"Мис Плеймейт" 2017 Нора Недкова е първият изгонен съквартирант от къщата на VIP Brother. Тя предизвика много коментари по време на престоя си там. Президентът на Норландия, за каквато я обяви Големия брат, даде най-искреното си интервю за Life.dir.bg:

Здравей, Нора! Kак се чувстваш "на свобода" след напускането на VIP Brother?

Чувствам се много добре. Нищо в мен и в моя живот не се е променило. Освен това, че успях да стана по-търпелива.

Вижте снимки на Нора >>

Кое те направи по-търпелива?

Съжителството с толкова много хора с различни характери на едно място и недостигът на храна те кара да не бъдеш толкова егоистичен и да споделяш всичко, което имаш с другия. Просто условията за живот в къщата те карат, дори да не ти харесват много неща, да бъдеш по-сплотен със съквартирантите. Примерно ти дават пилешко месо, а ние сме 17 човека. Трябва да прецениш и да изядеш една четвъртинка, за да остане за всеки. Така се научаваш да споделяш, да не бъдеш егоист и да не мислиш само за себе си.

В детството налагало ли ти се е да се съобразяваш, да споделяш с някого?

Израснах с майка ми. Тя ни отгледа със сестра ми, защото моите родители са разделени. Като са се развели, съм била на 2 годинки, така че не съм го изживяла по някакъв начин. Не се е налагало да споделям с никого, защото майка ми винаги е правила жертви, за да има за нас. Нормално за една майка - да дава всичко за децата си. Аз се радвам, че майка ми е направила всичко възможно да се чувствам добре.

Сплотени ли бяхте?

Аз съм ходила на училище, майка - на работа, не сме се виждали толкова много. Тя е завършила в чужбина и е кредитен инспектор. Прекарвали сме вечерите заедно. Майка ми е работила по цял ден, за да ни гледа и ме е възпитала много добре. Баща ми ни е помагал, като всеки един баща, но не ме е разглезил и не ми е давал всичко, което искам.

В шоуто сподели със съквартирантите, че като малка си имала проблеми с говора. За какво става дума?

Не можех да казвам "р". При една игра на топка с мои връстници, когато бях на 5-6 години, за малко една кола да ме сгази, при което получих заекване на нервна почва, от стрес. Започнах да ходя на логопед, за да оправя това нещо.

Bulphoto

В къщата непрекъснато повтаряше, че си родена звезда, демонстрираше високо самочувствие. Искаше да дразниш съквартирантите или наистина си такава?

В моменти, в които всички хора се опитват масово да те сринат и когато всички се изправят срещу теб, не искам да се затварям в ъгъла и да плача, а искам да демонстрирам, че съм непукист и че не ми пука! Защото много хора могат да кажат много неща за теб, но ако ти не се предадеш вътрешно, никой не може да те събори. Исках да им покажа, че могат да говорят, каквото си пожелаят за мен, могат да правят, каквото си искат, но няма как да ме съсипят и да ме сринат.

- Само Ваня Костова ти съчувстваше и се мъчеше да те разбере...

Единствено тя ми подаде ръка. Тя е много справедлив човек, не можеше да гледа това отношение към мен. Това е пример за жена. Ето, имаме два примера - Ева и Ваня. Първата стои и само мърмори и хленчи, и независимо че е голяма звезда, не мога да кажа, че я одобрявам. Тежък характер, дори не искам да говоря за нея. И човек като Ваня, който е скромен, тих, не говори много, но казва всичко точно на място. Явно преди години е изпитала такова отношение към себе си. Само такъв човек може да ти даде съвет и да ти се притече на помощ. Сутрин, понеже ставах по-късно от другите съквартиранти, понеже си лягах късно и не можeх да заспя там, никога нямаше оставена храна за мен. Ваня беше скрила палачинки за мен в шкафчето и ме трогна много, въпреки че Папи Ханс и Стефан не ми дадоха да ги изям.

Конфликтът ви с Кулагин започна още в "Черешката на тортата". Откъде идва тази непоносимост между вас?

Там влязохме като приятели, като добри познати. Но той вижда, че не може да изпъкне с нищо друго, освен с конфликтите си с някой. И единственият, който му обърна внимание, бях аз. Реално той беше вкаран в шоуто като мой дразнител.

Направиха те президент, кръстиха държавата Норландия, това поласка ли те?

Това беше една шега и аз го осъзнавам много добре. Но това промени до някаква степен отношението на другите към мен. Мъжете не харесват да се толерира една жена, защото те не обичат жена да им казва какво да правят - така се чувстват маловажни. А другите жени се дразнят...

Мислиш ли, че можеше да имаш друга стратегия, която да те спаси от изгонване?

Можех да си седя кротко, тихо, като не повдигам конфликти с никого. Но аз няма как да изневеря на себе си. Аз имам чувство за самосъхранение. Когато ме нападат, не мога да седя безучастно и да гледам. И при положение че няма никой, който да ме защити адекватно, се защитавам както мога. Хората не обичат истината, искат да бъдат ласкани и величани, а при мен това няма как да стане. Защо да им мълча на тези лицемери? Аз бях най-истинският човек вътре. И нито веднъж не изневерих на себе си. А това, че си мрънкам, аз по принцип си мрънкам в живота, но то не е от лошо, просто обичам да си измрънкам всичко и като ми мине, спирам.

