Измина малко повече от месец, откакто за поредна година стартита най-стилната онлайн надпревара и след като дълго и упорито в Dir.bg търсихме "Най-красивата абитуриентка" за 2022 година, то днес в #Матине ви срещаме именно с онова момиче, което носи в себе си естествена и неподправена красота, магнетично обаяние и възхитителен стил. Оспорваното състезание събра 1250 красиви момичета, които ни показаха в снимки своите емоции от незабравимото преживяване на абитуриентския бал. Днес ние пък ще ви покажем нея - най-красивата абитуриентка в България тази година.

18-годишната Мирела Маринова влиза в студито ни с типичния ентусиазъм на всеки млад човек, който се отправя на ново и вълнуващо житейско приключение. Кандидат-студенстките ѝ изпити тъкмо са приключили и преди да се отдаде на заслужено лятно безгрижие, за Мирела остава само напрежението от чакането на резултатите, за да разбере коя пътека ще утъпква оттук нататък. Виждаме я точно такава, каквато я видяхте и вие на снимките от бала - нежна, усмихната и с впечатляващо усещане за стил.

"Не съм свикнала да бъда по-разпознаваема, а изведнъж се появих в медиите. Но се свиква, мога да кажа. Седях си вкъщи на дивана и си четох учебника по биология, когато майка ми дойде да ми каже, че съм спечелила конкурса. Тя ме беше записала за участие и редакцията имаше само нейните координати, затова и тя ми съобщи новината. Със сигурност има някаква доза суета, но като цяло смятам, че красотата е отражение на душата. Беше нещо ново за мен и затова реших да се впусна в това приключение. Всъщност не вярвах, че ще спечеля и не бях казала на никой от приятелите си, че участвам. Но след като победих, разбира се научиха и получих много положителни отзиви.", разказва Мирела за емоциите, съпътстващи участието ѝ в конкурса на Dir.bg

Мирела Маринова бе класирана сред десетте финалистки, избрани от аудиторията на Dir.bg в социалните мрежи, а други десет красиви момичета бяха селектирани от редакторския екип на медията. Радина Кърджилова, Натали Трифонова, Цветелина Джонова и Филип Буков, в качеството си на специално жури на конкурса отредиха на Мирела първото място и титлата за "Най-красива абитуриентка". Самата Мирела ползва случая да им благодари от студиото на #Матине и признава, че се чувства поласкана да бъде избрана от толкова популярни личности. Споделя още, че именно на тях дължи всички нови и вълнуващи емоции, с които се сблъсква през последните няколко дни. Ние пък я връщаме към емоциите от бала, за да разберем как протича той за най-красивото момиче тази година.

Вижте снимки на най-красивата абитуриентка тук>>>

"Беше наистина много хубаво! Мога да кажа, че протече доста спокойно, тъй като аз сама си прави и грима, и прическата и заради това не трябваше да се съобразявам толкова с часове и логистики. Гримирахс е с една моя приятелка, а после си направих и прическата, за която майка ми също помогна. Прекарахме си чудесно и в хотела, и след това в дискотеката." разказва Мирела.

След бала Мирела кандидатсва по специалност "Дентална медицина" в София, а в Плевен държи кандидатстуденстки изпит отново по медицина, макар като дете да мечтае да стане балерина. Прави съзнателния избор да продължи образованието си в България, защото вярва, че у нас все още има невероятно добри специалисти, от които може да се учи.

"Всъщност изпитите ми бяха преди няколко дни и се надявам всичко да е наред и да бъда студентка наесен. Още в началото на гимназиалното ми обучение проявявах голям интерес към природните науки и още в 7-8 клас бях сигурна, че ще уча нещо свързано с тях. Постепенно се насочих конкретно към медицинските специалности. Тук категорично обучението по тези специалности е на високо ниво и се приема дори и в чужбина.", категорична е Мирела.

Младата дама споделя, че в живота си се радва на обикновените неща - разходка с приятели, интересна книга или вълнуващ филм. Екипът на #Матине пък се радва на самата нея, защото Мирела изглежда е отличен пример за младо момиче, което може да оцени красотата извън първичните й белези. Не пропускайте срещата ни с нея, за да научите още защо най-красивата абитуриентка в България не би посегнала към козметичните интервенции, колко голям пръст има душата в красотата на един човек и какви са намеренията ѝ за последното лято преди да стъпи смело и стилно в света на възрастните.