Препълнена беше залата за прожекцията на филма "Ятаган" във Фестивален и Конгресен център, Варна. Това беше и първият град от предпремиерното турне на продукцията. Реакциите на зрителите в морската столица бяха изключително позитивни, а аплодисментите не стихнаха дълго след финалните надписи. Част от актьорския състав и екипа ще обиколят още 6 града за срещи с киноманите преди да се върнат в София.

Една от последните им спирки е именно столицата, където ще се състои гала премиерата на дългоочакваната комедия. На 18-и февруари в "Cinema City", Парадайс център, по червения килим ще преминат Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Ивайло Драгиев, Любомира Башева, Васил Василев - Зуека, Китодар Тодоров, Георги Стайков, Стефан Денолюбов, Ники Кънчев, Невена Бозукова, Силвия Станоева, Любомир Нейков и Ники Илиев.

Вижте снимки >>

Внимание трябва да се обърне и на музикалния подбор за ленатата, включващ популярни парчета на изпълнители като Искрен Пецов, V:RGO, NDOE и др. Специално за "Ятаган" беше записано и "Шшшт!" - колаборация между рапъра Homelesz и Ирина Флорин.

Текстът са писали Томас Калоянов и Христо Христов, а музиката - Денис Гаврилов. За създаването е използван и семпъл от песента "Тя" на популярната група Трамвай №5. В премиерната седмица на "Ятаган" ще излезе и официалното видео към парчето.

Снимка: "А Плюс Филмс"

Няма как да не се обърне специално внимание на Евгения Калканджиева, която освен че прави дебютна главна роля, празнува рожден ден на същата дата, на която филмът тръгва на 54 широки екрана в цялата страна - 20.02.2020. Част от плановете ѝ за празненството са да заведе приятелите си на кино, за да сподели лентата с тях.

Христо и Янаки Дерменджиеви с режисьора Андрей Андонов

Снимка: "А Плюс Филмс"

Братята Дерменджиеви, носители на наградата на Europa Cinemas в категория "Млад предприемач", са продуценти на лентата, а режисьор е Андрей Андонов, чиито филм "Никой" е най-гледаният български филм в платформата YouTube с 27 милиона гледания.

Историята разказва за инспектор Рангел Костов (Мариан Вълев) от Агенцията за борба с тероризма, който е изправен пред заплахата от уволнение поради липса на резултати. Окрилен от алкохола и под натиска на новоназначената началничка Силвия Овчарова (Евгения Калканджиева), инспекторът съчинява доклад, в който обявява кварталния нехранимайко Николай Николов - "Никсъна" (Ивайло Драгиев) за водач на терористична клетка.

Когато данните за огромните успехи на българския антитероризъм най-после достигат до Интерпол и ЦРУ, своеобразният "булгаргейт" бързо бива разкрит. Но всички местни играчи са дотолкова затънали в лъжите си, че единственият им изход е заедно да превърнат тези лъжи в истини - както си е редно по нашите земи.

"Ятаган" е комедия, която разкрива истинското лице на нашето съвремие, характерно с това, че нищо не е такова, каквото е! Специални прожекции и срещи с актьорския състав и екипа ще има в Благоевград на 20, Бургас на 21, Стара Загора на 22 и Сандански на 23 февруари.