https://www.huffingtonpost.com/2013/09/05/gwyneth-paltrow-stella-mccartney_n_3873187.htmlhttps://www.instagram.com/p/BVFTAEpFxFa/?taken-by=stellamccartney

https://www.instagram.com/p/BZgzkUVFwxB/?taken-by=stellamccartney

https://www.instagram.com/p/BcYJFxQF_Y6/?taken-by=stellamccartney

https://www.instagram.com/p/BVFHMCuFhu4/?taken-by=stellamccartney

гуинет
кейт мос

https://www.instagram.com/p/BTlwXL7lN5S/?taken-by=stellamccartney

https://www.gettyimages.com/license/2680706

https://www.gettyimages.com/license/2509318

https://www.gettyimages.com/license/151233863

https://www.gettyimages.com/license/187481808

https://www.gettyimages.com/license/498480760

https://www.gettyimages.com/license/149815776
Това е засега. Утре ще пиша за админа. Автор и тъмб 3:1 не пожелаха да ми се покажат.
http://life.dirbg.eu/zvezdi/dashteryata-na-stihiite


.......................................................


?


A Look Back at the Island Wedding of Jackie Kennedy and Aristotle Onassis
https://www.vogue.com/article/weddings-jackie-kennedy-aristotle-onassis-katie-holmes

https://www.jfklibrary.org/Asset-Viewer/ssLRu_21QkatIzGouM9y3g.aspxИз семейния албум на: Джон и Джаки Кенеди


Джон и Джаки Кенеди - една от най-обожаваните двойки в света, има красива, но трагична любовна история.

заглавие
45.50 на седмица репортер-фотограф


Тя е млада, красива, богата и изключително ерудирана. Той е многообещаващ млад политик от амбициозна ирландска фамилия, който е на път да стане сенатор на Масачузетс. Заедно Жаклин Бувие и Джон Фицджералд Кенеди една от най-могъщите двойки в историята. А вълнуващото им семейно дърво ги прави звезди още преди да влязат в Белия дом.

Двамата се срещат през май 1952 г. по време на вечеря, организирана от журналиста Чарлз Бартлет, който е техен общ приятел. По това време Джаки като репортер-фотограф за Washington Time Herald за скромните $45.50 на седмица. Джон е кандидат за сенатор. Като представителка на висшето общество и отлично образована млада дама, Джаки е идеалната партия за напористия Кенеди.

Започват да излизат заедно и Джон печели позицията в Масачузетс през ноември същата година. Връзката им става сериозна. Сгодяват се на 25 юни 1953 г., а сватбата им е на 12 септември 1953 г. в Нюпорт, Роуд Айлънд.

Труден семеен живот

Въпреки че сватбените им снимки ги представят като изключително усмихнати, техният брачен живот далеч не е спокоен. Джон е известен като изкусен съблазнител с ненаситно либидо и може да се похвали с дълъг списък от любовници. Неговата афера с актрисата от Холивуд Мерилин Монро е широко известна. Джаки страда от тези многобройни връзки


Любовта на Джаки и Джон е белязана от много трагедии. Двамата са силно наранени от загубата на две от децата си. Първото им бебе Арабела е мъртвородено през 1956 г. След смъртта на детето двойката се разделя за кратко. Година по-късно се появява дъщеря им Керълайн Бувие Кенеди. През 1960 г. се ражда синът им Джон Фицджералд Кенеди, който за съжаление загива през 1999 г. в самолетна катастрофа. Четвъртото дете на Джон и Джаки също е момче. Патрик се ражда през 1963 г., но умира два дни по-късно заради белодробна малформация.


Млада двойка в Белия дом

Докато съпругът ? е кандидат за президент на САЩ, Джаки е бременна с Джон-младши. Тя обаче допринася много за победата на Дж. Ф. Кенеди на изборите, тъй като има множество появи в медии от цял свят, показвайки висока интелигентност. Джон полага клетва на 20 януари 1961 г. Така на 31 Джаки се превръща в една от най-младите първи дами на САЩ. Неудовлетворена от състоянието, в което семейство Айзенхауер предава Белия дом, тя се ангажира да ремонтира всичко. Въпреки че Джаки отказва да се меси в политиката на страната, тя продължава дискретно да съблазнява с изтънчени маниери и впечатляваща обща култура. Хората казват, че във всяка своя изява, тя прилича на създание, което току-що е излязло от света на приказките. Нейното присъствие удвоява и утроява тълпите, събрали се да видят президента.


Жените се възхищават от стила на Джаки и започват да го копират. Така тя се превръща в моден новатор и остава и до днес една от най-елегантните първи дами. Г-жа Кенеди очарова световните лидери с владеенето на чужди езици, пишат от "Мари клер". Тя говори свободно френски, испански, италиански. При посещението на двойката в Париж през 1961 г. президентът на Франция Шарл дьо Гол възкликва:

"Аз съм човекът, който придружава Жаклин Кенеди"

По пътя към летището 115 000 души ги приветстват! В този момент Джон Кенеди наистина осъзнава какво богатство е да има жена като Джаки до себе си.

Въпреки че президентската двойка изглежда изключително фотогенична, едва в последните дни на президентския мандат на Кенеди той и Джаки започват да показват публично любовта си един към друг. Приятел на двойката описва брачния им живот като "айсберг". След смъртта на сина им Патрик обаче Джон и Джаки стават по-близки от всякога. На излизане от болницата двамата се държат за ръце. Техни близки разказват, че след това Джон е бил изпълнен със силно чувство на отговорност към Джаки и семейството му


Същата година обаче съдбата нанася на двойката още един трагичен удар, който твърде рано слага край на съвместния им път. Двамата са в Далас, за да поведат новата президентска кампания. Двойката обикаля града с официален кабриолет. Профучават няколко изстрела, два от които раняват смъртоносно Джон. Това е краят на митичната двойка. Кланът Кенеди обаче продължава да вълнува обществото и да присъства често в актуалните новини.

 http://www.marieclaire.fr/love-story-john-et-jackie-kennedy,1188430.asp