Снимка: Facebook

А може би продуцентите ще те върнат отново в шоуто?

Забранено ми е да говоря за такива неща по договор, така че дори да е така, не мога да кажа. Не държа да се връщам. Аз знам, че съм най-колоритният образ тази година, няма как да го отрека. Хората се радват и се забавляват с мен - някои, че съм била глупава, други просто ми се радват... Всеки има право на собствено мнение. Но аз знам, че шоуто губи без мен. Дори да залагат на Валентин Кулагин, той в един момент ще се изтърка.

Кой според теб ще е следващият изгонен?

Ричард. Той е най-малко разпознаваем за аудиторията. Той стана "Мистър София" преди два месеца, дори аз бях в журито, когато го избирахме. Много хора казват, че той олицетворява мъжката "кифла".

Нора, какво не разбраха зрителите за теб, докато беше в къщата?

Не разбраха, че зад тази суетна обвивка и зад това, което като че ли искам да изкрещя: "Аз съм малка "кифла!", изобщо не е така. Зад тази обвивка се крие момиче, което е добро - на първо място, умно... Не можах да го покажа това... Зрителят като цяло е като овца - като му кажат "а" и всички казват "а"! Не, аз не съм "кифла", а нормално момиче, което прекалява на моменти със суетата.

За кои твои качества те обичат приятелите ти в реалния живот?

За честността и откровеността. Защото не спестявам на никого нищо. Няма значение дали си ми най-добър приятел, дали си ми роднина, дали си ми гадже - никога няма да ти спестя нищо. Аз отправям градивни критики и искам такива да бъдат отправяни и към мен. Не харесвам лицемерните хора, не харесвам подмазвачите - никога не съм била и никога няма да бъда.

Кое е най-важно за едно момиче, за да печели обожатели?

Както казват хората - "По дрехите посрещат, по акъла изпращат"... На първо място трябва да изглеждаме малко или много добре, за да привлечем мъжката аудитория. Но това е само за първата среща. Оттам нататък визията не играе абсолютно никаква роля. На мъжа не му стига само да бъде с красива жена, мъжът иска жената до него да бъде събеседник, да може да изслушва, да бъде обгрижван и да се чувства комфортно в нейната компания.

Имаш ли приятел?

Нямам.

Трябва ли мъжът до теб да бъде богат?

Няма как мъжът до мен да бъде беден, защото мъжете, които харесвам, трябва да се развиват и да могат да ме научат на нещо. А такива мъже няма как да са бедни, защото те работят, стремят се нагоре, не мрънкат, не хленчат и не стоят на дивана да си бъркат в носа. Мъжът трябва да бъде лидер и да му се възхищавам. Търся мъж, който да бъде по-силен от мен и който да ми бъда учител, спътник и съветник, да може да ме развива в една по-положителна насока.

Официален Instagram профил

С какво смяташ да се занимаваш оттук нататък?

Мисля да започна частен бизнес. След месец ми е защитата на дипломната работа - проследявам маркетинговата стратегия на една компания за дрехи.

А не би ли започнала кариера на певица? Спомена нещо такова.

Не, не - това бяха шегички, закачки. Мога да пея, но вече съм малко стара да ставам певица на 25.

Приемаш ли критиките за уличния си език, който използваш понякога?

Нормално е да говоря по този начин. Всеки ден срещаме по улиците хора, които са неприятни, нервни, псуват. Няма как това да не се отрази и на твоя език, при положение че аз не съм затворена в клетка и не се изолирам в златен кафез. Няма как и аз да не попия от това, което постоянно ми се налага и навън, и по телевизора.

Какво ти каза семейството след изгонването?

Майка ми и баща ми казаха: "Браво, моето момиче, излезе си първа, взе си парите, чиста работа, кой като тебе!" Майка ми е обидена на коментаторите за това, че хора, които не са възпитали и една котка, говорят, че аз съм невъзпитана. Никой няма правото да съди никого, ако не влезе в неговите обувки и не извърви неговия път!

Нора, да сменим темата. На каква възраст се научи да ползваш контуриращ грим? Би ли го препоръчала на младите момичета?

Контуриращият грим се появи миналата година в интернет. Този вид гримиране едно време само Азис си правеше. Пускаха се клипчета на Ким Кардашиян и стана много популярно. Там всеки можеше да се научи как да се гримира. А младите момичета, ако могат да не си пипат лицата до 18-19 години, ще бъде много добре. Запушват се порите, кожата не е вече в същия чист вид. Има време за всичко. Аз, като бях малка, исках бързо да порасна и да стана голяма какичка, но сега, когато съм голяма какичка, ако мога да се върна в ученическите си години - веднага бих го направила.

А перфектната си фигура как поддържаш?

Ходя на фитнес и гледам да се храня здравословно, колкото мога.

Снимка: Facebook