Розмари Тишер (33) тази седмица напусна къщата на VIP Brother. Манекенката с модерно мислене говори пред Life.dir.bg за "секса" в къщата, нападките на Жени Калканджиева и тайната си за перфектна визия — доброто сърце. В текста е запазен специфичният изказ на Роузи, която през по-голямата част от годината живее в Германия.

Вижте снимки на Розмари >>

Здравей, Розмари. В понеделник напусна шоуто VIP Brother. Какво беше първото нещо, което направи, когато излезе навън?

Здравей, Ади. След като излязох от шоуто, директно отидох при моите приятели. Исках да съм с хора, които ме познават, които ме обичат. И просто, където всичко е ясно, и да не се обясняваш. Не отидох вкъщи, отидох при тях.

Имаше широка обществената дискусия относно сексуалния ти живот. Смяташ ли, че това ти попречи да стигнеш до финала?

Това още не мога да го преценя, защото има много хора, които ми пишат и ми казват, че ме харесват, че са зад мен, и че искат да държа до финал. Тези неща аз все още не мога да ги преценя. Аз мисля, че в България хората по принцип са по-консервативни и съдят. Така че може и да ми е попречило. Не знам. Ти какво мислиш?

Според мен ти просто си живееш своя живот. Ти си младa жена и трябва да се чувстваш свободна да изразяваш себе си.

Да, аз си живея своя живот. Правя каквото си искам и не ме касае. Просто участвах и не съм на финал. Но виждам, че вече хората, за да стигнат до финал, са на много неща готови, както видяхме в епизода с последните номинации. Но аз просто не съм такъв човек. Не ми е важно да спечеля, но ми беше важно да остана по-дълго, за да видя наистина какво е. Смятам, че за мен беше идеалният момент да изляза, защото още в понеделник, когато разбрах какво ще се случва тази седмица около Ваня... И хем исках да съм до нея, хем бях толкова разочарована от някои хора, че наистина нямат граници, а искат само да отиват по-нататък в играта. Като се замислих след една седмица какви сценарии ще има тогава, измислени, не знаех дали ще имам сила, честно казано. Защото толкова ненужни неща, които изобщо не са важни и не са верни... Ти трябва да се караш и в един момент всеки ден ти не знаеш какво ще се случва, кой в какво ще те обвинява. Ставаш наистина изморен, когато постоянно те "настъпват". Затова излизам от къщата... Каква беше думата? Прекалено много свикнах с грубостите и скандалите.

Човек претръпва...

Да, точно така. Претръпнах. Извън къщата бих реагирала за някои неща по съвсем друг начин. Когато Кулагин нападаше Ваня... Ти му говориш, ти му крещиш. Каквото и да правиш, той не реагира. И гледаш да запазиш себе си по някакъв начин. Няма как да го избягваш, защото живеете заедно. Няма как да му обясниш нещо, което той не иска да разбира и не може. Сред другите също имаше хора, които не се държаха добре. И ти не можеш да им обясниш, че когато той не спира и те не спират, няма как да стане. Но стана така, че никой не те чува и ти си виновен, че въобще се обаждаш. И това също те смазва. Може хората да са искали да съм по-категорична, но не може само с конфликти да се решават нещата. За мен щеше да е по-лошо, ако бях нападнала по долен начин някой от къщата. Трябва да даваме добри примери, защото всички ни гледат. И ако уж големият вип се държи като животно, какво ще правят другите. Трябва да се държим на ниво. Лошото не може да се пребори с лошо.

Моите фаворити за спечелване на шоуто са Стефан, Атанас и Ваня. От номинираните този, който трябва да отпадне, със сигурност е Божана, която винаги играеше фалшива игра и няма добро сърце. Когато тя видеше, човек, който е нападнат, тя винаги гледаше да го стъпче допълнително.

"Кулагин не ме е търсил и аз не съм му се обаждала"

Снимка: Instagram

Съжаляваш ли, че участва?

Не, въобще не съжалявам. Беше много интересно. Изобщо не беше така, както си го представях.

А как си го представяше?

Ники Кънчев ми каза, когато излизах, че съм наивна. Не мислех, че съм наивна, преди да изляза от къщата. Но наистина си представях, че всички ще сме естествени, културни, нормални. И няма да имаме някакви стратегии. Не очаквах хората да се карат за някакви дребни неща и да са лицемерни. Ако бях гледала Big Brother преди това, може би щях да имам по-ясна представа за това.

Спомена Кулагин. Чували ли сте се, след като ти излезе от къщата?

Не, не ме е търсил и аз не съм му се обаждала. Почти с всеки от съквартирантите бих излязла на кафе просто ей така. В къщата исках да му обяснявам да не се държи по начина, по който се държаха другите. Защото това поведение не помагаше на никого. Но той не разбра точно какво искам и понякога, когато му давах съвет, мислеше, че го нападам. Смятам, че не сме нито в лоши, нито в добри отношения. Иначе, ако той беше толкова доволен от мен, щеше да ми даде щита или поне да ми се обади. Нямам лоши чувства.

Зрителите се вълнуват от това прави ли секс в къщата?

