Барабанистът на "Ролинг стоунс" (Rolling Stones) Чарли Уотс е починал в болница на 80 годишна възраст, предаде Ройтерс, като цитира говорителя на музиканта.

"С огромна скръб обявяваме вестта за кончината на нашия обичан Чарли Уотс. Той издъхна в лондонска болница по-рано днес, заобиколен от семейството си", каза говорителят му.

Публицистът на Уотс, Бернард Дохърти, заяви, че Уотс е починал в болница в Лондон, заобиколен от семейството си, във вторник, 24 август 2021 г.

В началото на месеца стана ясно, че Уотс вероятно ще пропусне турнето на "Ролинг стоунс" в САЩ, защото се възстановява от медицинска процедура. Говорителят уточни, че процедурата е успешна, но не уточни каква е.

"Този път не съм в крак с времето - каза Уотс в изявление тогава. - Работя упорито да си върна формата, но вече приех, че това няма да стане бързо."

Турнето "No Filter" на "Ролинг стоунс" в САЩ трябва да започне с концерт на стадион в Сейнт Луис на 26 септември.

Членовете на Rolling Stones, отляво, барабанистът Чарли Уотс, китаристът Рон Ууд, певецът Мик Джагър и китаристът Кийт Ричардс. Групата позира пред фотографи след пристигането си за пресконференция на Super Bowl в Детройт на 2 февруари 2006 г.

Снимка: AP/БТА