Конкурсът "Най-красива абитуриентка" продължава с пълна сила и все повече момичета заявяват желание да участват, изпращайки своите снимки от нощта на бала. Дни преди големия финал разговаряме и с миналогодишната победителка в надпреварата Мария Тодорова, която плени журито с естествената си красота, визия и чар.

Започваме разговора как се е развил животът й след спечелването на конкурса "Най-красива абитуриентка" 2023 г., влизането в Медицинския университет и раждането на сина й, а тя разказва, че в рамките на година и малко е успяла да постигне всичко, което един нормален човек може да иска. "Имам семейство, добре постлан път в кариерата, спокойствие и много хубави хора около мен. Добрите настроения взимат превес въпреки бързото ежедневие, защото моето дете трябва да има манталитет "Животът е лек и хубав".

Вижте снимки на Мария Тодорова >> 

Съвсем наскоро Мария посрещна на бял своя първороден син Тервел, който към днешна дата по нейни думи вече се "учи да бъде господар на вътрешния си свят". Тя пояснява, че майчинството, съчетано с учене, е доста сложна задача, предвид факта, че следва медицина, но се справя благодарение на добре изградената дисциплина. "Времето е най-скъпото нещо на този свят, затова не спирам да градя, в която и да е било сфера. Гледам върху концепцията за труд сякаш е единствената валута, която можеш да обмениш за време."

Насочвайки темата на разговор към тазгодишния конкурс, питаме Мария как й е повлияла победата и титлата, с която се сдоби през 2023-а: "Въпреки че невинаги конкурсът е повод за разговор, то със сигурност титлата, която нося, остави отпечатък върху отношението на почти всеки един човек към мен. Имам чудесни спомени свързани с конкурса."

Снимка: Иван Славов

Тази година тя е сред журито, което ще оценява и търси онази абитуриентка, която носи в себе си красота и стил. Връщайки се към онзи момент от бала си Мария споделя, че на практика всеки випуск си прилича с предходния. "Има абитуриенти, които знаят как да отпразнуват новото начало в живота - с красота, радост и песни. Но има и такива, които не знаят как да се забавляват подобаващо." Като категорична противничка на наркотиците Мария съветва зрелостниците да не посягат към тях, с оглед на бъдещото си развитие в личен и професионален план. 

колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Победителката за 2023 споделя, че ще търси баланс между визия, чар и класа у следващата носителка на короната. "Много често корекциите са просто излишни. В красотата се крие женската сила и всяко момиче е длъжно да се научи да борави с нея. Най-лесно е да се коригира някаква телесна черта - нужни са само пари. Чудя се колко ли млади жени щяха да си задържат парите, ако знаеха как да превърнат "дефекта" в ефект? Естествената визия се крепи на хармония между чертите и ако корекциите станат забележими, то ефектът го няма."

За Мария очевидно не дрехите правят човека. По нейни сметки тоалет, грим и прическа могат да се изберат за не повече от седмица.

колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Питаме я и за съвет към бъдещите абитуриенти, на което тя отвръща с: "Направете така, че да знаете какво празнувате на бала си, а именно образованието си. Бъдете горди с правилната си реч и демонстрирайте знанията си пред всеки."

колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Както винаги Dir.bg е подготвил страхотни награди за бъдещата носителка на престижната титла "Най-красива абитуриентка" 2024 г.

ВСИЧКИ НАГРАДИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК >>

Ето и как да участвате в 3 стъпки:

1. Запознайте се с Общите условия и Правилата за обработване и защита на личните данни на конкурса "Най-красива абитуриента" на Dir.bg.

2. Изпратете съобщение в Messenger на Фейсбук страницата ни Конкурс за Най-красива абитуриентка с текст: "Потвърждавам, че прочетох и се съгласявам с "Общите условия за участие в Конкурса на "Дир.БГ"АД "Най-красива абитуриентка", с "Правилата за обработване и защита на личните данни" на Конкурса" и декларирам, че притежавам авторските права на снимките, с които участвам в конкурса."

3. Напишете вашите име и фамилия, възраст, името на училището, в което завършвате, и населеното място, в което се намира то. Не забравяйте да качите в съобщението до 3 снимки от бала си, с които искате да се включите в конкурса, като можете да ги изпратите само еднократно.

Срокът за участие е 24 юни 2024 г. до 14:00 часа. А сега Ви пожелаваме успех!

Избор на победителката:

  1. 10-те снимки на момичета, събрали най-много лайкове във Фейсбук страницата на конкурса, се класират като първите 10 финалистки в конкурса. Снимките на всички участнички ще бъдат качвани в албума във Фейсбук страницата на конкурса, където ще може да ги разгледате и подкрепите чрез натискане на бутона "Like" или "Love".
  2. Още 10 финалистки се избират от редакционния екип на Dir.bg.
  3. Окончателният избор от всички 20 номинирани момичета ще определи нашето звездно жури.
ИЗБРАНО
ИЗБРАНО