато всичко приключи, беше по-уморен и от мен... Много съм щастлива, че изживяхме раждането на сина ни заедно.

Лидия Инджова с приятеля си Филип

Снимка: Личен архив

Доколкото разбрахме Мартин е роден на 29-и февруари. Това е една малко по-необичайна дата, тъй като не се появява в календара всяка година. Това означава ли, че ще празнувате рождения му ден веднъж на четири години?

Не... Мартин сам си избра тази дата, на 29-и реши, че моментът е дошъл, и вечерта на същия ден се появи. Но би било толкова жалко рожденият му ден да е веднъж на четири години, така че когато годината не е високосна, ще го празнуваме на 1 март.

Още сигурно е доста рано, но можеш ли вече да кажеш как те променя майчинството?

Още е рано, за да си дам сметка как ме променя. Навлизам в напълно нова и непозната територия и много се вълнувам. Може би ставам по-търпелива и сега повече от всякога осъзнавам, че всеки жест, всяка дума или интонация е значима. Поведението ти става модел за едно малко същество и не можеш да си позволиш да му даваш какъвто и да е пример.

А бащата на Мартин включва ли се активно в грижите за бебето?

Да, той е страхотен! Разделяме си задачите и доста бързо се организирахме. Има много хубав подход към детето и мисля, че ще е чудесен баща!

Как минава един ден на Лидия Инджова сега?

Всичко се върти около Мартин в момента. Опознаваме се малко по малко и е страхотно да го виждаш как се развива и расте с всяка изминала минута. Мога с часове да гледам как спи.

И как минаваше един твой ден преди една година например?

Много работа... Освен актьорството, започнах да се занимавам и с продуцентсво, така че ми беше доста натоварен период. Бях хванала доста дини под една мишнинца.

Ти живееш в Брюксел сега. Как се справяш със ситуацията в това тревожно време? И какви са мерките, които се взимат в Белгия?

Положението става все по-тревожно в Белгия и преди седмици се взеха много стриктни мерки с големи глоби в случай на неспазване. Всичко е затворено, с изключение на хранителните магазини и тези от първа необходимост. За щастие, разходките са позволени, но само с член на семейството, с когото живееш под един покрив. Извадихме голям късмет, че Мартин се появи преди нещата да излязат от контрол и в Европа.

Вие следвате ли призива да си стоите вкъщи и как ви се получава? Как си запълвате времето?

Разбира се! Много е важно в момента да ограничим контактите си, за да предпазим себе си и другите. Но ние така или иначе бяхме предвидили да си стоим вкъщи с Марти, така че извънредните мерки в Белгия не ни попречиха на плановете. Единственото неприятно е, че бабите и дядовците не могат да видят на живо внука си... но и това ще стане, надявам се, скоро. А запълването на времето не е никакъв проблем, то лети със скоростта на светлината, даже не разбрах как мина един месец.

Да те върнем малко и към актьорството - имаш ли вече планове кога ще се изявяваш отново в тази сфера?

Предстоят ми различни интересни проекти, но сега с карантината всичко е в застой. Никой не знае как ще се развият събитията.

Лидия Инджова и Иво Аръков в сериала "Съни бийч"

Снимка: bTV

Разкажи ни как се случи участието ти в сериала "Съни бийч"?

От продуцентската къща на Иван и Андрей "Междинна станция" се свързаха с мен, за да направим кастинг. Пратиха ми един текст на героинята Дарина, който да запиша сама. Тогава още не знаех, че режисьор ще е Димитър Димитров, с когото вече бяхме работили по дебютния му пълнометражен филм "Събирач на трупове" и когото страшно много харесвам. Но забелязах неговия почерк - обикновено на проби, той дава на актьорите да изиграят монолози от името на героите. След няколко седмици, ме поканиха за втори кръг и приятната изненада беше двойна, защото освен че режисьорът беше наистина Димитър, основният ми партньор се оказа, че е Иво Аръков, с когото се познавахме добре и бяхме работили заедно като водещи в едно риалити предаване. Втори кръг мина страшно забавно и в много приятелска атмосфера, точно в духа на сериала, и скоро ми съобщиха, че съм избрана. Бях наистина много щастлива, защото усещах, че ще е много амбициозен и качествен проект.

Ние още нямаме представа как ще се развие твоят образ в сериала - образът на Дарина - можеш ли да ни дадеш някаква насока? Нещо интересно, което да очакваме от нея?

От нея може да се очаква всичко. Тя е бомба със закъснител. Просто сме в началото на линията на Дарина и приключенията ѝ все още предстоят. Мога само да загатна, че между нас я наричахме "Breaking Bad", зрителите ще разберат защо.

Евелин Костова и Лидия Инджова в "Съни бийч"

Снимка: bTV

Кои са колегите ти от сериала, с които най-много си допадате и има ли такива от тях, с които и в момента поддържаш приятелски отношения?

Ние всички продължаваме да поддържаме връзка. Моите сцени бяха предимно с Евелин Костова и Иво Аръков, но всъщност си станахме близки с всички. С Иво се забавлявах страшно много, бате Младен му беше просто втора природа. И много хубаво си партнирахме! Евелин усетих пък като истинска сестра, много бързо си допаднахме, тя е страхотен човек. Може би защото, както тя спомена в едно нейно интервю, и двете сме завършили при проф. Стефан Данаилов, а той умееше, светла му памет, да те накара да се почувстваш, че принадлежиш към неговото семейство. Надявам се в бъдеще да си партнирам повече и с Бойко Кръстанов, Боряна Братоева, Явор Бахаров и Даниел Пеев, защото са страхотни млади актьори и правят много хубави образи в "Съни бийч". Като цяло имаше страхотна атмосфера по време на снимки, сработихме се страшно добре. Всеки е много различен и в същото време се получи много хомогенна група, но това е заслуга на режисьора, който ни е избрал.

Коя е била най-приятната ти роля досега? В театъра или в киното?

Дарина. Не само е страхотно написан образ, но се случи да е под режисурата на човек, на когото имам пълно доверие и в момент, когато аз самата вече имам по-голям професионален опит и мога да се отпусна и насладя на палитрата от възможности, които тази героиня предлага. Всички тези елементи правят от Дарина може би най-приятното ми професионално изживяване.

Снимка: bTV

А коя ти е била най-трудната? (не само в театъра или киното, но и в живота)

Всяка роля, която съм играла, ми е била трудна по някакъв начин. Иначе не е интересно.

Моля те да пожелаеш нещо на всички фенове на сериала "Съни бийч" в България, както и на всички онези, които те харесват и чакат отново да те видят на сцената!

Благодаря на зрителите на "Съни бийч" за цялата подкрепа и положителни емоции, които ни изпращат. Това безкрайно ни радва, защото създадохме този сериал с много отдаденост и любов. Пожелавам на всички да са здрави. Също така призовавам да следваме мерките за сигурност и да пазим хората около себе. Настоящата ситуация е много сериозна и трябва да си дадем сметка, че ограничаването на този вирус зависи от съпричастността на всеки един от нас. И пожелавам на всички да не губят надежда за едно прекрасно лято! Все още не е късно!

Евелин Костова и Лидия Инджова в "Съни бийч"

Снимка: bTV