13 февруари. Денят преди "Свети Валентин". Нищо особено, ще кажат някои.

Но, хей момичета, това е един от най-чудесните поводи да празнуваме.

Ако все още не си наясно, наричат го "Galentine's Day" (Галентайнс дей). Измислен в популярния ситком "Parks and Recrеations" през 2010, от екранния образ на Ейми Похлър - Лесли Ноум, която го описа като: "Всъщност най-чудният ден от годината". Това е онзи ден, в който оставяш гаджето си вкъщи и излизаш с приятелки, за да отпразнуваш онези толкова сложни, но задължителни за живота на всяко момиче отношения - тези с най-добрите ни приятелки.

Ако се замислиш, това са отношения, които в определени случаи са по-дълги дори от връзките ни.

Първото нещо, което адски много започна да ми липсва, когато смених локацията, в която живея, бяха моите момичета. Дългите обеди или следработни питиета върху сериозни или напълно излишни, дори понякога по момичешки повърхностни разговори. И непонятното "как минаха толкова бързо тези 5 часа". Моментите, в които пробваме всичко в магазина или гледаме сълзливи романтични комедии без грам вина. Моментите, в които можем с часове да говорим за Том Хидълстън или нова чанта. Моментите, в които драматизираме, или мечтаем. Моментите, в които сме уязвими или силни, в които плачем или празнуваме.

Всичко онова, което прави приятелството значимо. Факт, момичешките приятелства са сложни, но вечни. Те няма да станат никога толкова объркани, колкото връзките ни. И са винаги там. Дори леко променяйки се през годините, те остават в живота ни, за да ни напомнят кои сме.

И без значение как ще отбележиш, или дали въобще ще отбележиш, този 13-и февруари, ако просто искаш да зарадваш себе си на този специален ден или всички онези важни хора в живота ти, ето ги нашите предложения:

Снимка: Сирма Маркова за #URBN

Часовник от серията "Glam&Soul" на Thomas Sabo. Серията е вдъхновена от нестихващата женска елегантност и какъв по-добър подарък от този, за да я отпразнуваш.

И кой е казал, че ние момичетата не бива да си подаряваме пръстени. Този наречен "Together heart" е перфектният подарък, който илюстрира приятелството.

Снимка: Сирма Маркова за #URBN

Което и колие от линиите на Thomas Sabo да избереш, ще е точното. Класически, ултраактуални, романтични или предизвикателни - вярвай ми, разнообразието е толкова голямо, че няма как да не намериш своето.

Ако не можеш да решиш, просто вземи няколко. Колкото повече толкова повече, нали така.

Да не забравиш и твоето момче

Снимка: Сирма Маркова за #URBN

Часовникът на Thomas Sabo "Rebel Spirit" от серията "Rebel at Heart". Изчистени форми. Елегантен дизайн. Ръчна изработка. Перфектно майсторство. Защото твоето момче го заслужава.

Снимка: Сирма Маркова за #URBN

"Rebel Spirit Moonphase" впечатлява с класическа кръгла форма, изчистени елементи и вечна елегантност. Изрязаният във формата на луна циферблат, с акцент от нощно небе и верижката Milanaise добавят характер и стил.

А защо не и нещо по-нетрадиционно като колиетата от мъжката серия на марката. Дръзки, експресивни, всяко едно от тях е задължителен аксесоар от стила на модерните момчета.