Играта, в която последователите ни във Facebook трябваше да дадат верен отговор на въпроса "Как се е казвала първоначално групата АББА?", официално приключи. Правилният отговор, който донесе победа на първите шест души, посочили го в коментарите под публикацията ни в социалната мрежа, е: Festfolket - както се изписва на шведски език или Festfolk - на английски.

Четиримата музиканти стъпват за първи път заедно на една сцена на 1 ноември 1970 г. в град Гьотеборг. Това се случва само пет месеца, след като Агнета и Ани-Фрид записват бек вокали към някои от песните в първия албум на Бени и Бьорн, които са толкова впечатлени от двете дами, че решават да организират съвместни изяви с тях. Така в началото четиримата се спират на името Festfolket, а впоследствие го променят отново, докато накрая достигат върха на славата като АББА.

Сега, след почти 40-годишно затишие, легендарната четворка се завръща с албума "Voyage", съдържащ десет нови песни, работата по който са започнали през 2018 г.

"Мина много време, откакто за последно работихме заедно. Почти 40 години. През 1982 г. взехме решение да сложим край на музикалната си кариера. Вдъхновение да се съберем отново, дойде от реализирането на една дългогодишна наша мечта", споделят изпълнителите.

Както всички предишни техни заглавия, "Voyage" е написан и продуциран от Бени и Бьорн, a аранжиментите и текстове им се допълват от неповторимите вокали на Агнета и Ани-Фрид.

А ето и печелившите от играта, които ще получат уникалния албум на CD:

Мая Колева

Radostin Evtimov

Maria Popova

Росица Петкова

Вяра Марчева

Ivaylo Nikolov

Честито на печелившите!

Наградите можете да получите в офиса на Dir.bg на адрес: гр. София, бул. Дондуков 19, ет.4 или се свържете с нас със съобщение в официалната страница на Life.dir.bg във Facebook.

Снимка: Ludvig Andersson

Поръчай "Voyage" от MusicMall.bg!

Албумът излиза на българския музикален пазар от Animato Music и Universal Music Group/@virginiarecords с медийната подкрепа на Magic Radio & TV, Dir.bg, списание "Grazia" и списание "EVА".

Всички почитатели на бандата, които искат да се докоснат до нея, ще имат възможността да го сторят догодина, когато в специално изградената "ABBA Arena" в Лондон ще се състои техния революционен концерт.

Снимка: АBBA Voyage