Вълнуват се, но нека да продължават да се вълнуват, защото дали правихме секс или не - това не е важният въпрос. По-скоро важно е как решаваш конфликти, как хората общуват в къщата. И дали жената трябва да се нарича... Не искам да повтарям тази дума. И как хората си възпитават децата, и какви примери даваме с нашето държание. Хората ме питат защо не съм се карала повече. Но това е същото, като с Кулагин. Ако започна, това няма да има край. Аз нямам нужда от този цирк. Аз знам какво съм. Не се чувствам наранена, мен ми е жал за всички хора, които го гледат това и са смутени. Ричард има майка, аз имам майка. Аз не искам никого да нападам. Има други начини. Простих му го. Неговото държание не беше ОК, но когато човек е подтиснат и е млад, и може би няма житейски опит, бих могла поне малко да го разбера. Той има добро сърце.  Но това, че той каза, че се срамува от своите приятели, защото по принцип не аз съм неговия тип жена, а Нора Недкова, че ме сравни с вафлата, която не би ял навън, не го разбирам. Смешно ми е. Всичките му обиди и това, че ме нарече с "онази дума", не може да ме засегне, защото няма нищо общо. То е просто абсурдно.

Влюбена ли си в Ричард?

Когато ме питаха, аз винаги казвах, че го харесвам, че имам симпатии към него. И наистина, като човек има страни в него, които харесвам, но категорично не съм влюбена в него и никога не съм била. За съжаление в къщата обаче нямаше много хора, които искрено общуваха с мен. С Ричард много си говорехме и той се държеше добре с мен. Бяхме приятели. Говореше ми за семейството си, за майка си, за бабите, за племенниците. Той не е лошо момче. Имам симпатии към него. Има повече добро в него, отколкото успя да покаже.

"Всичко е наред в моята връзка"

Снимка: Instagram

Имаше ли приятел, когато влезе в шоуто?

Да. И все още имам приятел.

Какви са отношенията ви в момента?

Чухме се. Всичко е наред. Той знаеше, че влизам в риалити и сме говорили какво може да се случи. Всичко е наред в моята връзка. Ние бяхме подготвени.

Живеете ли заедно?

Да. В Берлин, обаче. Трябва да остана в София, докато свърши формата, и после се прибирам при него.

Той германец ли е?

Да.

Разкажи нещо повече за него.

Аз точно това не искам - да коментирам трети лица, които не са в шоуто. Това, което показах във VIP Brother, може да се коментира, но не искам да намесвам близките си много детайлно.

Жени Калканджиева се възмути, че може да си правила секс в ефир. Нарече те "глупава" и те обвини, че уронваш престижа на моделите. Как ще се защитиш?

Съжалявам, че тя продължава да напада "Ивет фешън". Аз съм много доволна от агенцията и се гордея, че съм нейно лице. Знам защо го прави. Аз работя 10 години там и продължавам да работя, защото съм професионалист. Аз живея достатъчно дълго в България, за да знам, че не съм аз, която уронва престижа на моделите, а е тя. Ако човек следи нейната агенция в медиите, кой уронва престижа на моделите става ясно. Така, тя да го казва, е смешно, просто абсурдно.

Ивет Григорова - шефката на твоята модна агенция, застана плътно зад теб. Готвите ли нови проекти заедно?

Да, тя ме менажира. Казва ми какви са моите следващи ангажименти. Имам снимки в Лондон и т.н. Но по принцип в момента е важно да си почина малко от риалити проекта и да продължа да се занимавам с това, което умея да правя много добре - да съм модел. Радвам се, че участвах, но преживяването беше силно и искам първо да се върна към нормалния си режим на живот.

Планираш ли да се занимаваш с нещо друго освен с мода?

Мисля скоро, освен да съм модел, вече да се ориентирам и към друго. Да продължавам да се развивам в Social media и PR. Аз съм бакалавър по психология. Ще гледам да се занимавам повече и по специалността си. Но това ще стане, когато се върна в Германия.

Би ли издала тайната си за красота? Какъв режим спазваш, за да поддържаш фигурата си на модел?

Може би звучи наивно и клиширано, но трябва да имаш добро сърце. Ако имаш добро сърце, всичко ти е леко и на лицето ти не се отразяват лошите мисли. Затова изглеждам толкова млада, защото лошата енергия не залепва в мен. Не трябва да се лишаваш, трябва да се наслаждаваш на живота.

Все пак спазваш ли специален режим на хранене?

Пия много вода и гледам да е качествена храната, но си ям. Не се лишавам. Малко спорт. Не трябва да се прекалява със спорта, според мен, защото организмът се изтощава и това се вижда и върху лицето. От всичко по малко.

А какъв спорт практикуваш в моментa?

От два месеца ходя на пилатес реформър. В този спорт се прави пилатес с уреди и правиш мускули, ама фини. Защото, ако много тренирам, ставам по-едра, което не е добре за модел. С този спорт никога не прекаляваш, правиш стречинг. В същото време изглеждаш слаб и стегнат. Много съм доволна. Понякога правя и кардио, и плувам, когато мога.

Ти си типичният професионален модел. Какво мислиш за XL моделите?

Надявам се, че скоро и в България ще пробие този тренд. Крайно време е! Защото за всеки тип жена трябва да има нейния номер от всички дрехи. И никой няма право да дискриминира, и всяка жена има право да се чувства красива. Надявам се и българските мъже да спрат да харесват само жени, които са слаби като сламка. Ние сме готини, трябва да се обичаме. Важно е да има позитивни реклами с жени, които имат повече самочувствие. Важно е да го има и тук, защото вече навсякъде е навлязло. Това e и голяма търговска ниша.

"Ние сме готини, трябва да се обичаме"

Снимка: Instagram