Понякога хубавите събития в живота ѝ я докарват до еуфория и не може да заспи до късно. Признава, че често е отлагала почивката си заради "този" и "онзи" купон. Казва, че понякога пише книгите си в полусън от страх, да не изчезнат мислите ѝ на следващата сутрин. Ваня Щерева изглежда неуморна, но всъщност признава, че сънят и не е качествен. Това споделя откровено писателката в разговор с близката си приятелка Марта Вачкова. Двете не само ходят по концерти заедно, но и танцуват до откат. Затова и са на ясно, че ако искат да запазят досегашния ритъм на живот, трябва да се погрижат за пълноценната си почивка. 

"Това не е здрав сън! Полусън не е здрав сън, да знаеш", казва Марта на Ваня Щерева. 

"Отдавна имам грижи със съня. Будя се много, понякога трудно заспивам, когато главата ми е пълна с хаос и отскоро си помагам с продукта NOVANIGHT Tройно действие. Напоследък това се променя", признава писателката. 

Развълнувана от всичко красиво, което се изправи на пътя ѝ и неуморна в изразяването си по елегантен и докосващ начин, Ваня споделя, че е подредила на нощнто си шкафче тефтер, химикал и опаковка NOVANIGHT Tройно действие.

"Най-хубавото на този продукт е, че няма пристрастяване. Обикновено някъде към 5 сутринта, докато спя, раждам най-хубавите фрази - в полусън. Викам си: "Това е гениално! Трябва да го хвана!", но не ми се събужда. Не ми се става и сутринта го няма!"

Двете жени споделят всеобщото мение, че проблемът с безсънието се обяснява със стреса, в който живеем. 

"Имало е случаи, в които не мога да заспя от хубави емоции и летя. Подценяваме проблема, защото си мислим, че от самосебе си ще мине. Няма такова нещо, преживяла съм го и това. Викаш си "Хайде сега и тоя купон. Хайде днес ще спя 4 часа, утре - 6, вдругиден -8, за да наваксам"... Но не стигат. То се натрупва и натрупва... умората, сенките под очите - ставаш като панда", описва по преживяно писателката. 

В края на разговора, Марта не се стърпява и повдига темата за... любовта, която не ни оставя да спим. 

"Ако имаш младо гадже особено, трябва да спиш като младото гадже - непробудно", смее се актрисата.

А писателката се изчервява при споменаването на една от най-сладките думи: любов! И заради нея е готова да откаже всяка вафличка! 

А как завършва разговора между приятелки - може да видите във видеото! 

*Специален проект на Dir.bg и NOVANIGHT Tройно действие - хапчето за сън!