Бившият член на The Beatles Пол Макартни пуска в продажба 17-ия си студиен албум "Egypt Station", очакван с огромен интерес от феновете и музикалната критика.

76-годишният сър Пол се завръща с най-амбициозната си творба след великолепната тава "Chaos and Creation in the Backyard", излязла през 2005 година от продуцента Найджъл Гудрич, известен с партньорството си с Radiohead.

Този път Макартни прибягна до услугите на американеца Грег Кърстин, човекът, изковал успехите на Адел, Лиъм Галахър и Foo Fighters. Кърстин е запазил непокътната креативността на бившия член на Ливърпулската четворка, която е невероятна за неговата възраст.

За феновете на The Beatles "Egypt Station" ще бъде една приятна изненада, тъй като в него ще могат да открият познатия почерк на Ливърпулската четворка. Това се отнася в най-голяма степен за песните "Fuh You", "Do it Now" и "Hunt You Down Naked Clink".

Друг връх в албума можем да открием в края на музикалното пътешествие със 7-минутната композиция "Despite Repeated Warnings", в която има четири отличаващи се мелодии.

За отбелязване е и нежната балада "I Don't Know", която според признанието на Маккартни е любимото му парче в албума, пишат от БТА.