Да живееш като в приказка се оказва не чак толкова прекрасно, особено за някои членове на кралското семейство във Великобритания или в Белгия.

принц Андрю

Снимка: AP/БТА

Принц Андрю - замесен в секс скандала Епстийн

Последният секс скандал във Великобритания доведе до меко казано неприятни последствия за херцога на Йорк и син на кралица Елизабет II - принц Андрю, който обяви, че се оттегля от кралските си задължения, тъй като скандалът с Джефри Eпстийн се е превърнал в "голямо смущение" за кралското семейство. Той бе обвинен, че е бил част от мрежата на Епстийн - обвинен, че е организирал в продължение на години мрежа от десетки млади момичета под негово влияние, които са правели масажи, преминаващи в изнасилвания в имотите му. Финансистът беше намерен мъртъв на 10 август в килията си в затвора в Ню Йорк и резултатите от аутопсията потвърдиха самоубийство.

БТА

Аферата на принцеса Ан с член на персонала

Принцеса Ан е второто дете и единствената дъщеря на кралица Елизабет II. Тя е омъжена за олимпийския жокей и сребърен медалист от 1988 г., по всестранна езда  - капитан Марк Филипс почти 20 години. Бракът им е описан като "безрадостен фалш", пише изданието Marie Claire. До развода през 1992 г. им се стига, когато The Sun съобщава, че е получил анонимни писма, писани до принцесата. Писмата не са публикувани, защото от вестника се притесняват, че ще бъдат съдени. Но по-късно става публично известно, че принцесата се е влюбила в един от адютантите си - Тимъти Лорънс. Той е британски военноморски офицер. След като обявява развода си, Ан заявява, че ще се омъжи за Лорънс и действително го прави още през 1992 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Капитан Марк Филипс и неговото извънбрачно дете

Това е един от шокиращите скандали в кралското семейство, който бива скрит в продължение на близо 4 десетилетия. Капитан Марк Филипс се оказва, че е имал афера за една нощ с учителка по изкуство от Нова Зеландия на име Хедър Тонкин. Това се е случило още по времето, когато е бил женен за принцеса Ан. Хедър обаче забременява и ражда бебето - Фелисити Тонкин, която е половин сестра на Зара Тиндъл и Питър Филипс.  Твърди се, че Филипс е карал жената да направи аборт, но тя е отказала.

БТА

Принц Чарлз - принцеса Даяна и Камила Паркър - един убийствен любовен триъгълник

От този "любовен триъгълник" се раждат няколко скандала в британското кралско семейство.

Камила и Чарлз се запознават през далечната 1971 г. и имат връзка за известно време. Тогава семействата и на двамата се обявяват против това да бъдат заедно. Кралското семейство не считало, че Камила е подходяща за съпруга на принца, а родителите на Камила искали тя да се омъжи за друг.

Така двамата се разделят, когато Чарлз заминава за флота през 1973 г. и Камила наистина се омъжва за друг. След това и принц Чарлз се жени за Даяна през 1981 г.

Независимо, че и двамата са били женени за други хора и имат деца с тях, Чарлз и Камила продължават да се обичат и в края на 80-те подновяват връзката си. Принцеса Даяна знае за това и през 1995 г. дава интервю, в което открито говори за аферата на съпруга си и за своята собствена афера с инструктора си по езда Джеймс Хюит. Разводът на Чарлз и Даяна през 1996 г. е естественото продължение на нещата.

В заключение се оказва, че този брак причинява на Даяна редица сериозни проблеми - тя страда от булимия и депресия. А по-късно, през 1997 г. умира в катастрофа с новия мъж в живота си Доди ал Файед. Най-скандалното тук е, че все още се прокрадват твърдения, че тази катастрофа може би не е случайност.

Колкото до Чарлз - той е вече щастливо женен за своята бивша любовница Камила Паркър Боулс.

Камила Паркър и принц Чарлз

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дете на принц Чарлз ли е принц Хари

Това е по-скоро най-големият слух, свързан с кралското семейство, но до ден днешен той остава непотвърден. Както вече споменахме, принцеса Даяна признава сама, че е имала извънбрачни връзки и по-специално с бившия капитан Джеймс Хюит. Самият той казва:

"Дaянa и aз имaxмe любoвнa вpъзĸa eднa гoдинa пpeди paждaнeтo нa Xapи. Toвa нe дoĸaзвa, чe aз cъм мy бaщa, a чe тoвa e eднa нeoпpoвepжимa иcтинa".

Embed from Getty Images

Джеймс Хюит

Твърденията се засилват от приликата между Хюит и принц Хари, но засега това не е потвърдено от никой от кралското семейство и Хари все още се води четвърти по ред за наследяване на британския престол.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Принц Албер II дава проба за бащинство на извънбрачно дете, за да се спаси от глоба

За да не останете с впечатлението, че само в британското кралско семейство се случват скандали и техните автори са най-вече децата на кралица Елизабет II, ви представяме и случая с белгийския бивш крал Албер II.

Той е принуден да даде проба за ДНК тест, който има за цел да установи дали той е баща на дете, родено през 60-те години на миналия век. Кралят на Белгия, управлявал от 1993 до 2013 г., отрича бащинството, но се вижда принуден все пак да предостави слюнка за анализ, след като съдът заплашва да го глоби с 5000 евро.

Албер II абдикира от властта през 2013 г. в полза на сина си Филипе, изтъквайки като причина за това влошеното си здравословно състояние.

Сега 51-годишната Делфин Боел - белгийска художничка, твърди, че Албер II е имал връзка с майка ѝ между 1966 и 1984 г., когато все още е бил принц на Лиеж и иска да бъде призната като негова дъщеря.

Решението на белгийския съд се очаква не по-рано от края на тази година.

Getty Images/Guliver Photos