Българската делегация премина по синия килим на "Евровизия" 2018 в Лисабон. На 8-и май ще се проведе първият полуфинал на конкурса с участието на България.

Вижте прозрачния тоалет на Жана >>

Жана Бергендорф с група "Екуинокс" развяха трибагреника на дефилето на състезателите в песенния конкурс, чиято публика в последните години варира между 100 и 600 милиона зрители по целия свят. Певицата заложи на футуристичен тоалет и прическа, които са част от имиджа й за "Евровизия". В него имаше и доста провокация, тъй като бе с прозрачно деколте, стигащо до пъпа. Жана показа гледка към красивите си гърди, облечена от глава до пети в черно.

"Тук е невероятно. Всички ни посрещат с много позитивна енергия!" споделиха пред БНТ българските представители.

Embed from Getty Images

Официалното откриване започна с парад на участващите изпълнители от 43 държави. Те преминаха не по червен, а по син килим - заради темата на конкурса тази година - океанът и неговото богатство. 

Полуфиналите ще са във вторник и в четвъртък.

Снимка: Фейсбук

Конкурсът е най-старият в света в историята на телевизионната музика. Португалия е домакин тази година, защото миналата година конкурса в Украйна спечели Салвадор Собрал.

България е в топ пет на фаворитите за победа на конкурса, написа преди дни електронното издание esctoday.com, специализирано във всекидневни новини за Евровизия.

Засега според прогнозите фаворити за спечелване на тазгодишното издание на Евровизия са Израел, Франция, Австралия, Норвегия, България, Естония, Чехия, Швеция, Испания и Италия.

 

Снимка: Фейсбук